بانکداری بدون ربا در گیر و دار مجلس/ اصلاحات برنامه ششم تقدیم مجلس شد

خبرگزاری شبستان:بانکداری بدون ربا در گیر و دار مجلس، بررسی پرونده های زمین خواری در کمیسیون اصل ۹۰، اصلاحات برنامه ششم با امضای رییس جمهور تقدیم مجلس شد، برجام یک توافق ملی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، بانکداری بدون ربا در گیر و دار مجلس، بررسی پرونده های زمین خواری در کمیسیون اصل ۹۰، اصلاحات برنامه ششم با امضای رییس جمهور تقدیم مجلس شد، برجام یک توافق ملی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

حجت‌الاسلام مازنی نماینده مردم تهران در مجلس از خبرگزاری شبستان بازدید کرد

حجت الاسلام احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم تهران دقایقی قبل از مجموعه خبرگزاری شبستان و ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بازدید و با مدیرعامل خبرگزاری شبستان و دبیر ستادعالی کانون های مساجد کشور دیدار و گفتگو کرد.

همچنین حجت الاسلام مازنی پس از بازدید از مجموعه خبرگزاری و ستادعالی پاسخگوی سوالات خبرنگاران شبستان در حوزه‌های فرهنگی، مسجد و کانون‌های مساجد و همچنین سیاسی شد.

بانکداری بدون ربا در گیر و دار مجلس

از آنجایی که نظام جمهوری اسلامی ایران در تلاش است که قوانین اقتصادی خود را همواره براساس شریعت اسلامی تدوین کند این روزها هم دولت و هم مجلس در تلاشند تا ابهامات بانکداری اسلامی را رفع کنند تا قوانین بانکداری جمهوری اسلامی بیش از پیش براساس شریعت و واضح تر از گذشته به اجرا در آید.

در این رابطه با همکاری بانک مرکزی و دولت لایحه ای تدوین شده که پیش نویس آن به دست نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده و نمایندگان هم طرحی از پیش تعیین کرده اند که این روزها کمیسیون اقتصادی مجلس در حال مطالعه بر روی این دو طرح است که پس از حل مشکلات راهی صحن شود و قانون بانکداری بدون ربا مصوبه سال ۱۳۶۲ با اصلاحاتی روبرو شود.

بنابراین گزارش، در خصوص طرح نمایندگان مجلس می توان به جزئیات زیر اشاره کرد:

فصل اول: تعریف، اهداف و وظایف نظام بانکی

فصل دوم: تجهیز منابع پولی

فصل سوم: تخصیص منابع

فصل چهارم: وصول مطالباتپ

فصل پنجم: بانک مرکزی

فصل ششم: موضوعات متفرقه

که این شش فصل در نهایت ۶۷ ماده دارند.

همچنین مشکلی این روزها نمایندگان در حال رفع  و رجوعش هستند کارآمدتر کردن شورای فقهی در بانک مرکزی است که در این رابطه مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه اسحاق جهانگیری، دستوری صادر کردند مبنی بر اینکه شورای فقهی بانک مرکزی به عنوان یکی از ارکان این بانک تاسیس شود و این اصل در پیش نویس لایحه بانکداری بدون ربای دولت تقدیمی به مجلس برآن تاکید شده است.

علاوه براین به گفته ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در لایحه دولت بر لزوم همکاری حوزه های علمیه به منظور تربیت نیروهای کارآمد برای به کارگیری در شورای فقهی تاکید شده است.

در رابطه با تلاش های نمایندگان در خصوص طرح های بانکداری بدون ربا هم سیدکاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح بانکداری بدون ربا که در حال حاضر در هیئت رییسه مجلس برای نوبت رسیدگی قرار دارد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بانکداری بدون ربا را ما از سال 62 داریم اما ساختار بانکداری ما تاکنون اصلاح نشده است و بانکداری ما دقیقاً موازین اسلامی را رعایت نمی کند و برخی از موارد از لحاظ شرعی دچار ابهام است.

