«شکوه انتظار» در سکانسی از یک مستند خواندنی

خبرگزاری شبستان: سکانسی از مستند انتظار عنوان اثری از «علیرضا حسن پور» است که داستان ساخت فیلمی برای حضرت بقیه الله الاعظم را در بر می گیرد.

خبرگزاری شبستان :نویسندگان جوان همواره نقش مهمی در پیشبرد فرهنگ دارند. برخی از این نویسندگان به سراغ  اعتقادات دینی و مذهبی می روند و این موضوعات را دستمایه نوشته های خود قرار می  دهند. یکی از این نویسندگان  علیرضا حسن پور است که با دستمایه قرار دادن موضوع انتظار ، اثری خواندنی خلق کرده است ، کتابی با عنوان سکانسی از مستند انتظار که ما درباره این اثر با وی به گفت و گو نشسته ایم .

 

آنچه در زیر می خوانیم حاصل گفت و گو ی خبرنگار شبستان با این نویسنده است.

 به عنوان نخستین سوال، جناب حسن پور ،انگیزه شما از تالیف این کتاب چه بوده است؟

در وجود مقدس حضرت ولی عصر(عج) اموری جمع است که هر کدام به تنهایی ما را بر آن می دارد که از یاری حضرت، لحظه ای غفلت نکنیم.چه راز و عظمتی در این کار است که امام صادق (ع) فرمودند:« اگر دوران او را دریابم تمام مدت زندگانی ام او را خدمت خواهم کرد.»

برای یاداوری وتبلیغ نام و مرام حضرت تصمیم گرفتیم از فیلم به عنوان ابزار تبلیغ عمومی استفاده شود. در این راه به مدت هشت سال هر کاری از دستمان برمی امد، انجام دادیم. در این راه توفیقاتی و تجاربی حاصل شد،دست هایی الهی به پیشرفت کار یاری می رساندند، اما در نهایت به عللی که در کتاب هم توضیح داده ام، کار ناکام ماند. هنگامی که به یادداشت های روزانه نگاه می کردم به ذهنم رسید اتفاقاتی که در طول این مدت به وقوع پیوستند از خود فیلم جذاب تر،آموزنده تر و دلنشین تر شده است، به خصوص برای جوانان جهت آشنایی با حضرت یک دوره فشرده مهدی شناسی است. البته تشویق و راهنمایی دوستان سبب انسجام و گیرایی متن برای عرضه به مخاطب شد و در نهایت خداوند توفیق داد از مظلومانه ترین ابزار تبلیغ یعنی کتاب برای یاری امامی مظلوم استفاده کنیم.

چرا از روال خاطره نویسی در تالیف این اثر استفاده شده است؟

علت استفاده از روال خاطره نویسی در واقع به فلسفه نوشتن کتاب بر می گردد. وقایع و غرایبی که در اثر پیگیری برای ساخت این فیلم با آنها مواجه می شدم را در جایی یادداشت می کردم، این کار هم سبب ثبت تجربیات و هم باعث دفع بعضی استرس ها می شد.

دستی الهی در طراحی و نوشتن متن یاریگر بود. بعد از تنظیم کتاب، نسخه هایی از آن را به دوستان و بزرگانی چون آیت الله نصرالله شاه ابادی رساندم و ایشان علی رغم مشغله های زیادی از جمله انتخابات مجلس خبرگان، کتاب را مطالعه نمودند. وقتی نظر ایشان را پرسیدم، فرمودند:« دو شب برای مطالعه این کتاب نخوابیدم، رمان خوشمزه ای بود.»

بعضی از دوستان هم به سختی پذیرفتند که راوی داستان خود بنده باشم و گمان می کردند داستانی حرفه ای برگرفته از تخیلم نوشته ام. در حالی که در واقع فقط یک گزارش نویسی و حدیث نفس انجام داده ام و اگر این گونه از آب درامد فقط لطف الهی بوده و بس.

چه مدت زمان برای نوشتن این کتاب صرف شده است؟

بعد از سال 1391 که قضیه برایم روشن شد، تصمیم بر تدوین نوشته ها و تالیف کتاب گرفتم. یک بار داستان را از اول تا انتها مدون و تایپ کردم و شروع کردم به توزیع میان دوستان و نویسندگان مشهوری که با معرفی، با ایشان آشنا می شدم. با استاد مصطفی موسوی گرمارودی، دکتر علی فائزی، استاد محمد رضا رمزی اوحدی آشنا شدم و از نظرات ایشان بهره ها بردم. نظرات آقایان فائزی و اوحدی بسیار بسیار انرژی بخش بود. مرکز مهدویت حوزه علمیه قم نیز مواردی اصلاحی در کتاب مشخص نمودند که مرتفع نمودم.

سیر ویرایش نوشته بر اساس مطالبی که جدیدا به ذهن خطور می کرد، ادامه داشت به نحوی که تمام هم و غمم تکمیل کتاب به نحوی جذاب و دل نشین و عاری از هرگونه مطالب مضر و غیر واقعی بود. بعد از تکمیل کتاب تایید آن را توسط عالمی ربانی حس می کردم. از دوستی که به منزل آیت الله نصرالله شاه آبادی رفت و آمد داشتند خواستم برای انتشار کتاب استخاره ای نمایند. آقا با استخاره به قرآن فرمودند:این رسالتی ست که نویسنده باید با پافشاری آن را به ثمر برساند.

 این قضایا تا دریافت مجوز از ارشاد سه سال و نیم مستمرا به طول انجامید.

توضیحاتی که لازم می دانید درباره مشکلات تالیف این کتاب بنویسید.

نهی از منکر در جامعه ما کار بسیار سخت و هزینه داریست. علاوه بر آن نوشتن از امام حی غایب نیز بسیار حساس و حساسیت برانگیز است.نام بردن از شخصیت های سرشناس که نقش بعضی نیز منقی می باشد، دردسر های خاص خود را دارد. این کتاب هر سه موضوع را دارا می باشد. به همین خاطر هیچ ناشری حتی در قبال دریافت مبلغ بالا، حاضر به همکاری برای دریافت مجوز نبود. دو سال تمام از دفتر نشر معارف قم تا انتشارات مسجد جمکران و تقریبا به همه ناشرانی که به نشانی آن ها دست می یافتم، متن را می رساندم، اما نتیجه ای دربر نداشت.

استخاره آیت الله شاه آبادی مبنی بر نیاز کار به پافشاری، نقطه امیدی بود که هیچگاه ناامید نشدم. درکنار ضریح سیدالشهدا و حضرت عباس(علیهم السلام) برای انتشار کتاب بسیار دعا کردم و از این که در این مکان مقدس موفق به دعا شده بودم  یقین داشتم گشایش حاصل خواهد شد.

ناشر فعلی کتاب را مدیر موسسه انفاق و تبلیغ امام زمان(عج) معرفی نمودند. این سید شجاع بدون چشم داشتی اقدام به دریافت مجوز برای کتاب نمودند که این پروسه حدود چهار ماه طول کشید به نحوی که ناشر تقریبا از دریافت مجوز ناامید شده بود.اما کتاب بدون هیچ شرط و اصلاح کلمه ای در ارشاد تایید شد.

کد خبر 572179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha