به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، آیین اختتامیه نخستین جشنواره دائمی تولید محتوای دیجیتال ایران ظهر امروز دوشنبه 15 شهریور با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان حوزه فناوری اطلاعات برگزار شد.
در این مراسم علی جنتی با اشاره به اینکه چهرههای جوان و بشاش حاضر در سالن به نشست ما طراوت خاص بخشیده است، گفت: آینده کشور در چهره های جوانان، تبلور می یابد. برگزاری جشنواره تولید محتوای دیجیتال در کشور رویدادی مهم و سازنده در زمینه بکارگیری استعدادهای جوان در مسیر حل چالش های موجود کشور است.
وزیر ارشاد تصریح کرد: اهمیت برگزاری چنین جشنواره ای بر کسی پوشیده نیست چرا که اهمیت تولید محتوای دیجیتال روز به روز بیشتر شده و حجم زیادی از سرمایه گذاری های ملی، منطقه ای و بین المللی را به خود اختصاص داده است. در واقع محتوای دیجیتال تلفیق محتوا با فناوری روز برای تولید مجموعه ی ویژه ای از تولیدات و خدمات در بازارهای محتوای رسانه ای و صنایع خلاق است که یکی از جدی ترین نیازهای کشور در حوزه فناوری و کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه حمایت از فن آوران تولید محتوا به افزایش ثروت ملی می انجامد، تاکید کرد: آینده متعلق به کشورهای تولید کننده محتوای دیجیتال در زمینه های مختلف به ویژه زمینه های فرهنگی است. توجه به اهمیت ایجاد زیر ساخت فرهنگی برای تولید محتوای دیجیتال از اساسی ترین راهبردهایی است که باید با سرمایه گذاری مناسب به آن پرداخت. در واقع سرمایه گذاری در صنایع خلاق فرهنگی و فرهنگ سازی عمومی، دو امر مهم در مسئله زیر بنای توسعه کشور محسوب می شوند و تبیین نقشه راه در افق چشم انداز یکی از ضروری ترین مسائل لازم در پیشبرد این مسئله است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: راه مقابله با آثار زیانبخشی که به واسطه برخی شبکههای اجتماعی بیگانه در فضای مجازی به جامعه تحمیل شده و از به عنوان شبیخون فرهنگی یاد می شود، تولید محتوا در بخش های مختلف اعم از کتاب، فیلم، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، موسیقی و فضای مجازی است. به طور مشخص از سال 2010 میلادی به بعد شاهد انقلابی در تولید محتوای دیجیتال هستیم که پیش بینی می شود این روند در ادامه به گونه ای خواهد بود که دغدغه تمام فعالان زمینه های مختلف، مهاجرت به فضای مجازی خواهد بود.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری بر روی زیر ساخت ها در جهان سیر نزولی پیدا کرده و سرمایه گذاری برای تولید محتوا افزایش یافته است. این تغییر روند، نشان دهنده بالا رفتن سهم تولید محتوا در کلیه زیر ساخت های فناوری اطلاعات است. بر اساس آخرین آمار، داده های موجود در شبکه های مجازی به طور متوسط هر سه سال دو برابر می شود که یعنی بیش از 50 درصد از اطلاعاتی که هم اکنون در فضای مجازی در اختیار ماست، به دو یا سه سال اخیر مربوط می شود.
جنتی تاکید کرد: با توجه به شرایط جمعیتی کشور و حضور نیروی کار جوان، این ضرورت خودنمایی می کند که در سطح اقتصادی باید برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شود. پژوهش های موجود نشان می دهد که ایجاد شغل در زمینه تولیدات محتوای دیجیتال بسیار کم هزینه تر از زمینه های دیگر فناوری است. در حال حاضر 70 هزار میلیارد تومان سهم تولید ICT در ایران است که میتوان این مبلغ را صرف تولید محتوای سالم فضای مجازی کرد چرا که ما با تولید محتوایی دیجیتال سالم می توانیم از فرهنگ اسلامی خود دفاع کنیم. امیدوارم با همت بازیگران اصلی تولیدمحتوای دیجیتال، شاهد پیشرفت در این زمینه باشیم و بتوانیم با سرعت جلو برویم.
نظر شما