وی اظهار کرد: ما باید از مقام معظم رهبری خواهش کنیم که در ارتباط با بانکداری اسلامی سیاستگذاری کنند چرا که معتقدیم سیاستگذاری در بحث بانکداری و به ویژه بانکداری اسلامی ضروری است.

دلخوش تاکید کرد: از طرف دیگر مراجع ما نیز باید در بحث بانکداری اسلامی ورود پیدا کنند چون ما امروز بحث بهره مرکب را در سیستم بانکی مان داریم و این موضوع خلاف بانکداری اسلامی است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه بحث سود دوران مشارکت و سایر موارد مشکلاتی دارد که به بحث بانکداری اسلامی نمی خورد گفت: ما معتقدیم حتی با این طرح مجلس نیز مشکلات بانکداری ما حل نمی شود و ما نیاز به سیاستگذاری های کلی در این زمینه داریم.

دلخوش تاکید کرد: اگر طرح از سوی هیئت رییسه مجلس به کمیسیون برای بررسی ارجاع شود ما باید دیدگاههای خودمان را نیز در کمیسیون در این طرح بیاوریم.

در هر صورت تلاش ها برای رسیدن به قانونی جامع در امر بانکداری بدون ربا و اسلامی ادامه دارد و باید دید چه زمانی دولت و مجلس دراین وفاق ملی به نتیجه جامعی خواهند رسید تا بتوانند در عین داشتن نظام بانکی اسلامی و بدون ربا همکاری های خوبی هم با بانکداری بین المللی داشته باشند.

نیازمند سیاستگذاری کلی مقام معظم رهبری در حوزه بانکداری بدون ربا هستیم

سیدکاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح بانکداری بدون ربا که در حال حاضر در هیئت رییسه مجلس برای نوبت رسیدگی قرار دارد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بانکداری بدون ربا را ما از سال 62 داریم اما ساختار بانکداری ما تاکنون اصلاح نشده است و بانکداری ما دقیقاً موازین اسلامی را رعایت نمی کند و برخی از موارد از لحاظ شرعی دچار ابهام است.

وی اظهار کرد: ما باید از مقام معظم رهبری خواهش کنیم که در ارتباط با بانکداری اسلامی سیاستگذاری کنند چرا که معتقدیم سیاستگذاری در بحث بانکداری و به ویژه بانکداری اسلامی ضروری است.

دلخوش تاکید کرد: از طرف دیگر مراجع ما نیز باید در بحث بانکداری اسلامی ورود پیدا کنند چون ما امروز بحث بهره مرکب را در سیستم بانکی مان داریم و این موضوع خلاف بانکداری اسلامی است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه بحث سود دوران مشارکت و سایر موارد مشکلاتی دارد که به بحث بانکداری اسلامی نمی خورد گفت: ما معتقدیم حتی با این طرح مجلس نیز مشکلات بانکداری ما حل نمی شود و ما نیاز به سیاستگذاری های کلی در این زمینه داریم.

دلخوش تاکید کرد: اگر طرح از سوی هیئت رییسه مجلس به کمیسیون برای بررسی ارجاع شود ما باید دیدگاههای خودمان را نیز در کمیسیون در این طرح بیاوریم.

پرونده های زمین خواری با اولویت در کمیسیون اصل ۹۰ مورد رسیدگی قرار می گیرد

داود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس درباره پرونده های زمین خواری در این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در حال حاضر که کمیته های 4 گانه کمیسیون اصل 90 شکل گرفته اند پرونده های مربوط به زمین خواری به کمیته تخصصی این کمیسیون سپرده شده است.

وی گفت: متاسفانه تعداد پرونده های زمین خواری در این کمیسیون زیاد است و اولویت ما بررسی این پرونده ها در اسرع وقت است.

محمدی تاکید کرد: این پرونده‌های زمین خواری هم شاکی حقیقی و هم حقوقی دارد یعنی هم شکایتهای افراد و گزارشهای مردمی را داریم و هم شکایت دستگاههای مختلف را داریم.

