کانون‌های فرهنگی هنری مساجد  در جامعه نفوذ دارند

خبرگزاری شبستان: معاون امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه روحانیت، مساجد، بقاع متبرکه، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و بسیج همچنان در جامعه نفوذ دارند، گفت: می‌توان از ظرفیت آن ها برای حذف آسیب‌های اجتماعی بهره برد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین روحانی نژاد، در جلسه ستاد شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی که امروز 15 شهریور در ساختمان ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در حال برگزاری است، گفت: فردی طی نامه ای به امام جواد (ع) نوشت «چیزی به من یاد بدهید که وقتی آن را بازگو کردم، در دنیا و آخرت همراه شما باشم»، آن حضرت هم با خط خود نوشتند «سوره قدر را بیشتر تلاوت کنید و از آن غفلت نکنید. همچنین با کثرت استغفار، لبانتان را تر کنید».

 

سعادت جامعه از مسیر قرآن می گذرد

وی افزود: جامعه مانوس با قرآن و تلاوت آن و همچنین استغفار، سعادتمند و رستگار می شود.

 

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فضیلت محرم که در سایر مذاهب و حتی در اسلام نیز نظیری ندارد، خاطرنشان کرد: محرم علاوه بر تعظیم شعائر اهل بیت (ع) و آموزه‌های ناب محمدی (ص) موجب اصلاح برخی انحرافات و تفکرات نادرست در جامعه می‌شود.

 

اقرار توده‌ای‌ها به شکست در برابر محرم

وی اضافه کرد: آیت‌الله یکتایی از علمای زنجان فرمودند از توده ای‌ها در زمان حکومت یک ساله آن ها در آذربایجان سوال شد که حاصل این حکومت چه بوده است، که پاسخ دادند تاکنون چند درصد مردم را جذب کردیم؛ هرچند تلاش‌های ما با رسیدن محرم بی اثر می‌شود.

 

روحانی نژاد گفت: مرحوم آیت‌الله بهجت درباره اهمیت سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) و محرم فرمودند «حضرت ولیعصر (عج) از طریق امام حسین (ع) شناخته می‌شوند و حضرت خود را با فریاد ابن الحسین العطشان معرفی می‌کنند.

 

 

محرم فرصت گفت‌و‌گوی چهره به چهره است

وی ادامه داد: محرم زمینه ساز گفت‌و‌گوی چهره به چهره روحانیت و شبکه تبلیغ با مردم و پاسخگویی به سوالات و شبهات آنان است.

 

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: دشمن با مطالعه و پژوهش بسیار و درک اثرگذاری عمیق محرم، برای سطحی نشان دادن عزاداری و تخریب چهره آن نزد مردم، برنامه‌ریزی می‌کند.

 

رخنه دشمن در کشور

وی با اشاره به رخنه اهداف دشمن به دلیل غفلت برخی مسئولان در کشور ، افزود: «ستاد شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی» برای اصلاح این وضعیت و ایجاد سوگواری صحیح در تمام مناسبت‌ها به ویژه محرم تلاش می‌کند.

 

روحانی نژاد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اعضای اصلی ستاد شئون فرهنگی هستند و نهادهایی مانند وزارت اطلاعات و وزارت کشور در مواقع ضروری در این ستاد نقش آفرینی می‌کنند.

 

حذف سایت «نذریاب»

وی اضافه کرد: دو هدف اصلی ستاد شئون فرهنگی عبارت است از شناسایی و اجرای راه‌های اصلاح و مبارزه با انحرافات موجود در عزاداری‌ها و روش‌های جلوگیری از ورود آسیب‌ها و پدیده‌های جدید. برای نمونه چند سال پیش سایتی به نام «نذریاب» اقدام به معرفی نوع غذاهای هیئات می‌کرد و به این شکل موجب افزایش سطحی‌نگری به عزاداری‌ها شده بود که با اقدام این ستاد حذف شد.

 

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، خاطرنشان کرد: ستاد شئون فرهنگی از طریق موسسه و نهادهای مردمی در تولید محتوای عزاداری‌ها موفق بوده است.

 

5 آسیب مدنظر رهبر انقلاب

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارایه گزارش تکان دهنده آسیب‌های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری، اضافه کرد: ایشان تاکید فرمودند از میان 100 آسیب معرفی شده در این گزارش، 5 آسیب -اعتیاد، پیامدهای طلاق، حاشیه نشینی شهرها، فساد اخلاقی و نقاط بحران، مورد توجه اصلی مسئولان قرار گیرند.

 

 

روحانی نژاد گفت: به دلیل از دست رفتن برخی سرمایه‌های اجتماعی، رفتارهای نادرست در جامعه افزایش یافته‌اند. البته پیمایش سرمایه‌های اجتماعی نشان داد که روحانیت (شبکه تبلیغ) و مراکز دینی مانند مساجد، بقاع متبرکه، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و بسیج همچنان در جامعه نفوذ دارند؛ بنابراین می‌توان از ظرفیت آن ها برای کاهش و یا حذف آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.

 

وی در پایان تصریح کرد: مسئولان فرهنگی و اعضای ستاد شئون فرهنگی پیرو منویات مقام معظم رهبری در مناسبت‌های مذهبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهره‌مندی از سرمایه‌های اجتماعی، برنامه‌ریزی و تلاش کنند.

 

 

 

 

 

کد خبر 571649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha