به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، پیگیری توهین رسانه ها به رییس جمهور، تأکید فانی بر ترویج شیوه های زندگی سالم، اهتمام دولت به دولت مسائل اجتماعی، سرمایه گذاری در سواحل مکران از سیاست های نظام برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
توهین رسانه ها به رییس جمهور پیگیری می شود
حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی ودومین نشست خبری خود در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: برخی اتهامات، توهین ها و بی ادبی های خلاف اخلاق که بعضا برخی رسانه ها به رییس جمهوری و مقامات کشور نسبت می دهند و نیز انتساب الفاظ، واژه های نامناسب و رکیک به عنوان عناوین مجرمانه تلقی می شود، از این رو گاهی این توهین ها شخصی نیست و جنبه جرم عمومی دارد.
به گفته وی، عده ای معتقدند مدعی عموم می تواند در صورتیکه به رییس جمهوری کشور توهین می شود از خاطیان شکایت و آنها را تعقیب قضایی کند.
نوش آبادی ادامه داد: بر این باوریم فضای توهین و افترا در کشور بویژه نسبت به مقامات و شخصیت های کشور یک سم مهلک به شمار می آید و اگر اجازه دهیم این بی اخلاقی ها ادامه یابد به فرهنگ عمومی کشور آسیب جدیدی خواهد دید.
وی به سخنان معاون حقوقی رئیس جمهوری که اعلام کرده است اگر این تهمت ها به رئیس جمهوری ادامه پیدا کند براساس قانون مجازات اسلامی علیه متخلفان اقامه دعوا می شود گفت : نباید اجازه دهیم حقوق عمومی مورد تعرض قرار بگیرد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اصل 113 قانون اساسی صراحتا تصریح کرده و شورای نگهبان هم نظر تفصیلی در این باره دارد که می گوید باتوجه به این اصل رئیس جمهور حق اخطار و تذکر در چنین مواردی را دارد و این مساله منافاتی با اصل 156 قانون اساسی که نظارت بر حسن اجرای قوانین را جزو اختیارات می داند؛ ندارد البته خود رئیس جمهور شخصا تمایلی به پیگیری حقوقی این تهمت ها ندارد.
تأکید فانی بر ترویج شیوه های زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر
وزیرآموزش و پرورش در پيامي بمناسبت اختتامیه بخش کشوری پنجمین دوره جشنواره نوجوان سالم گفت: تربيت متوازن و همه جانبه مطابق سندتحول بنيادين، راه موثر با آسيبهاي اجتماعي است. مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، متن كامل پيام علي اصغرفاني به شرح زيراست:
دانش آموزان گرامی، والدین عزیز، همکاران ارجمند!
ما در عصری زندگی می کنیم که خطرات زیادی ، سلامتی ما را تهدید می کند. این خطرات ، تنها بیماری ها نیستند ، بلکه خطرات گوناگونی را شامل می شوند که هویت و شخصیت ما را تهدید کنند و آینده ما و جامعه و فرهنگ مان را نشانه گرفته اند.
آسیب های اجتماعی و گرایش به رفتارهای پرخطر ، از جمله تهدیدهایی هستند که بویژه هویت و سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان را تهدید می کنند و غفلت از آن ها و ناتوانایی برای مواجهه موثر با آن ها ، پیامدهای زیانباری را به همراه دارد.
برای مواجهه موثر با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر تهدید کننده کودکان و نوجوانان ، فراتر از کوشش هایی که باید برای تربیت متوازن و همه جانبه کودکان ، مطابق سند تحول بنیادین ، باید صورت گیرد ، همچنین علاوه برتلاش هایی که برای بهبود و ارتقاء مهارت های فرزندپروری ، شیوه های ارتباط موثر با دانش آموزان ، کاهش زمینه های استرس و اضطراب و ارتقاي سطح سلامت روانی اجتماعی کودکان و نوجوانان ، متناسب سازی استانداردهای مدرسه و مدیریت آموزشگاهی با رویکردهای پیشگیرانه صورت گیرد ، در عین حال ، همه ما باید بکوشیم تا کودکان و نوجوانان ، مهارت های مراقبت از خود در برابر آسیب های اجتماعی را بیاموزند و بکار بگیرند.
