خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: منافقین در حال از دست دادن نفوذ خود در رسانهها هستند، گفتگوهای وزیر خارجه استرالیا با مقامات صهیونیستی درباره ایران، قدردانی نوری المالکی از کمکهای ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران در حیاط خلوت واشنگتن محور ضد آمریکایی شکل میدهد
نشریه آمریکایی «فارین افرز» در مطلبی با اشاره به سفیر اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران به آمریکای لاتین نوشت: به دنبال وقوع توافق هستهای ایران در سال گذشته، راهبرد این کشور در آمریکای لاتین درحال ورود به مرحلهای جدید است. ایران در حالیکه به بازیگران اقتصادی این منطقه توجه ملموستری مبذول کرده، اما آخرین سفر ظریف به آمریکای لاتین بیتردید پیامی دال بر این است که این کشور هنوز در پی شکل دادن محور ضد آمریکایی در حیاط خلوت جغرافیایی، سیاسی آمریکا است و واشنگتن باید به خوبی به آن توجه کند.
فارین افرز مینویسد: تا این زمان، نگرانی بابت حضور ایران در منطقه در سیاستهای رسمی آمریکا انعکاسی نداشته و میل طولانی مدت دولت اوباما به تنش زدایی با ایران باعث شده که کاخ سفید به طور مداوم میزان حضور و نفوذ ایران در قاره آمریکا را ناچیز و جزیی جلوه دهد. این امر در سال گذشته به این سو وخیمتر شده و دولت آمریکا پس از توافق اتمی با ایران در سال 2015 ،از تمامی رفتارهای خودسرانه این کشور چون تکرار آزمایش موشکهای بالستیک و مورد اخیر رهگیری کشتی آمریکایی از سوی قایقهای تندرو در خلیج فارس چشم پوشی کرده است. مقامهای آمریکا تمایل بسیار کم به اذعان دخالتهای ایران در قاره آمریکا دارند، چه برسد به اینکه در پی مقابله با این کشور بر آیند.
این رسانه آمریکایی در خاتمه مدعی شد: ایران با موفقیت شبکهای از پایگاهها و مراکز مخفی اطلاعاتی را در 8 کشور آمریکای لاتین چون برزیل،شیلی، کلمبیا،گینه، پاراگوئه، سورینام، ترینیداد و توباگو و اروگوئه برپا کرده و واشنگتن باید از مداخله ایران در این منطقه بترسد.
منافقین در حال از دست دادن نفوذ خود در رسانهها هستند
پایگاه تحلیلی آمریکایی «لوبلاگ» در گزارشی نوشت به نظر میرسد حضور علنی منافقین نمایانگر آن است که این گروه در حال از دست دادن نفوذ خود در رسانهها هستند.
این گزارش سپس در توضیحات خود افزود، اتهامات این گروه در زمینه برنامه هستهای ایران بعد از آن تردیدهایی را برانگیخت که بعنوان مثال مشخص شد که شواهد تصویری از آنچه که منافقین آن را تأسیسات غنیسازی «لویزان 3» نامیدند، در واقع تصاویر قدیمی از یک شرکت ایرانی تولیدکننده دربهای نسوز بوده است.
طبق این گزارش، با اینحال، سوابق لکهدار این گروهک تروریستی در ارائه اطلاعات معتبر داخل ایران، موجب نشد که حمایت واشنگتن از این گروه متوقف شود و اخیراً این گروه از نزدیک با کشورهای عرب خلیجفارس دیدار کردند.
جدیدترین ادعای منافقین که در روزنامه انگلیسی «دیلی میل» به صورت اختصاصی به چاپ رسید، این بود که ایران، 60 هزار مبارز حامی «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه را فرماندهی میکند و از سال 2011 تاکنون یکصد میلیارد دلار در سوریه هزینه کرده است و اینکه ایران یک پست فرماندهی مخفی در نزدیکی فرودگاه دمشق دارد.
پایگاه آمریکایی لوبلاگ با اشاره به این ادعای گروهک تروریستی نوشت، حمایت ایران از دولت سوریه مسئله عجیبی نیست اما میزان مشارکت ایران در سوریه اگر صحت داشته باشد، به این مفهوم است که ایران بسیار بیشتر از از آنچه که قبلاً گمان میشد، سرمایهگذاری کرده است اما گزارش دیلیمیل از این ادعای منافقین شواهدی را ارائه نداد که نشان دهد ایران، نیروهایی را رهبری میکند که تعداد آنها بیشتر از ارتش سوریه است.
