به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین جلسه محاکمه حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر روز چهارشنبه(12 مرداد) در حالیکه مبارک در قفس بود، برگزار شد و جهانیان محاکمه این دیکتاتور را مشاهده کرده تا بلکه شاید برخی حکام عرب از سرنوشت رئیس جمهوری مصر عبرت بگیرند.
در این میان رژیم صهیونیستی برعکس مواضع قبلی اش که محافل عمومی را به دلیل انقلاب مصر تحریک می کرد، موضع سکوت را در پیش گرفت که به اعتقاد برخی از تحلیلگران، سکوت رژیم صهیونیستی از وحشت، سردرگمی و از دست دادن بزرگترین همپیمان و ودافعش است.
آوی دیختر، رئیس سابق دستگاه امنیت داخلی اسرائیل(شاباک) و عضو کنست از حزب کادیما گفت: محاکمه حسنی مبارک در حالی که در قفس قرار داشت، نمونه رفتار غیر دموکراتیک مسئولان کنونی دولت انتقالی است و با این رفتار گویی حسنی مبارک را به ذلت کشانده اند.
دیختر اعتراف کرد که وضعیت مبارک در قفس نشان می دهد که ایالت متحده آمریکا مسئول اهانت و ذلت حسنی مبارک است و این اقدام نشان دهنده بازی دوگانه آمریکا در خاورمیانه است.
یسرائیل حسون، عضو کنست از حزب کادیما که با اطلاعات مصر در ارتباط بوده است، گفت: امیدوار است که محاکمه مبارک منصفانه برگزار شود، هرچند مدعی است که در این امر شک دارد. وی مدعی شد که از فضای محاکمه بوی انتقام می آید و این محاکمه سیاسی است و با فشار مردم در خیابانهای مصر انجام گرفته است.
بنیامین بن الیعازر، وزیر سابق دفاع اسرائیل نیز گفت: به مبارک پیشنهاد کرده بودم که به شهر ایلات پناهنده شود، ولی او نپذیرفت.بن الیعازر که رابطه محکمی با نظام مصر در دو دهه اخیر داشت،اظهار کرد: پس از عزل مبارک با وی در شرم الشیخ دیدار داشتم و به او گفتم که از فرصت باقیمانده استفاده کند و به ایلات بیاید.او از سرنوشت مبارک ابراز ناراحتی کرد و گفت: قلبم به درد آمد، خاورمیانه بعد از مبارک چهره متفاوتی پیدا خواهد کرد، او همپیمان ما و به روند صلح میان اسرائیل و فلسطین پایبند بود.
پروفسور«یورام متال» رئیس آکادمی مطالعات خاورمیانه در دانشگاه«بن گوریون» گفت: سکوت رژیم صهیونیستی به خاطر این است که از محاکمه مبارک شوکه شده است.متال افزود: اسرائیل که به دموکراتیک بودن خود افتخار می کند، تنها بخش کمی از آنها معتقدند که مبارک دیکتاتور بوده است و در حق مردم مصر جنایاتی را مرتکب شده است و همین عده محدود به موضوع محاکمه مبارک به گونه ای متفاوت تر می اندیشند.
رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه بن گوریون واکنش رژیم صهیونیستی نسبت به محاکمه مبارک را واکنشی احساسی و هیجانی و از روی نگرانی قلمداد کرد و اظهار داشت: محاکمه مبارک برعکس محاکمه صدام محاکمهای شفاف است، زیرا صدام حسین تحت اشغالگری محاکمه و به شکل فضاحت باری اعدام شد.
رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه بن گوریون تاکید کرد: دلایل مثبتی برای محاکمه مبارک وجود دارد و این محاکمه نشان دهنده آن است که هیچ کس بالاتر از قانون نیست.
مسعود غنایم، یکی از اعضای کنست نیز در گفتگو با الجزیره گفت: سکوت اسرائیل از محاکمه مبارک به دلیل شوکه شدن است. وی افزود: اینگونه محاکمه کردن مبارک در حالیکه در قفس بود، نشان دهنده آن است که مصر از محاکمه عادلانه خارج شده است.
حسنی مبارک، 11 فوریه 2011 میلادی پس از تظاهرات مردمی از قدرت کناره گیری کرد و شورای عالی نظامی مصر حکومت را به صورت موقت به دست گرفت.نظام دیکتاتوری مصر پس از انقلاب مردم تونس که رئیس جمهوری مخلوع آن نیز باید مورد محاکمه قرار گیرد، با تظاهرات مردم سقوط کرد.
مردم و احزاب مصر برای محاکمه مبارک و کنار گذاشتن وزرای سابق بارها دست به تظاهرات زدند و برای نخستین بار روز چهارشنبه (12 مرداد) انجام گرفت.انقلاب مردمی در دیگر کشورها همچون بحرین، یمن و لیبی در حال انجام است، مقامات دیکتاتور این کشورها نیز باید از دیدن صحنه های فلاکت بار محاکمه حسنی مبارک درس بگیرند و هر چه زودتر یا به اصلاحات پرداخته یا کناره گیری کنند.حسنی مبارک، رئیس جمهوری مخلوع مصر 30 سال با دیکتاتوری در مصر حکومت کرد و اقدامات او، خون مردم انقلابی را به جوش آورد و دودمان او را برباد داد.
پایان پیام/
نظر شما