خطر آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر ، به اندازه ای اهمیت دارد که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر ضرورت انجام « اقدامات خارق العاده » در این زمینه تاکید فرموده اند ، بر همین اساس ، وزارت آموزش و پرورش ، در چارچوب اجرای این رهنمود ، یکی از راه های انجام اقدامات خارق العاده را « گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیب های اجتماعی » می داند که از طریق آن می توان مبارزه با مصادیق گوناگون آسیب های اجتماعی ، از جمله مبارزه با موادمخدر و رفتارهای پرخطر را بعنوان یک امر اجتماعی و البته «جهادی» ، تبدیل و ترویج نمود و جشنواره نوجوان سالم ، از مصادیق این راهکارها برای گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و نیز اجتماعی ساختن مبارزه با موادمخدر و رفتارهای پرخطر است.
اکنون، جشنواره نوجوان سالم ، به پنجمین سال فعالیت خود رسیده است و طی سال های گذشته ، از رشد و شکوفایی ارزشمندی برخوردار بوده است ، بطوری که تنوع بخش های مختلف « خلاقیت های دانش آموزی » و نیز « ابتکارات مدرسه ای» و افزایش تعداد شرکت کنندگان جشنواره در بین دانش آموزان ، والدین و همکاران فرهنگی و رشد کمی و کیفی آثار ، همچنین برگزاری نشست ها و مراسم باشکوه اختتامیه در سطح شهرستان ها و استان های سراسر کشور ، موجب شکل گیری ظرفیت ارزشمندی برای ترویج شیوه های زندگی سالم و پیشگیری از رفتارهای پرخطر شده است.
بار اصلی کنترل و مدیریت بحران در ایران بر دوش مردم است
عبداالرضا رحمانی فضلی ،وزیر کشور پیش از ظهر یکشنبه در دیدار استفان اوبراین معاون دبیرکل سازمان ملل در هماهنگی امور انساندوستانه با تاکید بر اینکه بار اصلی کنترل و مدیریت بحران در ایران بر دوش مردم است به تشریح وضعیت سازمانهای دولتی و غیردولتی امدادرسان در کشور پرداخت و گفت: وظیفه اصلی سازمانهای امدادرسان در کشور در درجه اول پیش بینی و پیشگیری از حوادث و در صورت بروز حوادث غیرمترقبه، سرعت عمل و ارائه خدمات به موقع امدادرسانی به حادثه دیدگان است.
وزیر کشور با بیان نقش مهم سازمان ملل در موضوع همکاری های بین المللی در مواقع بروز بحرانهای طبیعی و انسانی بر لزوم انتقال تجربیات بین کشورها و سازمانها، کمک به ارتقاء کیفی وسایل و تجهیزات پیش بینی و پیشگیری و هماهنگی در فعالیتهای میدانی تاکید کرد و افزود: یکی از بحرانهای جدید که حل آن مستلزم همکاریهای گسترده منطقه ای و بین المللی است موضوع ریزگردها به عنوان بحران بزرگ منطقه ای با توجه به روند بارندگی و خشکسالی ها و عدم اقدامات پیشگیرانه در کشورهای منشاء ریزگردها به دلیل شرایط ناپایدار امنیتی است.
رحمانی فضلی با اشاره به حضور 3 میلیون مهاجر افغانستانی در کشورمان گفت: هرچند کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان همکاری مستمر و خوبی با کشورمان دارد اما کمکهای اعطائی کافی نیست و به 2 درصد هزینه ها هم نمی رسد، بویژه آنکه 350 هزار نفر دانش آموز و 11 هزار دانشجوی افغانستانی در ایران تحصیل می کنند.
وزیر کشور گفت: نگاه ما به موضوع پناهندگان افغانستانی که تنها حدود 3 درصد آنها در اردوگاههای مهاجرین سکونت دارند نگاهی انسانی است اما جامعه جهانی باید شرایط بازگشت مهاجران افغانستانی را فراهم کند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه تامین معیشت و کشت جایگزین می تواند به بهبود شرایط جامعه افغانستان و کاهش تولید و قاچاق مواد مخدر کمک کند افزود: اگر همکاری های بین المللی در این زمینه صورت نگیرد خطر پیوند تروریسم و قاچاق مواد مخدر با توجه به گردش مالی 60 میلیارد دلاری قاچاق مواد مخدر برای منطقه و جهان وجود دارد.
استفان اوبراین معاون دبیرکل سازمان ملل در هماهنگی امور انساندوستانه نیز در این دیدار با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به خاطر پذیرش مهاجران افغانستانی گفت: مهمان نوازی تاریخی ایران از 3 میلیون مهاجر بزرگترین مهمان نوازی و پذیرش پناهندگان در کل جهان است.
استفان اوبراین با ابراز خرسندی از دیدار با دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور، حادثه اخیر سیل و طوفان در شمال کشور و جان باختن 4 تن از هموطنانمان در این حوادث را تسلیت گفت و افزود: خوشحالم که روابط خوبی بین سازمان ملل و سازمان مدیریت بحران در ایران وجود دارد و وزارت کشور دارای نقشی کلیدی در این زمینه است.