شاخه سیاسی گروهک تروریستی منافقین موسوم به «شورای ملی مقاومت ایران» روز اول سپتامبر جلسه بحث و گفتوگو با موضوع «نقش مخرب ایران در جنگ سوریه» در واشنگتن برگزار کردند و «کنت کاتزمن» یک کارشناس برجسته ایران در سرویس تحقیقات کنگره نیز قرار بود در آن شرکت کند.
با اینحال، «علی صفوی» سخنگوی تشکل موسوم به شورای ملی مقاومت اعلام کرد که کاتزمن در نشست بحث و گفتوگوی گروهک تروریستی منافقین مشارکت نکرد و در یک جلسه فوری کنگره شرکت کرده است.
این گزارش نوشت، مشاهده نام کاتزمن در لیست افرادی که قرار است در این نشست حضور داشته باشند، جای تعجب داشت زیرا پیشتر او مطالب انتقادی درباره این گروه نوشته است. به عنوان مثال در سال 2010 او گزارش کمیته تحقیقات کنگره را نوشت که بخشی از آن به منافقین تخصیص داده شده بود و آنها را بعنوان مدافعان «مارکسیسم مخلوط با اصول اسلام» توصیف کرد که البته منافقین این مسئله را انکار میکنند.
وی درباره گروهک تروریستی منافقین گفته است، برخی گروهها از زمان آغاز به کار خود، به جایگزین کردن نظام ایران متعهد هستند و از خشونت برای رسیدن به اهداف خود استفاده کردند و اگر ارتباطی با جنبش فتنه (جنبش سبز) داشته باشند این ارتباط بسیار ضعیف است و در این صورت نشان میدهد که اینگونه جنبشها به دنبال تسلط بر هرائتلافی هستند که ممکن است نظام ایران را سرنگون کنند.
پایگاه لوبلاگ سپس ادامه داد، در حالیکه منافقین و بسیاری از حامیان این گروه در آمریکا، این گروه را بعنوان یک گروه قانونی از مخالفان ایران تلقی میکنند اما کارشناسان بیطرف ایران معتقدند که این گروه از زمانیکه تصمیم گرفت در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق از «صدام حسین» حمایت کنند، محبوبیت و مشروعیت خود در ایران را از دست داد.
گفتگوهای وزیر خارجه استرالیا با مقامات صهیونیستی درباره ایران
«جولی بیشاپ» که برای دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی به سر میبرد، با آنها درباره ایران رایزنی کرده است.
وزیر خارجه استرالیا در سفری به اراضی اشغالی، با مقامات مختلف این رژیم از قبیل وزیر جنگ و همچنین رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرده است.
به گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، جولی بیشاپ در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی، درباره مواضع استرالیا در قبال ایران و برجام گفتگو کرده است.
در این گزارش آمده است: «علی رغم خشم و عصبانیت جامعه یهودی استرالیا، دولت این کشور سفارت خود در تهران را باز باقی گذاشته بود و از توافق 1+5 با ایران حمایت کرد و همچنین محتاطانه برخی از تحریمها را برداشت البته نه همه تحریمها را».
جروزالم پست ادامه داد: «البته این به معنای آن نیست که استرالیا نادیده گرفتن آنچه که ایران نمایندگی میکند را انتخاب میکند. مقامات استرالیایی از جمله بیشاپ در دیدارهای خصوصی و عمومی با مقامات ایرانی بر حمایت از دولت اسرائیل تاکید و هرگونه بیانیههای ضد اسرائیلی ایرانیها را محکوم کردهاند».
به ادعای این رسانه صهیونیستی، وزیر خارجه استرالیا در دیدار امروز یکشنبه خود با رئیس رژیم صهیونیستی گفت: «ما باید فهم درستی درباره ایران داشته باشیم و آن را آنطوری که میخواهیم نبینیم بلکه آنطوری که هست ببینیم».
بیشاپ با بنیامین نتانیاهو هم دیدار دوجانبهای ترتیب داد؛ دیداری که در آن او ضمن دعوت از نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای دعوت به استرالیا، بر حمایت صریح کانبرا از تلآویو تاکید کرد.
