به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، امروز بعد از ۵ سال تهران و لندن برای خودشان سفیر تعیین کردند تا روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران به سطح سفرا ارتقا یابد.
بنابراین گزارش، حمید بعیدی نژاد مرد اتو کشیده مذاکرات هسته ای که ذهنی پربار از مسائل کارشناسی حقوقی دارد نماینده ایران در لندن شد. طبق آنچه که در ویکی پدیای بعیدی نژاد آمده او 1٩مهر ماه 1341 در تهران دیده به جهان گشود. بعیدینژاد در سال 1368 از دانشکده روابط بینالملل وزارت خارجه فارغ التحصیل و در همان سال هم جذب این وزارتخانه شد.
بعیدینژاد حرفه خود را به عنوان کارشناس خلع سلاح در وزارت امور خارجه آغاز و در برنامه خلع سلاح سازمان ملل متحد در سال 1990 شرکت کرد. او پس از آن برای اولین بار به عنوان نماینده ایران در کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1991 شرکت کرد. پس از آن وی به طور جدی در مذاکرات کنوانسیون ممنوعیت سلاحهای شیمیایی در کنفرانس خلع سلاح در ژنو شرکت و همچنین در مذاکرات اجرای آن کنوانسیون در سازمان تازه تاسیس شناخته شده در لاهه، شرکت کرد.
بعیدینژاد به عنوان دبیر اول نمایندگی ایران از سال 1992 تا سال 1996 در نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد در ژنو و معاون نماینده ایران درکنفرانس خلع سلاح (CD) منصوب شد و طی این سالها در مذاکرات کنفرانس خلع سلاح پیرامون مذاکره معاهده منع آزمایش هستهای شرکت میکرد. وی حرفه خود را در تهران به عنوان رئیس اداره امور خلع سلاح وزارت امور خارجه ادامه داد و از سال 1999 تا سال 2002 به عنوان رایزن خلع سلاح در هیئت نمایندگی ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک منصوب و فعالیت کرد. پس از بازگشت به تهران او به عنوان رئیس اداره امور سیاسی چند جانبه و پس از آن مدیر کل امور سیاسی بین المللی که عمدتا شامل مسائل خلع سلاح است، مشغول به کار شد. وی از سال 2008 تا سال 2011، به عنوان سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در ژنو خدمت کرده است.
زمینه تخصصی او خلع سلاح و امنیت بینالمللی است و از سال 1992 تاکنون در بسیاری از مذاکرات و کنفرانس خلع سلاح شامل اجلاسها و نشستهای کشورهای عضو معاهده منع گسترش سلاح های هستهای (انپیتی) شرکت کرده است. او در جلسات متعدد خلع سلاح و امنیت بین المللی به عنوان نماینده ایران حضور داشته و ریاست برخی از این جلسات و و نشست های بینالمللی را بر عهده داشته است. بعیدینژاد در اوت 2013 به عنوان مدیر کل امور سیاسی و امنیت بینالمللی وزارت خارجه منصوب شد و به عنوان یکی از اعضای تیم جدید مذاکرات هستهای ایران و رئیس هیات کارشناسی مذاکرات برنامه اقدام مشترک ژنو و همچنین مذاکرات برنامه جامع اقدام مشترک وین (برجام) فعالیت کرده است. بعیدینژاد علاوه بر این موارد کتب و مقالات متعددی هم در زمینه خلع سلاح و دیپلماسی چندجانبه و همچنین مسائل سازمان های بینالمللی و سازمان ملل به رشته تحریر در آورده است.
اما همتای انگلیسی او یعنی نیکلاس هاپتون هم امروز استوارنامه اش را تقدیم جواد ظریف کرد که رسما فرستاده لندن در تهران باشد.
هاپتون پیش از آن به عنوان کاردار مقیم لندن در تهران و سپس سفیر این کشور در ایران شود، سفیر انگلیس در دوحه (قطر) بود. او همچنین سابقه سفیری انگلیس در یمن را هم دارد.
«هاپتون» از زمان پیوستن به وزارت خارجه انگلیس در سال 1989 در سمتهای گوناگونی فعالیت کرده است.
وی همچنین در دولت انگلیس عهدهدار سمتهایی در ارتباط با امور امنیت ملی بوده است.
نظر شما