معاون دبیرکل سازمان ملل در هماهنگی امور انساندوستانه افزود: جمهوری اسلامی ایران در موضوع مقابله با حوادث طبیعی و بحرانها دارای تجربه فراوانی است و جامعه جهانی بر این باور است که باید از تجربه و ظرفیت بالای ایران در این زمینه استفاده کرد.
استفان اوبراین همچنین بر تلفیق علم، تجربه و فناوری برای کاهش آسیب های ناشی از بحرانهای طبیعی و انسانی در منطقه تاکید کرد.
اعلام آمادگی هلال احمر ایران برای ارائه کمک های بشر دوستانه در منطقه
استفان اوبراین؛ معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری و هیات همراه با دکتر سیدامیر محسن ضیائی؛ رئیس جمعیت هلال احمر دیدار و گفت و گو کردند.
در این دیدار سیدامیرمحسن ضیائی ضمن خوشامد گویی به معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری برای وی و هیات همراه اقامت خوشی را در ایران آرزو کرد و اظهارداشت: جمعیت هلال احمر بزرگترین سازمان مردم نهاد و بشردوست کشور ایران محسوب می شود و از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین پاسخگو در سوانح و حوادث، شناخته شده است.
وی با اشاره به نیروهای داوطلب و جوانی که با جمعیت هلال احمر همکاری می کنند، گفت: جمعیت هلال احمر ایران حدود 2 میلیون داوطلب و 700 هزار عضو جوان دارد که در امور بشردوستانه و کمک به همنوع همکاری دارند.
رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه این جمعیت در زمینه های بهداشتی و آموزش های همگانی در زمینه پیشگیری از آسیب ها در سوانح و حوادث نیز فعالیت می کند، یادآور شد: جمعیت هلال احمر ایران در سطح منطقه ای و بین المللی نیز خدمات بهداشتی و همچنین زیست محیطی ارائه می دهد.
ضیائی به ایران به عنوان کشوری مستعد در وقوع سوانح و حوادث اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه همواره پیشگیری موثرتر از درمان است، جمعیت هلال احمر ایران به منظور کاهش آسیب های ناشی از حوادث و سوانح، آموزش های پیشگیرانه را در دستور کار خود قرار داده است و این جمعیت از همکاری با سازمان هایی که در این زمینه فعالیت می کنند، خصوصا مدیریت سوانح و کمک های بشر دوستانه فعال باشد، استقبال می کند.
وی تصریح کرد: جمعیت هلال احمر در زمینه آموزش های عمومی بسیار فعال است و تاکنون افراد زیادی در جامعه از آموزش های عمومی ارائه شده در رابطه با سوانح استفاده کرده اند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه سازمان ملل متحد در زمینه ارائه کمک های بشر دوستانه حکم راهبر را ایفا می کند، تاکید کرد: منطقه خاورمیانه با توجه به تغییرات آب و هوایی، مهاجرت، تروریسم و ... با مشکلات و چالش های بسیاری مواجه است که می توان با همکاری با سازمان های بشر دوستانه، به افراد نیازمند کمک در منطقه، خدمات بهتری ارائه داد.
ضیائی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر ایران می تواند به عنوان یک پایگاه ارائه دهنده کمک های بشر دوستانه در منطقه تبدیل شود، گفت: سازمان ملل متحد می تواند برای توزیع اقلام بشر دوستانه در منطقه از جمعیت هلال احمر به عنوان پایگاه ارائه دهنده کمک های بشر دوستانه استفاده کند.
رئیس جمعیت هلال احمر به انجام اقداماتی در زمینه افزایش تاب آوری افراد در سوانح و حوادث اشاره کرد و گفت: در صورت ارائه آموزش های لازم، افراد می توانند در زمان وقوع حوادث، برخورد مناسبتری با آن داشته باشند.
استفان اوبراین؛ معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری نیز در این دیدار با اشاره به نخستین سفر خود به کشور ایران، گفت: حسب شغل و وظیفه ای که بر عهده من گذاشته شده، در جایگاهی قرار گرفته ام که بایستی تمام مدت به فکر رفع نیازهای بشردوستانه مردم در اقصی نقاط جهان باشم.
