به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، بهرام قاسمي، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبري گفت: روابط ما با انگليس فراز و نشيب هاي زيادي داشته است و در حال حاضر ارتقاي روابط در دستور كار ماست.
وي افزود: اين خواست دو كشور است و اميدواريم رابط به سطح سفير برسد و اين پروسه در حال تكميل است و البته اين به معني حل شدن كامل بين دو كشور نيست.
ادامه پیگیری حقوقی فاجعه منا
وی ادامه داد: در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص پیگیریهای فاجعه منا و احقاق حقوق ایرانیان قربانی شده در این حادثه از سوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: در ستاد پیگیری فاجعه منا مباحث مختلف را بررسی کردیم و در حال انجام آن هستیم و درخصوص پیگیری های حقوقی احقاق حقوق ایرانیان با حقوقدانهای بین المللی مشورت داشتیم که البته این موضوع با توجه به قطع روابط ایران و عربستان دچار چالشهایی شده اما این ستاد کماکان با جدیت تمام کارش را دنبال می کند.
قاسمی افزود: روابط ما با عربستان به دلیل توهم و ذهنیت غلط عربستان درخصوص ایران هنوز از وضعیت ناهنجاری برخوردار است.
هیچ امتیاز و باج خواستی با آمریکا تبادل نشده است
سخنگوی وزیر خارجه راجع به انتظار گزارشی از سوی موسسه ملی امنیت آمریکا مبنی بر باج دهی امریکا به ایران گفت: روزانه چندین گزارش از سوی موسسات و رسانههای خارجی درخصوص ایران منتشر می شود و ما باید اعلام کنیم که هیچ امتیاز خاص و باجی نه آنها به ما دادهاند و ما چیزی را فراتر از آن چیزی که مطرح شده با آنها به تفاهم رسیده ایم.
ادامه اختلاف نظر ایران و ترکیه بر سر سوریه
قاسمی درخصوص چرخشهای سیاسی اردوغان در منطقه گفت: مبارزه با تروریسم در منطقه به ویژه در سوریه که متاسفانه سالهاست به محلی برای تمرکز تروریست ها تبدیل شده یک اصل مهم است و همه کشورها موظف هستند در این خصوص بدون استانداردهای دوگانه اقدام کنند.
وی با تاکید بر این نکته که اقدام اردوغان در مبارزه علیه تروریسمهای سوریه قابل درج است خاطرنشان کرد: اما حتما چه ترکیه و چه کشورهای دیگر بدون اجازه حکومت مرکزی کشوری نمی توانند ارتش و نیروی نظامی خود را به آن کشور اعزام کنند.
کشورهای منطقه در برخورد با مسلمانان مینه رو آنها را به سمت تروریسمها سوق ندهند
قاسمی در واکنش به اعتصاب غذایی رییس حزب اسلامی آذربایجان گفت: آذربایجان و کشورهای منطقه باید در مواجهه با نیروهای مسلمان میانه رو جوری برخورد کنند که برخورد نهایی شان منجر به زیست و رشد گروههای افراطی و تروریستی نشود تا تروریستها از مسلمانان میانه رو یارگیری نکنند.
وی تاکید کرد: مسایل داخلی کشورهای مختلف به ایران ارتباطی ندارد حتی اگر آن کشورها در همسایگی ما باشد.
روحانی قبل از نیویورک به ونزوئلا می رود
وی راجع به خبر منتشر شده در یک روزنامه پاکستانی مبنی بر سفر روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: قبل از نیویورک بحث سفر به ونزوئلا مطرح است که ایران قرار است ریاست جنبش عدم تعهد را به این کشور تحویل دهد و زمان دقیق سفر اعلام خواهد شد.
وی راجع به بحث میانجی گری پاریس بین کشورهای ایران و خلیج فارس گفت: خبری مستند در این خصوص وجود ندارد اما در ادامه مناسبات و رفت و آمدهای پارلمانی دو کشور که از وضعیت خوبی برخوردار است امشب رئیس مجلس ملی فرانسه به تهران میاید و طی اقامت در تهران با رئیس جمهور و سایر مقامات کشور من جمله لاریجانی که میزبان اوست دیدار خواهد کرد.
قاسمی راجع به سفر اردوغان به تهران و سفر علی لاریجانی به آنکارا نیز گفت: هنوز تاریخ دقیقی برای سفر اردوغان به تهران تمدید نشده و در مورد سفر پارلمانی بین دو کشور مسئولین مشغول بررسی مقدمات کار هستند.
سخنگوی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی راجع به تشکیل جلسه کمیسیون مشترک برجام در وین توضیح داد: این جلسات به صورت مرتب در حال بررسی است و مساله ای که بدعهدی آمریکا از جمله مسایل پیگیری شده از سوی نمایندگان ایران در این جلسات است.
