به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پیش از زمستان سال ۹۰ هرگاه از چهارراه استانبول تهران رد می شدید شاهد صف های طولانی در کنار یک ساختمان آجری قرمز رنگ بودید که قصد سفر به لندن داشتند. صف هایی که در میان آن ها ایرانیانی بودند که یا برای ادامه تحصیل، یا گردش و یا حتی اقامت قصد سفر به لندن می کردند و رونقی که در سفارت انگلیس در تهران بود را نمی شد با سفارت های دیگر مقایسه کرد.
اما پس از آن که دانشجویان به ساختمان این سفارت رفتند و روابط دیپلماتیک تهران و لندن دچار خدشه شد دیگر این ایرانی های علاقه مند به سفر به لندن باید راهی ترکیه یا امارات عربی می شدند تا بتوانند از سفارت انگلیس ویزا یا روادید دریافت کنند.
از زمانی که دولت یازدهم بر روی کار آمد از سر گیری روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس رقم خورد و در اولین گام محمد جواد ظریف با همتای انگلیسی خود در سال ۹۲ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به دیدار و گفت و گو پرداخت.
پس از آن دو کشور تصمیم گرفتند به منظور انجام اقدامات کنسولی کاردارهای غیرمقیم بین دو کشور در تردد باشند و در این زمینه ایران محمدحسن حبیباللهزاده را به عنوان کاردار غیر مقیم معرفی کرد و آجای شارما همتای او در ایران شد.
اول شهریور ۱۳۹۴ بود که با سفر فیلیپ هاموند به تهران سفارت دو کشور همزمان کارش را آغاز کرد و کاردارهای غیر مقیم، در سفارت ها مقیم شدند.
حالا امروز بعد از ۵ سال بلاتکلیفی سفارت خانه های تهران و لندن، دو کشور ایران و انگلیس برای یک دیگر سفیر ارسال کردند و حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن شد و نیکلاس هاپتون همتای او در ایران. هر دو فرستاده استوارنامه هایشان را تقدیم وزرای خارجه ایران و انگلیس کردند که طبق ترجمه خبرگزاری فارس، «بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلستان روز دوشنبه از ارتقا روابط این کشور با ایران استقبال کرد.
وی در بیانیهای که به مناسبت تبادل سفیر با تهران صادر کرده، این مسئله را «لحظهای مهم در روابط» انگلستان و ایران توصیف کرده است.
جانسون افزود: «ارتقا روابط دیپلماتیک این فرصت را در اختیار ما قرار میدهد که بحثهایمان را در مورد طیفی از موضوعات از جمله موارد کنسولی که من عمیقا از آنها نگرانم و پیش از این هم با وزیر خارجه (محمد جواد) ظریف در میان گذاشتهام، توسعه دهیم.»
ایران و انگلستان امروز برای اولین بار در پنج سال گذشته، در پایتخت کشور مقابل سفیر تعیین کردند.
وزیر خارجه انگلستان در این مورد گفت: «امیدوارم این آغازگر همکاری سازندهتری میان کشورهایمان بوده و این امکان را به ما بدهد که موضوعاتی چون حقوق بشر، نقش ایران در منطقه و همچنین ادامه اجرای توافق هستهای و توسعه روابط تجاری میان دو کشور را به نحوی مستقیمتر مورد بحث قرار دهیم.»
نظر شما