وی ادامه داد: هر دو سازمان ملل متحد و جمعیت هلال احمر ایران در بخش کمک ها و اقدامات بشر دوستانه فعالیت می کنیم بسیار خوب است که همکاری های خود را در زمینه کمک های بشردوستانه گسترش دهیم و حضور من با توجه به تعداد اعضای جوانان که در جمعیت هلال احمر فعالیت می کنند، بهترین ظرفیت برای فعالیت های داوطلبی و کمک های بشر دوستانه محسوب می شوند.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری به وجود چالش های بسیار در کنار سوانح طبیعی اشاره و بیان کرد: باید در زمینه افزایش تاب آوری افراد در حوادث و سوانح فعالیت کنیم تا بتوان مشکلات را حل کرد.
اوبراین با بیان اینکه بیش از 80 درصد اقداماتی که از سوی سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری انجام می شود در زمینه حوادث و سوانح است، عنوان کرد: جمعیت هلال احمر ایران همکاری های بسیار خوبی با سازمان ملل متحد در بخش های مختلف دارد و امیدرواریم این همکاری ها همچنان ادامه داشته باشد و ما اینجا هستیم که این همکاری ها را گسترش دهیم.
وی با اشاره به حضور جمعیت هلال احمر ایران در نشست سران امور بشر دوستانه در ترکیه ادامه داد: در این نشست راه کارهای عملی برای مقابله با تمام چالش های موجود ارائه شد و باید ها و نباید های لازم به صورت کامل و مفصل بیان شد.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه و کمک های اضطراری در باره بروز جنگ ها و درگیری های مختلف در کشورهای یمن، سوریه، عراق، اوکراین، افغانستان، لیبی و لبنان، اظهار داشت: در کنار تمام نیازهای موجود، بروز جنگ و درگیری ها در کشورهای مختلف سازمان ملل را نیازمند به دریافت کمک از سازمان های بشر دوستانه مثل هلال احمر می کند و ما می دانیم که جمعیت هلال احمر ایران جمعیتی بسیار قوی است و در سطح بین المللی همکاری های بسیار خوبی دارد و کمک های بسیار خوبی به یمن و به عراق کرده است و برای ما مهم است که از کمک های بشر دوستانه هلال احمر ایران استفاده کنیم .
اوبراین با تاکید بر اینکه وضعیت بشر دوستانه در یمن بسیار حاد است، گفت: جمعیت هلال احمر ایران در چند نوبت به مردم یمن کمک های بشردوستانه ارائه کرده است و با توجه به شرایط نامساعد کنونی در یمن، مایلیم با کمک جمعیت هلال احمر ایران، کم کهای بشردوستانه برای تسکین آلام این قربانیان، ارائه کنیم.
دولت اهتمام به مسائل اجتماعی و اصلاح آسیب های آن را در اولویت کار خود دارد
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هیات دولت که شامگاه یکشنبه برگزار شد، سازمان بهزیستی را به عنوان یکی از مهمترین سازمانهای کشور به لحاظ خدمت به اقشار آسیب پذیر و افراد و گروههای نیازمند دانست و گفت: تحقق شایسته مأموریتهای مهم این سازمان مستلزم همکاری همه دستگاههای اجرایی و مشارکت گسترده مردم است.
روحانی اظهارداشت: این سازمان باید با معرفی خدمات خود به مردم و فراهم ساختن زمینه مشارکت فعال آنان و حرکت به سمت محوریت مردم، در حل مشکلات بیش از پیش بکوشد.
رئیس جمهوری، حفظ و ارتقای اعتماد مردم به این سازمان را از ضرورتهای مهم برای جلب هرچه بیشتر مشارکت آنان برشمرد.
روحانی با اشاره به اهمیت معنوی مشارکت در امر خیر و دعوت قرآن به خیر و تعاون در نیکوکاری، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی را به فراهم ساختن زمینه های تعاون مردم در امور خیر و تشویق و حمایت از مؤسسات خیریه و سازمانهای مردم نهاد و فعال در این زمینه موظف نمود.
رئیس جمهوری موضوع آسیب های اجتماعی را یکی از محورهای عمده مسئولیت سازمان بهزیستی دانست و با یادآوری اینکه ریشه بسیاری از آسیبها میتواند به کیفیت خانه و خانواده و تربیت در دوران کودکی مرتبط باشد، خاطرنشان کرد: استحکام خانواده و توانمندی آن برای تربیت مناسبتر فرزندان و نیز فضای خانه از عوامل مهم پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
روحانی آموزش در دوره ابتدایی و متوسطه و بهبود تقویت آموزش دینی و اعتقادی در مراکز پرورشی و مهدهای کودک را در برخورداری از نسلی سالم و مفتخر به هویت خود مهم توصیف کرد و با یادآوری اینکه دستورات قرآنی و آموزههای اسلامی هدایت یک فرد را ارزشمندتر از همه دارایی های دنیا می داند، ارزش تلاش برای اعتلای فرد و جامعه برای نیل به یک نسل سالم را شایسته تقدیر دانست.
رئیس جمهوری همچنین از خدمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور و همکاری همه دستگاه های اجرایی و همه عواملی که در این خصوص تلاش می کنند، تشکر و قدردانی کرد.
همچنین در این جلسه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور گزارشی درباره برنامه های حمایتی اجتماعی دولت، شامل ارایه چارچوب سیاستگذاری سازمان و رسالت اصلی آن، عملکرد بهزیستی در حوزه توسعه حمایت های اجتماعی، توانمندسازی جامعه معلولین و نیز برنامه های کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد را به استحضار اعضای دولت رساندند.
26 هزار مرکز مردم نهاد با سازمان همکاری دارند و بالغ بر یک میلیون کودک غربالگری شده زیر یک سال در موضوع شنوایی سنجی گزارش شد.
سه میلیون کودک بین سنین 3 تا 6 سال از جنبه پیشگیری از تنبلی چشم مورد غربالگری قرار گرفته و از 15 هزار تعداد تنبلی چشم جلوگیری شد.
انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به صورت اجباری در سه استان کرمان، یزد و مازندران که منجر به کاهش بالغ بر 30 درصد معلولیت زاید در این استانها شده است، بخش دیگری از این گزارش بود.
اشتغال بیش از 45 هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی در سال 1394 که نسبت به سال قبل 32 درصد افزایش داشت، اختصاص 55 هزار واحد مسکونی به جامعه هدف و در دست احداث داشتن 46 هزار واحد دیگر از جمله اقدامات بهزیستی در حوزه حمایتهای اجتماعی از گروههای آسیب دیده و نیازمند بوده است.
سازمان بهزیستی با 197 شعبه اورژانس اجتماعی در کل کشور بزرگترین شبکه اجتماعی مداخلات اورژانس در حوزه اجتماعی را در اختیار دارد که توانسته در سال 94 بالغ بر 600 هزار تماس و 270 هزار نفر را پذیرش دهد.
تأسیس و راهاندازی بالغ بر 2600 واحد ارایه خدمات درمان و کاهش آسیب اعتیاد و راهاندازی بالغ بر 5000 تیم اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد در کشور نیز از دیگر اقدامات بهزیستی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.
در ادامه جلسه، با عضویت نماینده آستان قدس رضوی در کارگروه توسعه و تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ رضوی موافقت شد.
دولت یازدهم در جلسه هیات وزیران موادی از آیین نامه اجرایی شورای رقابت را اصلاح کرد.
بر این اساس که مربوط به ماده (71) قانون سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی است، آیین نامه اجرایی نحوه تحقیق و بازرسی، رسیدگی به شکایات و اجرای آرای شورای رقابت اصلاح شد.
اهمیت آیین دادرسی شورای رقابت در فعالیتهای اقتصادی و همچنین ارتباط تنگاتنگ آیین رسیدگی شورا با حقوق شهروندی، از دلایل اصلاح آیین نامه یاد شده است.
به موجب اصلاح آییننامه اجرایی شورای رقابت، هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند با ارایه شکایت کتبی و دلایل و مدارک مربوط مبنی بر وقوع رویه های ضدرقابتی، از شورا درخواست رسیدگی کند. شورا نیز مطابق قانون و این آییننامه و بدون دریافت هزینه دادرسی، به ترتیب وصول به شکایات واصله پس از احراز صلاحیت، بررسی و تحقیق نموده و نتیجه را حسب مورد به شاکی یا مرجع درخواست کننده ابلاغ می کند.
همچنین برای انجام هرگونه تحقیق و بازرسی موضوع این آیین نامه از اماکن، دفاتر، اسناد و اشیاء، اخذ دستور قاضی شورا یا قاضی لازم است. در این دستور باید موضوع، محل و زمان تحقیق و بازرسی و محدوده آن و حدود اختیارات مرجع تحقیق به طور مشروح و واضح قید و نسخهای از آن با دریافت رسید به متصدی محل مورد بازرسی تحویل شود.
اصلاح در مورد مراکز قانونی مانند موسسات حسابرسی و حسابرسان رسمی و کارشناسان رسمی دادگستری از وقوع رویه های ضد رقابتی و چگونگی بررسی و رسیدگی به این شکایات در شورای رقابت، از دیگر اصلاحات صورت گرفته در آیین نامه اجرایی شورای رقابت است.
هیات وزیران همچنین آیین نامه شناسایی و صیانت از خودروهای تاریخی (کلاسیک) را اصلاح کرد.
