به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش،حجت الاسلام آل هاشم در مراسمی که همزمان با برگزاری شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی خواهران شاغل و خانواده های کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، به بیان ویژگی های 10گانه ممتازین از منظر قرآن پرداخت و گفت: اساس و پایه ممتازی، خودسازی و حرکت در جهت اصلاح جامعه می باشد.
آل هاشم در بخشی از سخنانش برگزیده و ممتاز را از منظر قرآن کسی دانست که خودسازی نموده و در جهت اصلاح خود و جامعه قدم بردارد.
وی در ادامه یکی از ویژگی های ممتازین از نظر قرآن را "اطاعت و شکرگزاری" دانست و افزود: افراد شکرگزار و مطیع روح و روان خودشان را آماده شکرگزاری و اطاعت از خداوند می نمایند.
"تواضع و فروتنی" دومین ویژگی بود که حجت الاسلام آل هاشم از آن بعنوان یکی از ویژگی های افراد ممتاز قرآنی نام برد و در این باره گفت: قرآن در این زمینه می فرماید بندگان خاص خدا افرادی هستند که با تواضع فروتنی و خشوع و به دور از تکبر بر روی زمین راه می روند چرا که می دانند کبر و غرور باعث تباهی و نابودی می شود.
نماینده ولی فقیه در ارتش سومین ویژگی افراد ممتار از نظر قرآن را "حلم و خویشتن داری" بر شمرد و گفت: خداوند باریتعالی در این باره می فرماید ممتازین کسانی هستند که دارای حلم و صبر باشند و با خویشتن داری در برابر برخوردهای جاهلین از مرز اخلاق اسلامی خارج نشده و دارای صبر زیاد باشند.
حجت الاسلام آل هاشم "شب زنده داری خالصانه" را چهارمین ویژگی ممتازین دانست و با اشاره به اینکه افراد ممتاز رابطه ارادی تنگاتنگ و استواری با خداوند دارند، افزود: اینکه انسان در دل شب از خواب راحت برخواسته و با تواضع و فروتنی با خداوند منان سخن گفته، طلب بخشش و آمرزش نماید و روح و جسم خود را با آب صاف و ذلال پیوند با خدا شست و شو نماید؛ نشان از ممتازی دارد.
آل هاشم در ادامه سخنانش "خوف و خشیت از خداوند" را ویژگی پنجم افراد ممتاز قرآنی دانست و گفت: بندگان ممتاز خدا، خوف و خشیت قلبی از عذاب خداوند دارند و از کیفر نافرمانی نسبت به خداوند می ترسند و آن را امری غیر قابل تحمل می دانند لذا با کمال خضوع دعاگوی خدا بوده و از او می خواهند که به عذاب الهی دچار نشوند.
وی در ادامه ششمین ویژگی افراد ممتاز را "اعتدال در مصرف" برشمرد و افزود: اعتدال یعنی میانه روی و حرکت در حد فاصل میان افراط و تفریط و در قرآن بر روی اعتدال در مصرف بسیار تأکید شده است لذا یک فرد ممتاز قرآنی باید بخیل نباشد اما به اعتدال در مصرف اعتقاد داشته و به آن عمل کند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در ادامه گفت: " پرهیز از انحراف" هفتمین ویژگی افراد ممتاز از نظر قرآن می باشد. در این رابطه پرهیز از هرگونه آلودگی و عدم تخطی از عفت و پاکدامنی بسیار مهم است و متأسفانه امروز یکی از دلایل مهم از هم پاشیدگی و اختلاف خانوادگی، دوری از عفت و رعایت پاکدامنی می باشد.
هشتمین ویژگی که حجت الاسلام آل هاشم از آن به عنوان ویژگی افراد ممتاز قرآنی نام برد، "کرامت و بزرگواری و مبارزه با بیهوده گرایی بود".
وی در این زمینه گفت: ممتازین باید هرگونه کار باطل و بیهودهای را کنار گذاشته و با آن مبارزه نیز بنمایند.
او در ادامه، "بهره برداری صحیح از قرآن و عامل بودن به قرآن" را نهمین ویژگی ممتازین قرآنی برشمرد و گفت: بندگان ممتاز قرآنی باید رابطه عمیق و استواری با قرآن داشته باشند به نحوی که روح قرآن در زندگی آنها نفوذ کند.
" دعا و راز و نیاز " دهمین و آخرین موردی بود که رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به آن اشاره کرد و گفت: آیه 74 سوره فرقان در این زمینه می فرماید بندگان ممتاز خدا اهل دعا و راز و نیاز و نیایش می باشند.
نماینده ولی فقیه در ارتش در پایان سخنانش به رویداد 17 شهریور و شهدای این روز اشاره کرد و گفت: کشتار مردم به دست مزدوران پهلوی در 17 شهوریور سال 1357 به لکه ننگی برای رژیم پهلوی تبدیل شد و خون شهدای این روز باعث پیروزی سریعتر انقلاب اسلامی گردید.
گفتنی است در پایان این جلسه امیر سرتیپ دوم عادل قاسمی تمر طی حکمی از سوی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش بعنوان جانشین و معاون هماهنگ کننده اداره عقیدتی سیاسی ستاد آجا منصوب و از زحمات امیر سرتیپ دوم محمد مولایی تقدیر شد.
نظر شما