خبرگزاری شبستان –گروه سیاسی: کشورمان دارای ذخایر غنی زیر زمینی است و ذخایر زیر زمینی و معدنی مهم ایران عبارتست از نفت، گاز طبیعی، آهن، مس، طلا، نقره، روی، سرب، کرومیت، منگنز، تیتانیم، اورانیم، ذغال سنگ، قلع، سنگهای قیمتی مانند فیروزه، گچ و نمک. ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب میآید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است.
بنابراین گزارش، وجود این ذخایر کشورمان را در جایگاه بالایی در جهان قرار داده است تا جایی که بسیاری از کشورها در حوزه مواد معدنی ارتباطات تجاری با ایران برقرار کرده اند. دولت یازدهم نیز برای استفاده از این فرصت برنامه ریزی های متنوع و بسیاری را انجام داده است.
این گزارش می افزاید: براساس آمار وزارت صنعت، معدن وتجارت "ذخایر اکتشافی معادن کشور پیش از آغاز به کار دولت یازدهم بالغ بر 57 میلیارد تن بود که حدود 37 میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است . براساس برنامه اکتشافات جدید که در دولت یازدهم از سوی سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی از نیمه دوم سال 1393 در گستره ای به مساحت 250 هزار کیلومتر مربع اجرا شده، تاکنون در مرحله مقدماتی 400 میلیون تن سنگ آهن، 500 میلیون تن زغالسنگ و 90 تن طلا کشف شده است. ایران در سطح جهان از نظر میزان ذخایر اکتشافی در رده چهاردهم جهان و از لحاظ تنوع براساس اطلاعات منتشر شده رتبه دهم دارد."
یادآور می شود: حدود 9 هزار معدن در کشور وجود دارد که 6 هزار معدن از این تعداد فعال است. این معادن برای 120 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است. استان خراسان رضوی با 764 معدن و 46 نوع ماده معدنی دارای پروانه بهره برداری با 2.8 میلیارد تن ذخیره معدنی، از نظر تعداد معادن رتبه سوم کشور را دارد و ظرفیت اسمی استخراج معادن فعال این استان 31.7 میلیون تن در سال است.
نظر شما