روابط ایران و عمان عمیق تر از چارچوب های رسمی است
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در دیدار با همتای عمانی خود گفت: روابط دو کشور ایران و عمان عمیق تر از چارچوب های رسمی است.
وزیر کشور با سید محمود فیصل البوسعیدی وزیر کشور عمان دیدار و گفت و گو کرد. این دیدار در ادامه برنامه های سفر وزیر کشور عمان به تهران در وزارت کشور انجام شد.
مناسبات دو کشور و انجام مذاکره به منظور ارتقای مراودات اقتصادی، تجاری، امنیتی و انتظامی محور گفت و گوی وزرای کشور عمان و جمهوری اسلامی ایران بود.
وزیر کشور عمان پیش از این دیدار، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز دیدار و گفت و گو کرد.
هر حرکتی که کارآفرینان را دچار تردید کند ضد اقتصاد مقاومتی است
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات در شصت و یکمین همایش سازمان حراست کل کشور که با شعار «حراست ها، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» برگزار شد، افزود: دستگیری یک کارآفرین آخرین راهکار است نه اولین، اما متاسفانه در مقاطعی و توسط دستگاه هایی بلافاصله احضار، بازداشت و برخورد صورت می گیرد که در این صورت نباید انتظار اقتصاد مقاومتی داشت.
وی با تاکید بر این که امنیت نقش اساسی در اجرای اقتصاد مقاومتی دارد، تصریح کرد: در تمام جهان حاکمیت پناهگاه فعالان اقتصادی است، اگر در جایی قدرت حکومتی به جای پشتوانه بودن فعالان اقتصادی، نقطه مقابل آنها باشد نباید انتظار رشد اقتصادی داشت.
علوی با توجه به تاکیدهای رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: دستگاه های اطلاعاتی و حراستی فکر نکنند که یک نهاد اقتصادی نیستند و شأن و جایگاهی در اقتصاد مقاومتی ندارند در حالی که رهبر معظم انقلاب فرمودند «دستگاه های اطلاعاتی می توانند در اقتصاد مقاومتی کمک کننده باشند» و باید این جایگاه را شناسایی کنیم.
وزیر اطلاعات گفت: ما به عنوان دستگاه های امنیتی و نظارتی و حراستی در زمینه رشد و تحقق اقتصاد مقاومتی ، می توانیم علاوه بر اطلاع رسانی و کمک به مسئولان امر، در بخش امنیت و آرامش اثرگذار باشیم که نه تنها امنیت باشد بلکه احساس امنیت نیز وجود داشته باشد چرا که احساس امنیت به انسانها آرامش می دهد و در پرتو آرامش انسانها با خیال راحت فعالیت می کنند.
علوی افزود: در بحث اقتصاد ، امنیت نقش اساسی دارد و از قدیم گفته اند سرمایه ترسو است و جایی که احساس نگرانی و ترس باشد قرار نمی گیرد بنابر این کافی است چهار نفر کارخانه دار را بگیرند در این صورت بر روی بقیه هم اثر می گذارد و به این فکر می افتند تا سرمایه شان را تبدیل به پول کنند.
وی ادامه داد: بخشی از سرمایه های افراد به خارج از کشور منتقل شده و باید دید چه وجهی دارد و چرا این سرمایه ها را به داخل کشور نمی آورند و باید ببینیم چه نگرانی دارند و چه برخوردهایی با سرمایه گذار شده است که از آمدن به داخل کشور خودداری می کنند.
رئیس دستگاه اطلاعاتی کشور افزود: در موضوع اقتصاد ، علاوه بر رصد اطلاعاتی و اطلاع رسانی دقیق و به موقع، هم به سلامت اقتصادی و هم به امنیت اقتصادی نیاز داریم ، سرمایه گذار باید احساس امنیت کند و احساس نکند که به خاطر اندک مسئله ای متعرضش می شوند.
علوی با بیان این که ما هم به امنیت و هم به سلامت اقتصادی نیاز داریم، ادامه داد: باید با هر مفسده و خلاف اقتصادی توسط هر کسی ، هر جناحی و هر بخشی که باشد برخورد شود. اگر در جامعه ای فساد به یک بخشی نسبت داده شد به آن پرداخته شود اما اگر فساد به بخش دیگری منسوب بود، بایکوت شود و با کسانی که آن فساد را مطرح کرده اند برخورد شود ، آن جامعه آرزوی رسیدن به یک اقتصاد سالم را باید در رویاها ببیند.