توافق FATF هیچ محدودیتی برای ایران نخواهد داشت
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه راجع به محدودیت های مطرح شده از سوی برخی مقامات و رسانه ها درخصوص FATF و نظام بانکی کشور ما توضیح داد: این محدودیتها را کاملاً رد میکنم و این توافق ربطی به برجام ندارد و ما در زمینه پولشویی و حمایت مالی از تروریستها خودمان معتقد به این مسایل هستیم و قانونی نیز در این مورد در زمان دولت قبل در مجلس به تصویب رسید و نگرانی برخی از رسانهها در مورد حمایت مالی ما از حزب الله لبنان است که تاکید این توافق نامه بر حمایت نکردن از گروههای تروریستی مشخص مانند داعش، جبهه النصره، طالبان و القاعده است و من باز هم تاکید می کنم که FATF برای ما محدودیتی ندارد و ما برای حضور در روابط بانکی بین المللی باید روابط بانکی را رعایت کنیم.
وی تصریح کرد: کسانی که در این خصوص مشکلاتی که FATF ایجاد می کنند صحبت می کنند می خواهند با دادن اطلاعات مختلف افکار عمومی را مشوش کرده و این نگرانی را به وجود آورند.
مشکل سوریه در کوتاه مدت حل نخواهد شد
قاسمی راجع به اختلاف نظرهای به وجود آمده در دیدار وزرای خارجه روسیه و آمریکا در مورد سوریه اظهار داشت: تصور کلی ما این است که سوریه وضعیت دشواری را سپری می کند و برای رسیدن به یک راه حل نهایی نیازمند یک راحل سیاسی هستیم که اکثریت جامعه سوریه آن را بپذیرند و طبق اخبار ضدو نقیضی که در مورد مذاکرات لاوروف و کری در این مورد منتشر شده ما پیش بینی می کنیم مشکل سوریه در کوتاه مدت به نتیجه قطعی نمی رسد و مساله زمان بر است.
روابط راهبردی ایران و روسیه
قاسمی در واکنش به اخبار منتشر شده احتمال استفاده دوباره روسیه از پایگاه نظامی نوژه همدان گفت: روابط ما با روسیه روابط راهبردی است و در بعضی از موارد همکاریمان سرعت بیشتری گرفته است و درخصوص مسایل سوریه مواضع مان نزدیک است و در همکاریهای نظامی هم همکاریهای خوبی داریم و در مورد سوریه همکاری ما با روسیه همکاری راهبردی است و در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه همکاری چندجانبه نظامی در این مورد صورت خواهد گرفت اعلام می کنم که در حال حاضر چنین همکاری در دستور نیست و به این نقطه نرسیده ایم.
بجز در مسایل هسته ای، اجازه مذاکره با آمریکا را نداریم
قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به دستگیری یک تبعه ایرانی امریکایی به نام رامین شاهینی اعلام کرد: در این خصوص خبری ندارم و در مورد مذاکره با امریکا راجع به این مساله تاکید ما تنها مجوزمان مذاکره با امریکا در مورد مسایل هستهای بود و درخصوص مسایل دیگر اجازه مذاکره با آمریکا را نداریم.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد جایگزینی گزارشگر جدید ویژه سازمان ملل به جای احمد شهید گفت: ما به صورت اساسی مخالف تعیین گزارشگر برای ایران هستیم و این حرکت را یک استفاده ابزاری علیه جمهوری اسلامی ایران و یک حرکت کاملاً سیاسی می دانیم.
قاسمی در مورد انتشار نامه آرامش بخش گفت: در این مورد یک فضاسازی غلطی ایجاد شد و مسایلی که رسانهها منتشر کردهاند نادرس است و این نامه توصیه ای برای رفع نگرانی شرکتهای امریکای لاتین به منظور سرمایه گذاری در ایران بوده است.
پهلوگیری دو ناو روسی در دریای خزر
رییس مرکز دیپلماسی عموم وزارت خارجه در مورد انتشار خبر لنگر انداختن کشتیهای روسی در ساحل بندر انزلی گفت: لنگر انداختن دو ناو روسی در دریای خزر چیز جدیدی نیست و این اقدامات بین کشورهایی که روابط نزدیک دارند مطلوب است و ما بیش از این با پاکستان، هند و چند کشور اروپایی این همکاری را داشتهایم.
وی تصریح کرد: این یک همکاری سمبولیسم و دوستانه است که قرار است کشتیهای ما هم در ساحل روسیه پهلو بگیرند.
ظریف به لائوس نمی رود
سخنگوی وزیر خارجه در پایان نشست خبری خبر از لغو سفر ظریف به لائوس به منظور امضای تفاهم نامه آس آن که قرار بود امشب انجام بگیرد خبر داد و گفت: به دلیل مکاتباتی که با دبیرخانه این موافقت نامه در اندونزی داشتیم مشخص شد که چند مورد را در موافقت نامه یاد نکرده ایم و به دلیل آنکه هر موافقت نامه ای به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد این سفر به تعویق افتاد.
نظر شما