خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گازی گه هیدروژن سولفات (ترکیبات گوگردی) و دی اکسید کربن در آن موجود نباشد را گاز شیرین(Sweet Gas) می گویند.عمل یا اعمالی که باعث خارج ساختن ترکیبات گوگردی از نفت و یا گاز می گردند را شیرین ساختن گاز می گویند. گازترش (Sour gas) در خود گوگرد و یا ترکیباتی از گوگرد دارد که حتما باید از آن خارج شود زیرا هم محصول پالایش شده را نامرغوب می سازد و هم برای وسایل و دستگاهها زیان آور هستند. البته گوگرد خارج شده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
گازی گه هیدروژن سولفات (ترکیبات گوگردی) و دی اکسید کربن در آن موجود نباشد را گاز شیرین(Sweet Gas) می گویند.عمل یا اعمالی که باعث خارج ساختن ترکیبات گوگردی از نفت و یا گاز می گردند را شیرین ساختن گاز می گویند. گاز ترش (Sour gas) در خود گوگرد و یا ترکیباتی از گوگرد دارد که حتما باید از آن خارج شود زیرا هم محصول پالایش شده را نامرغوب می سازد و هم برای وسایل و دستگاهها زیان آور هستند. البته گوگرد خارج شده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
گاز ترش (Sour gas) به نوعی از گاز طبیعی گفته میشود که شامل مقدار اندکی هیدروژن سولفید(H2S)و گاهی اوقات کربن دی اکسید(CO2) است به طور معمول گاز شامل ۵٫۷ میلیگرم (H2S) یا معادل ۴ پی پی ام (H2S) را در دما و فشار استاندارد، گاز ترش مینامند. وجود این دو ماده از این جهت حائز اهمیت است که علاوه بر سمی بودن (H2S)، در صورت وجود این دو گاز در خطوط لوله انتقال گاز، خوردگی و فرسایش شدیدی تجهیزات رخ خواهد داد. به منظور زدودن این مواد از گاز طبیعی از فرآیندی به نام شیرینسازی گاز استفاده میشود.
بنابراین گزارش، در حال حاضر برای انجام فعالیت شیرین سازی، ردیف سوم شیرین سازی گاز پالایشگاه طرح توسعه فاز ١٩ پارس جنوبی پس از انجام تستهای اولیه و اتمام عملیات پیش راه اندازی، راه اندازی و آماده دریافت گاز ترش شد. شرکت نفت و گاز پارس در این رابطه به نقل از حمیدرضا مسعودی، مجری طرح توسعه فاز ١٩ پارس جنوبی نوشته است: "با توجه به دقت عمل موجود در مرحله پیش راه اندازی و راه اندازی، پیش بینی می شود طی پنج روز آینده گاز شیرین تولیدی این ردیف با ظرفیت روزانه ١٢،٥میلیون مترمکعب، پس از انتقال به واحد ارسال گاز (واحد ١٠٦) به شبکه سراسری تزریق شود. هم اکنون با اضافه شدن این واحد پالایشی به پالایشگاه فاز ١٩ پارس جنوبی ٣ ردیف شیرین سازی این فاز راه اندازی و امکان شیرین سازی یک و نیم فاز استاندارد معادل تولید روزانه ٤٠ میلیون مترمکعب گاز میسر شده است. با راه اندازی سکوی ١٩A در آبانماه امسال، گاز تولیدی این سکو پس از انتقال به پالایشگاه خشکی، وارد این ردیف شیرین سازی شده و پس از طی مراحل پالایشی به شبکه سراسری تزریق خواهد شد."
یادآور می شود: فاز ١٩ پارس جنوبی از جمله طرحهای درحال توسعه در میدان مشترک پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ٢ میلیارد فوت مکعب گاز است. اردیبهشت و تیرماه امسال ردیفهای چهار و یک شیرین سازی این فاز با ظرفیت روزانه یک میلیارد فوت مکعب و با برداشت گاز از سکوهای SPD٢ و ١٩A به بهره برداری رسید.
نظر شما