وی اظهار داشت: در بحث مبارزه با فساد باید پیشگیری را مقدم بداریم و آموزه های اسلامی به ما می فرماید «پیشگیری بر معالجه مقدم است». اصلا باید اجازه ندهیم فسادی بوجود بیاید نه آنکه فساد ایجاد شود سپس با آن برخورد شود ، اجازه ندهیم تعطیلی کارخانه ها بوجود بیاید نه اینکه پس از تعطیلی کارخانه ها بگوییم چرا تعطیل شد و حالا برای راه اندازی مجدد چکار کنیم.
وزیر اطلاعات تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی بر اساس واقعیت های کشور ما و کار یک تیم کارشناس اقتصادی است و دولت هم آن را باور دارد و اگر بحثی در این رابطه داشته باشد آن را مطرح می کند.
علوی دستگیری کارآفرین و سرمایه گذار را آخرین مرحله پیگیری یک تخلف دانست و گفت: زمانی که همه راهکارها جواب نداد، آن وقت باید به سمت دستگیری برویم اما متأسفانه در یک مقطعی و الان هم توسط بخش هایی تا یک بحثی مطرح می شود که در یک جایی فساد محتمل وجود دارد، بعضا احضار ، بازداشت و برخورد صورت می گیرد و بعد هم انتظار اقتصاد مقاومتی داریم.
وی تصریح کرد: این موارد با رهنمودهای مقام معظم رهبری و با آموزه های اسلام مغایر است. اسلامی که پیامبر(ص) می فرماید «در سرزمینی که مردم احساس آرامش و امنیت نکنند خیر و برکتی بوجود نمی آید».
رئیس شورای هماهنگی اطلاعات گفت: اگر کسی که کارآفرین و فعال اقتصادی است، احساس آرامش نکند چه انتظاری داریم که خیر و برکتی به نام اقتصاد مقاومتی بوجود بیاید.
علوی اظهار داشت: در بحث امنیتی باید راهکارهایی را انتخاب کنیم که امنیت اقتصادی را مختل نکند و در بحث فساد باید پیشگیری را مقدم بر معالجه بدانیم.
وی تاکید کرد: اگر ما به عنوان اطلاعات و حراست ها از فسادی که در یک مکانی بوجود می آید به موقع مطلع نشویم و در جهت جلوگیری از آن اطلاع رسانی و تصمیم سازی نکنیم تا فساد عملی شده و از رسانه ها سردر بیاورد اینجا همان انفجار بمب به نوع دیگر است که حیثیت ها ، آرامش ها و اعتمادهای ملی را از بین می برد، بنابر این باید اطلاع به موقع از مفاسد داشته باشیم.
وزیر اطلاعات افزود: سرمایه و کارخانه داشتن و یکسری معاملات را فساد تلقی نکنیم و باید نظر وسیعی داشته باشیم، ما که نمی خواهیم برخورد شخصی داشته باشیم و افراد را با وضعیت شخصی خودمان بسنجیم که ما چه داریم و او چه دارد چرا که ما جزء حکومت هستیم و حکومت باید نگاه کلان داشته باشد تا کارها راه بیفتد.
علوی ادامه داد: نه سرمایه گذار را مجرم بدانیم و نه سرمایه داشتن را گناه بدانیم بلکه با یک نظر و همت بلند کمک کنیم تا کارها پیش برود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع واردات و اقتصاد مقاومتی هم اشاره کرد و گفت: فکر نکنیم که وارد کردن چیزی از کشور دیگر در تمام صورت ها با اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد ؛ خیر ، چه چیزی وارد کردن مهم است ، یک وقتی تکنولوژی و کمپرسور و ماشین آلات صنعتی وارد می کنیم که این موضوع مغایرتی با اقتصاد مقاومتی ندارد چون از ویژگی های اقتصاد مقاومتی درون زا بودن و برون گرا بودن است یعنی چیزی فراتر از برون نگر بودن.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه گرایش باید مولد باشد نه مصرفی ، افزود: نباید تولیدات مصرفی را وارد کشور کنیم بلکه باید به دنبال وارد کردن تکنولوژی ، ماشین آلات و آنچه باعث ایجاد اشتغال در کشور می شود باشیم.
علوی ادامه داد: وحدت ملی یکی از پشتوانه های اقتصاد مقاومتی است و اگر در جامعه ما وحدت و همگرایی باشد اگر موضوعی وجود دارد به صورت کارشناسی و فنی در فضای دوستانه مطرح شود و نقد دلسوزانه و منصفانه صورت بگیرد آن وقت وحدت ملی ما مخدوش نمی شود و وقتی وحدت داشته باشیم بستر برای فعالیت داخلی و خارجی اقتصاد فراهم می شود و الا اگر با عنوان انتقاد با همدیگر دعوا کنیم انتظار نداشته باشیم افرادی از بیرون بیایند و در کشور سرمایه گذاری کنند.
