به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شهین دخت مولاوردی، معاون امور زنان ریاست جمهوری در مراسم روز جهانی سوادآموزی که در دارالفنون برگزار شد، گفت: در اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران همانند قانون اساسی به سوادآموزی فارغ از سن، نژاد و طبقه تاکید شده است.
وی افزود: میزان بهره مندی حداقل سواد افراد شاخصه توسعه جوامع است. در تعریف سنتی سواد توانایی خواندن و نوشتن است اما در مفهوم نوین یعنی فرد مفهوم را درک کند و انگاره ها و اندیشه ها را تا جایی که در جامعه سهم داشته باشد، بیان کند.
مولاوردی بیان کرد: یکی از محورهای اساسی آموزش زنان و کودکان است که موجب کاهش آسیب ها و تداوم توسعه جوامع می شود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: ایران پس از انقلاب اسلامی تلاش بر برقراری عدالت آموزش زنان انجام داد به طوری که میزان سواد زنان در سال 1345، 17.14 درصد بود که طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 90 این درصد به 80.1 رسیده است.
وی تصریح کرد: در برخی از استان های مرزی گزارش هایی داریم که به دلایل مسایل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و نبود زیرساخت های آموزشی افراد از تحصیل باز می مانند و در بزرگسالی هنگامی که می خواهند سوادآموز شوند هزینه ها زیادی را بر دولت ها تحمیل می کنند.
وی با بیان اینکه دو سوم زنان در جهان بی سواد هستند، گفت: 70 درصد فقرای جهان را زنان تشکیل می دهند. بی سوادی و فقر رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.
مولاوردی با بیان اینکه 75 درصد فعالیت های سوادآموزی معطوف به زنان است، گفت: 50 درصد این فعالیت ها به روستاییان اختصاص می یابد.
معاون رییس جمهور خاطرنشان کرد: تعداد 400 مربی سوادآموزی را توانمند کردیم تا به 2 هزار دختر و زن عشایری استان های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل، آذربایجان شرقی سواد بیاموزند.
مولاوردی بیان کرد: متأسفانه در منطقه شاهد ناآرامی و خشونت هستیم و در کشورهایی که ناآرامی، جنگ، درگیری مسلحانه وجود داشته باشد کمترین نرخ سواد را داریم.
وی با تاکید بر اینکه باید بر آموزش دختران سرمایه گذاری شود، گفت: سرمایه گذاری هزینه کرد نیست بلکه با سرمایه گذاری آینده را می سازیم و استقلال، درک اجتماعی در دختران و زنان ارتقا می یابد.
وی تاکید کرد: در محیط هایی که نسبت به آموزش جنسیت ها حساس هستند می توانیم با جریان سازی برنامه ها را پیش ببریم.
نظر شما