مهر:
قدردانی نوری المالکی از کمکهای ایران به عراق درمبارزه با تروریسم
«نوری المالکی» رهبر ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر سابق عراق روز یکشنبه در دیدار با «حسن دانایی فر» سفیر ایران در بغداد بر عزم نیروهای امنیتی و گروه های مردمی عراق برای پایان دادن به حضور داعش در موصل تاکید کرد.
در همین حال سفیر ایران در بغداد نیز بر تمایل کشورمان برای تقویت همکاری با عراق در زمینه مبارزه با گروه تروریستی داعش تاکید نمود.
نوری المالکی در بیانیه ای که در حاشیه دیدار با سفیر ایران در بغداد صادر شده است، گفت: نیروهای امنیتی و گروه های مردمی و پیشمرگه بر پایان دادن به حضور داعش در موصل و یکسره کردن پرونده آنها مصمم هستند بویژه اینکه پیش از این نیز پیروزی هایی در الانبار و الخالدیه بدست آمده است.
وی همچنین از حمایت هایی که جمهوری اسلامی ایران از عراق در زمینه مبارزه با تروریسم به عمل آورده است قدردانی و تشکر کرد.
از سوی دیگر حسن دانایی فر سفیر ایران در بغداد نیز ضمن تبریک به مناسبت آزادی شهر الخالدیه بر تمایل ایران برای تقویت روابط دوستی و همکاری با عراق در تمام زمینه ها از جمله در زمینه امنیتی و مبارزه با گروه تروریستی داعش تاکید کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
یدیعوت آحارونوت: پیشبینیها اشتباه از آب درآمد/ ایران به جای غرب، به سمت روسیه رفت
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در گزارشی تحت عنوان «یک سال بعد از توافق برجام» به بررسی اظهارات و پیش بینیهای تحلیلگران قبل از توافق هستهای و درست یا غلط بودن آنها بعد از اجرای برجام پرداخت.
این روزنامه نوشت؛ بسیاری از مفروضات، چه خوب یا بد، که توسط تحلیلگران قبل از اجرای توافق هستهای ایران بیان شده بود تا کنون اشتباه از آب درآمده است.
با گذشت بیش از یک سال از امضای توافق به نظر میرسد بعضی از پیش بینیها در آزمون زمان با شکست مواجه شدهاند.
تحلیلگرانی که میگفتند ایران هرکاری میکند تا از اجرای توافق دوری کند اشتباه کردند، همینطور آنهایی که معتقد بودند نیروهای میانه رو در ایران تقویت میشوند در اشتباه بودند. آنها که میگفتند ایران به مذاکرات با آمریکا ادامه میدهد در اشتباه بودند و حتی کسانی که میگفتند سیل سرمایههای اروپایی به سمت ایران سرازیر خواهد شد اشتباه کردند.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه مینویسد؛ در عمل ایران روابطش را به جای اروپا و آمریکا با روسیه و سوریه تقویت کرد. محافظه کاران در داخل ایران موقعیت خود را در دولت قویتر کردند و عرصه را بر رقبای خود تنگتر کردند. شرکتهای غربی نه فقط به دلیل تضمینهای امنیتی بلکه به خاطر ریسک بالای سرمایه گذاری در چنین کشورهایی، همچنان از بازارهای ایران دور هستند و سرمایه گذاری چندانی در ایران نکردهاند.
این گزارش افزود، واقعیتهای موجود چیزهای متفاوتی را نسبت به آن چه درباره این توافق فکر میکردیم نشان دادند. توافق هستهای از توسعه بعد نظامی برنامه هستهای ایران جلوگیری کرد و آن را از بین برد اما این تصور که ایرانیها میخواستند در جهان به عنوان یک قدرت هستهای به انها نگاه شود را از بین نبرد.
به مدت یک دهه، تا سال 2013، این تصور به خوبی به ایران خدمت کرد. نفوذ آن در جهان اسلام گسترش یافت و ملتهای دیگر شروع کردن به ایران با دیده احترام نگریستن.
یدیعوت آحارونوت همچنین نوشت، اکنون حتی مشخص شده است که علاوه بر رفع تحریمها، که تا قبل از انجام توافق هستهای اقتصاد ایران را فلج کرده بود و باعث شده بود ایران به پای میز مذاکره بیاید، آمریکا به ایران باج هم داده است و در ازای آزادی تعدادی از شهروندان آمریکایی صدها میلیون دلار به جیب رهبران ایران سرازیر شده است.