وی افزود: کسانی که در مملکت دعوا راه می اندازند و به نام انتقاد به مسئولان فحش می دهند و رئیس جمهوری را خائن ، ساده لوح و عمروعاص می نامند، آیا واقعاً فضا را برای سرمایه گذاری آماده می کنند و آیا واقعاً سرمایه گذار در چنین شرایطی سرمایه گذاری می کند؟
وزیر اطلاعات گفت: اختلاف ها با عنوان انتقاد و هر چیز دیگری کشور را به زمین می زند و در عوض دست به دست هم دادن کار ما را محکم می کند.
علوی اظهار داشت: متأسفانه می بینیم گاهی اوقات منافع بخشی و گروهی بر منافع ملی سایه می اندازد و برای تحقق منافع بخشی به منافع ملی ضربه می زنیم و این امر پسندیده ای نیست چرا که باید منافع ملی را به عنوان یک اصل قرار دهیم و در جهت تحقق آن برنامه ریزی کنیم.
وی تاکید کرد: برنامه ریزی ، تصمیم سازی و اطلاع رسانی ما باید بر مبنای منافع ملی باشد و به گونه ای اطلاع رسانی کنیم که تصمیم گیران مملکت تصمیم های ملی بگیرند و در جهت رشد اقدامات ملی گام بردارند.
وزیر اطلاعات از مدیران ادارات کل حراست سراسر کشور تقاضا کرد کارخانه هایی را که تعطیل بوده و یا در حال تعطیل شدن هستند، شناسایی کنند و اطلاع رسانی به موقع داشته باشند.حراست ها اطلاعات درست ارائه کنند تا رئیس جمهوری، معاون اول رئیس جمهوری و وزرای مربوطه اطلاع داشته باشند تا بتوانند تصمیم درستی بگیرند.
ترکان:سرمایه گذاری در سواحل مکران از سیاست های نظام است
اکبر ترکان مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران در دیدار با اکلیل حکیمی وزیر دارائی افغانستان گفت:اسکله های تخلیه و بارگیری بندر چابهار در حال توسعه است.
وی گفت: ساخت 6 اسکله در بندر چابهار به پایان رسیده و کار ساخت 22 اسکله دیگر در حال انجام است و نقش این بندر در توسعه همکاری های منطقه ای و کاهش هزینه تجارت میان ایران و افغانستان حائز اهمیت است.
مشاور رئیس جمهوری افزود که امضای توافق نامه سه جانبه ایجاد دالان بین المللی ترانزیت منطقه در چابهار با حضور سران کشورهای افغانستان، هند و ایران، نشان از اهمیت این توافق نامه دارد.
ترکان دراین دیدار همچنین در باره همکاری های معدنی میان تهران و کابل گفت که افغانستان معادن سنگ آهن فراوانی دارد، اما صنعت آهن وفولاد دراین کشور رشد نکرده وایران آمادگی دارد برای انتقال تجارب خود به منظورتوسعه این بخش در افغانستان، با این کشور همکاری کند.
وزیر دارائی افغانستان نیز در این دیدار که «محمد رضا بهرامی» سفیر جمهوری اسلامی ایران و «علیرضا رشیدیان» استاندار خراسان رضوی نیز در آن حضور داشتند، در باره پیشرفت کار بندر چابهار، همکاریهای صنعتی، معادن، خطوط آهن میان دو کشور و سرمایه گذاری های مشترک با مشاور رئیس جمهوری ایران بحث و تبادل نظر کرد.
حکیمی بر لزوم اهمیت برقراری خط هوائی میان چابهار و کابل و نیز همکاری در بخش راه آهن تاکید کرد و در باره همکاری های معدنی نیز گفت که افغانستان درصدد است تا برای بهره برداری از معادن سنگ آهن «سمنگان» یک شرکت مشترک افغان – ایرانی تشکیل دهد.
وی افزود که درخواست سرمایه گذاران افغان برای حضور در بندر ترانزیتی چابهار درحال افزایش است و طرح ساخت خط آهن در مسیر نیمروز به هرات در دست بررسی است که این خط در واقع مکمل خط آهن ایران به هرات خواهد بود.
وزیردارائی افغانستان گفت که این کشور مصمم به ایجاد راهی از بندر آقینه در مرز ترکمنستان واقع درشمال افغانستان تا استان« نیمروز» همجوار با ایران واقع در جنوب افغانستان است و امیدواریم با اتصال به بندر چابهار، دریچه ای برای کشورمان به سوی جهان باز شود.
نظر شما