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس تاکید کرد: ما 10 تا 12 اولویت برای کمیسیون در دوره دهم مجلس شورای اسلامی استخراج کرده‌ایم که یکی از این اولویت‌ها نیز رسیدگی به پرونده‌های مربوط به زمین خواری است.

اصلاحات برنامه ششم با امضای رییس جمهور تقدیم مجلس شد

محمد خدابخشی، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم توسعه به خبرنگار شبستان گفت: رییس جمهور در نامه ای به مجلس اصلاحات برنامه ششم را تقدیم مجلس کرد.

وی اظهار کرد: این اصلاحات شامل هدف گذاری های برنامه ششم، منابع مالی و سرمایه گذاری، منابع و مصارف و اولویت ها است که در این برنامه مدنظر قرار گرفته است.

حضور ترکیه در سوریه و تحولات منطقه را اصیل نمی دانم

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دخالتهای نظامی ترکیه در سوریه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بحرانهای منطقه و از جمله بحران سوریه نیاز به رفتارها و نگاه واقع گرایانه دارد، هر بحران در سوریه نیز نیاز به این نگاه واقع گرایانه دارد و کشورهایی که نگاهشان واقع گرایانه و اصیل و صادق نسبت به تحولات نیست نمی توانند کمکی به حل بحران در این کشور کنند بلکه بحران نیز در سوریه بیشتر می کنند.

وی اظهار کرد: ترکها هیچگاه به تحولات سوریه و حتی موضوع مقاومت و فلسطین نگاه اصیل نداشته‌اند آنها نسبت به تحولات روز سیاستهای خودشان را پیش برده‌اند.

فلاحت پیشه تاکید کرد: ترکها با چند موضوع در کشور خودشان مواجه هستند مثلاً 12 استان کردنشین دارند که هیچگاه نتوانستند مشکل آنها را حل کنند چونکه خواستشان حل مشکلات این استانها و موجودیت و هویتی به نام کرد را به رسمیت نمی شناسند.

وی تاکید کرد: ترکها در حال حاضر برای سرکوب کردها و گرفتن مناطق استراتژیک در جاهایی همانند عراق و سوریه به این کشورها وارد شده‌اند. که در مذاکرات سیاسی آینده به عنوان مثال بعد از سقوط موصل یا مثلاً بعد از در سوریه پس از بازپس گیری حلب و غیره بتوانند توان مذاکراتی خودشان را حفظ کنند.

وی گفت: همانگونه که ترکها در سوریه و عراق حضور تاکتیکی دارند باید با حضور آنها در این دو کشور تاکتیکی برخورد کرد به هیچ وجه آنها شریک راهبردی کشورهایی همانند ایران نیستند که در عراق و سوریه بخواهند استراتژی با ثبات را در پیش بگیرند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت سوریه به خاطر یک سری توافقات مقطعی با برخی کشورها و از جمله ترکیه نباید وارد جنگ با گروههای مخالف داعش یعنی کردها شود.

وی گفت: ترکها در سوریه با داعش می جنگند ولی در عین حال نیروهای معارض را جای آنها می گذارند و این نیز مشخص می کند هدفگذاری ترکیه علیه دولت سوریه است.

نماینده مردم اسلام‌آباد عراق و دالاهو با بیان اینکه حضور ترکیه را در تحولات منطقه اصیل نمی دانم گفت: حضور ترکیه در سوریه به هر اسمی که صورت می گیرد فقط در پیچیدگی اوضاع اضافه می کند.

قانون ممنوعیت استفاده از بورکینی بایددر تمامی شهرهای فرانسه لغو شود

پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به لغو قانون ممنوعیت استفاده از بورکینی (مایو اسلامی) برای زنان در فرانسه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اینکه استفاده از بورکینی را برای زنان مسلمان در فرانسه ممنوع کرده اند نقض حقوق زنان بود، زنان مسلمان در فرانسه به عنوان یک شهروند دوست دارند پوششی داشته باشند که مطابق با موازین دین اسلام است.