ایران میانجی گری میان رهبران اتحادیه میهنی را تکذیب کرد
سعدالله مسعودیان روز یکشنبه در اظهاراتی رسانه ای گزارش هایی مبنی بر سفر یک هیات ایرانی به سلیمانیه در کردستان عراق، برای میانجی گری جهت حل و فصل اختلافات داخل اتحادیه میهنی را مردود دانست و گفت، هیچ هیاتی از ایران در سلیمانیه برای این منظور حضور نداشته است.
وی، تاکید کرد که هیچ هیاتی از ایران با رهبران این حزب کردی با نفوذ در عراق دیدار نکرده است.
مسعودیان تاکید کرد که رهبران اتحادیه میهنی خود قادر به حل مشکلات داخلی هستند.
وی با بیان اینکه 'ایران و اتحادیه میهنی، دارای روابط خوبی هستند'، گفت ایران تمایلی به تضعیف این حزب کردی ندارد و در صورتی که اختلافات درون این حزب تعمیق شود، آنگاه نقش خود را ایفا خواهد کرد.
اختلافات درون اتحادیه میهنی از روز پنجشنبه گذشته با انتشار یک بیانیه از سوی کوسرت رسول علی و برهم صالح معاونان رهبری این حزب به رسانه ها کشیده شد.
آنها برخی ها را متهم به بهره برداری از عدم حضور جلال طالبانی در صحنه و انحصار گری در حزب و نیز حیف و میل درآمدهای نفتی کردند و از تشکیل شورایی موسوم به 'مرکز القرار' (مرکز تصمیم گیری) خبر دادند که کلیه تصمیمات باید از مجرای این شورا اتخاذ شود؛ موضوعی که برخی جریان های سیاسی در منطقه از آن به انشعاب و یا انشقاق تعبیر کردند.
ایرنا:
ایران میانجی گری میان رهبران اتحادیه میهنی را تکذیب کرد
سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق هرگونه میانجی گری جمهوری اسلامی ایران را برای حل اختلافات داخلی اتحادیه میهنی کردستان عراق رد کرد و گفت که رهبران اتحادیه میهنی قادر به حل مشکلات داخلی خود هستند.
سعدالله مسعودیان روز یکشنبه در اظهاراتی رسانه ای گزارش هایی مبنی بر سفر یک هیات ایرانی به سلیمانیه در کردستان عراق، برای میانجی گری جهت حل و فصل اختلافات داخل اتحادیه میهنی را مردود دانست و گفت، هیچ هیاتی از ایران در سلیمانیه برای این منظور حضور نداشته است.
وی، تاکید کرد که هیچ هیاتی از ایران با رهبران این حزب کردی با نفوذ در عراق دیدار نکرده است.
مسعودیان تاکید کرد که رهبران اتحادیه میهنی خود قادر به حل مشکلات داخلی هستند.
وی با بیان اینکه 'ایران و اتحادیه میهنی، دارای روابط خوبی هستند'، گفت ایران تمایلی به تضعیف این حزب کردی ندارد و در صورتی که اختلافات درون این حزب تعمیق شود، آنگاه نقش خود را ایفا خواهد کرد.
اختلافات درون اتحادیه میهنی از روز پنجشنبه گذشته با انتشار یک بیانیه از سوی کوسرت رسول علی و برهم صالح معاونان رهبری این حزب به رسانه ها کشیده شد. آنها برخی ها را متهم به بهره برداری از عدم حضور جلال طالبانی در صحنه و انحصار گری در حزب و نیز حیف و میل درآمدهای نفتی کردند و از تشکیل شورایی موسوم به 'مرکز القرار' (مرکز تصمیم گیری) خبر دادند که کلیه تصمیمات باید از مجرای این شورا اتخاذ شود؛ موضوعی که برخی جریان های سیاسی در منطقه از آن به انشعاب و یا انشقاق تعبیر کردند.
در همین حال روز شنبه سعدی احمد پیره از رهبران اتحادیه میهنی ، ادعا کرده بود که هیات هایی از ایران و آمریکا برای میانجی گری میان رهبران اتحادیه میهنی وارد کردستان عراق شده اند. این خبر بعدا از سوی منابع اتحادیه میهنی رد شد.
نظر شما