وی اظهار کرد: آنها چگونه برای ما نسخه حقوق بشری می نویسند و به ما می گویند شما رعایت نمی کنید در مورد ممنوعیت استفاده از بورکینی نیز باید به انها گفت ایا این نقض حقوق بشر نیست؟

سلحشوری تصریح کرد: در واقع ترس آنها از حجاب به این دلیل است که آنها حجاب را یک نماد می بینند چرا که وقتی یک زن باحجاب در هر جایی دیده شود یعنی اینکه وی مسلمان است و این ناخودآگاه این احساس را به وجود می آورد که استفاده از حجاب یعنی تبلیغ دین اسلام.

وی تاکید کرد: در واقع ممانعت آنها از حجاب و نمادهای دین اسلام به دلیل ترسشان از گسترش دین اسلام است، چرا آنها با یک زن هندی که ساری می پوشد و یا با زنان دیگر که لباسهای مملکت خودشان را می پوشند مقابله نمی کنند و برای آنها قانون وضع نمی کنند، چرا آنها فقط در مقابل نمادهای دین اسلام اینگونه واکنش نشان می‌دهند.

رئیس فراکسیون زنان مجلس تاکید کرد: اینکه در برخی شهرهای فرانسه تصمیم می گیرند قانونی را که خودشان نوشته اند بعد از مدتی لغو کنند یعنی اینکه پذیرفته اند نمی توانند در مقابل مسایل حقوق بشری و خواست زنان محجه بایستند و این موضوع باید در سایرشهرهای این کشور نیز اجرایی شودو زنان مسلمان در دیگر شهرهای این کشور نیز بتوانند از بورکینی استفاده کنند.

برجام یک توافق ملی است/نقدهای سطحی و جناحی به برجام قابل پذیرش نیست

مسعود گودرزی، نماینده ممسانی در مجلس با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد تلاشهای تیم مذاکره کننده و کارشکنی های آمریکا در این زمینه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اینکه ما بخواهیم قبل از هرگونه صحبت نتیجه گیری کنیم مثل املا نانوشته است مثل این است که از ترس نرسیدن حرکت نکنیم ما باید حرکت کنیم و اگر بعد از حرکت انتقاداتی باشد آن موقع مطرح کنیم، اینکه منتقدین بگویند چرا تیم مذاکره کننده گفتگو کرده است صحبت درستی نیست زیرا ما باید این حرکت را انجام می دادیم.

وی اظهار کرد: اگر طرف مقابل بعد از برجام کوتاهی داشته است این موضوع در اصول دیپلماسی قابل بررسی است ولی نمی شود به دلیل رفتار آنها ما کل موضوع را زیر سوال ببریم.

گودرزی گفت: حتی برای کوتاهی این رفتار طرف مقابل نیز در اصول دیپلماسی رفتار متقابل تعریف است و ما براساس همین رفتار عمل کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه برجام یک توافق ملی بوده است و نباید با تفسیرهای تقلیل گرایانه با آن برخورد شود گفت: گروهها و جریانهای سیاسی نباید از لحاظ جناحی با این موضوع برخورد کنند زیرا برجام یک دیپلماسی است که در سطح ملی انجام شده است و نتیجه آن نیز برای تمام کشور است.

وی تصریح کرد: ما انتقاداتی را که سیاسی و جناحی باشد به جا نمی دانیم زیرا معتقدیم انتقادات باید براساس واقعیت و منافع ملی باشد.

نماینده ممسنی در مجلس تاکید کرد: ما پس از برجام باید پایشی را نسبت به طرف مقابل داشته باشیم و تحلیلهایمان باید براساس رفتارهای طرف مقابل پس از برجام باشد نه اینکه تیم مذاکره کننده خودمان را به باد نقد بگیریم.

کد خبر 572136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha