خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتهامهای بیاساس عادل الجیبر، هزینه صدها میلیون دلاری دولتهای آمریکا برای براندازی در ایران، کاهش تولید نفت توسط ایران عادلانه نیست، تلآویو حمله به ایران را شبیهسازی کرد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
«عادل الجبیر»: ایران به قوانین بینالمللی احترام نمیگذارد
وزیر خارجه عربستان سعودی جمعه (امروز) ایران را به نادیده گرفتن قوانین بینالمللی متهم کرد.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «الجزیره» قطر، «عادل الجبیر» که به همراه «محمد بن سلمان» جانشین ولی عهد عربستان به ژاپن سفر کرده است، با تکرار اتهامهای بی اساس خود، گفت که ایران با حمایت از دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، به قوانین بینالمللی بیاحترامی میکند.
جبیر که کشورش از ناقضان حقوق بینالمللی بوده و چندی پیش اسم عربستان در لیست قاتلان کودکان یمن بود، مدعی شد که ایران با حمایت از دولت سوریه، حزبالله لبنان و انصار الله یمن قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته است.
وی که در توکیو، پایتخت ژاپن سخنرانی میکرد، اظهار داشت: ایران باید از بین گفتمان انقلاب و دولت، یکی را انتخاب کند.
وزیر خارجه عربستان سعودی همچنین مدعی شد که ایران فعالیتهای مخفیانه خود برای بیثباتی کشورهای منطقه را افزایش داده است و ایران به بحرین، کویت و عربستان سلاح قاچاق میکند.
عادل الجبیر تصریح کرد: «ایران باید بین انقلاب و دولت یکی را انتخاب کند؛ اگر ایران کشوری انقلابی است و به قوانین بینالمللی احترام نمیگذارد و به دنبال صدور انقلاب خود و ویرانی در منطقه است، ما دیگر نمیتوانیم با این کشور تعامل داشته باشیم.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که ایران به عنوان کشوری با قدمت و صاحب تاریخ، سیاستهای خود بعد از انقلاب اسلامی را تغییر دهد تا عضوی از جامعه جهانی شده و در موضع مناسبی قرار بگیرد و با عربستان روابط خوبی برقرار کند.
اسرائیل از ارتباط نزدیک روسیه با ایران احساس نگرانی میکند
«مایکل اورن»، معاون نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبهای روز جمعه از روابط نزدیک ایران و روسیه ابراز نگرانی کرد.
وی در این مصاحبه با رادیوی آمریکایی «هاگ ویت» روز جمعه در پاسخ به سوالی درباره اینکه اسرائیل چگونه به روابط ایران و روسیه مینگرد گفت: «با نگرانی. البته با نگرانی.»
«اورن» در ادامه گفت: «رابطه ما با روسیه هم پیچیده است. همانطور که میدانید ما از یک طرف رابطه باز و سازندهای با آقای پوتین (رئیسجمهور روسیه) داریم. نخستوزیر (نتانیاهو) امسال چهار بار با پوتین صحبت کرده است.»
وی افزود: «اما ما طرفدار گروههای متفاوت (در سوریه) هستیم، ما در درگیریهای سوریه از هیچ گروهی حمایت نمیکنیم، اام روسیه حامی بشار اسد است و ما دوست داریم که او کنار برود.»
معاون نتانیاهو در بخش دیگر این مصاحبه به روابط ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: «و همانطور که میبینید روسیه به ایران بسیار بسیار نزدیک شده و سامانههای جدید در اختیار این کشور قرار داده است؛ مانند سامانه ضدهوایی اس 300 که یکی از پیشرفتهترین سامانهها در جهان است و در سایت فردو در ایران نصب شده است.»
معاون نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین در پاسخ به سوالی درباره رویایی قایقهای تندرو ایران با ناوهای آمریکایی اظهار نظر کرد.
«من نمیدانم چرا آنها (ناوهای آمریکایی) به روی این قایقها آتش نگشودند چون ایرانیها این قایقهای مجهز به موشکها برای مأموریتهای انتحاری استفاده میکنند. آنها با حالت زیگزاگی به سمت ناوهای آمریکایی حرکت میکردند. شاید باید از فرمانده این ناو بابت خویشتنداریاش تشکر کرد، اما این اقدام بسیار تحریکآمیز بود.»
هزینه صدها میلیون دلاری دولتهای آمریکا برای براندازی در ایران
تحلیلگر ارشد مسائل ایران در مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارشی جدید به شرح بودجههایی پرداخته که دولتهای متوالی این کشور از سال 2004 برای ایجاد تغییرات مطلوب واشنگتن در داخل ایران در قالب برنامههایی موسوم به «پیشبرد دموکراسی» و حقوق بشر اختصاص دادهاند.
«کنث کزمان»، این گزارش یاد شده با عنوان «ایران: سیاست، امنیت خلیج (فارس) و سیاست آمریکا» را روز 19 آگوست به مرکز تحقیقات کنگره تقدیم کرده است.
یکی از سرفصلهای گزارش آقای «کزمان» به موضوع تلاشهای دولتهای متوالی آمریکا و نظام حاکمیتی این کشور برای ایجاد تحولات همسو با واشنگتن در داخل ایران میپردازد. «کزمان» ادعا کرده نام تلاشهای دولتهای آمریکا و کنگره آمریکا را نمیتوان براندازی حکومت ایران دانست، زیرا آنها به دنبال «تحول سیاسی در ایران از طریق ترویج دموکراسی و تحریمهای حقوق بشری بودهاند.» (ص 47)
وی با وجود این نوشته است: «در برخی مقاطع زمانی، عدهای در داخل کنگره آمریکا از اتخاذ سیاست رسمی براندازی حکومت ایران توسط ایالات متحده طرفداری کردهاند. یک طرح قانونی در کنگره صد و یازدهم خواستار آن بود که سیاست رسمی آمریکا براندازی حکومت (ایران) باشد (قانون 'انتقال دموکراتیک')» (ص47).
«کزمان» در ادامه این گزارش به بیان مختصر نام برخی قانونهایی پرداخته که بودجههایی را در قالب برنامههایی با عنوان «ترویج دموکراسی» برای انتقال به مخالفان داخلی در ایران در نظر گرفتهاند.
مطابق این گزارش، کنگره صد و نهم آمریکا قانونی الزامآور با عنوان «حمایت از آزادی در ایران» تصویب کرد که در 30 سپتامبر سال 2006 به تصویب رسید و بودجههایی را برای «ارتقاء دموکراسی در ایران» در نظر گرفت.
در حالی که «کزمان» ادعا کرده برنامههای موسوم به ارتقا دموکراسی ارتباطی با براندازی حکومت در ایران نداشتهاند مستندات بیشماری در استفاده دولتهای آمریکا از این برنامههای برای براندازی در کشورهای مختلف وجود دارد.
در یکی از جدیدترین نمونهها، خبرگزاری آسوشیتدپرس فاش کرد دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا طرحی برای براندازی دولت کوبا از طریق یک شبکه اجتماعی با 40 هزار مشترک داشت.
بودجه این طرح از طریق «اداره کمک به سازمان توسعه بینالمللی آمریکا» موسوم به USAID پرداخت می شد که معمولا به عنوان نهادی برای کمک به پروژه های بشر دوستانه در سطح جهان شناخته می شود. (منبع).
«کزمان» در گزارش خود مینویسد چندین قانون کنگره و حکم اجرایی رؤسای جمهور آمریکا نیر به موضوع «آزادی اینترنت» اختصاص یافتهاند. به نوشته این تحلیلگر ارشد مسائل ایران، بسیاری از منتقدان گفتهاند که این بودجهها اثرات معکوس داشتهاند و به دستگیری دریافتکنندگان آنها در ایران منجر شده است.
وی در ادامه مینویسد: «شاید دولت اوباما به منظور مقابله با همین انتقادات بود که برنامههای ارتقاء دموکراسی ایران را به سمت همکاری مستقیم با ایرانیهایی که در زمینه موضوعات غیرسیاسی مانند سلامت، آموزش و پرورش، علم و محیط زیست کار میکنند، سوق داد.» (ص 48)
کزمن میزان بودجههای اختصاص یافته به این برنامههای اصطلاحاً توسعه دموکراسی در ایران از سال 2004 تا 2017 را در جدولی همراه با ارقام آنها خلاصه کرده که در زیر میآید.
لازم به ذکر است نام بسیاری از بنیادها و نهادهایی که این بودجهها متعلق به آنها بوده در فهرستی که سازمان اطلاعات سال 1388 از موسسات خارجی فعال در تلاش برای براندازی ایران منتشر کرده، دیده میشود.
مهر:
حمایت «کلینتون» از تجدید قانون تحریم های ایران
سخنگوی «هیلاری کلینتون» با صدور بیانیه ای خواستار تجدید قانون تحریم های ایران (ISA) بدون افزودن اقدامات جدید به آن شد.
سخنگوی وی گفت: هیلاری کلینتون از تجدید شفاف مصوبه تحریم های ایران حمایت می کند و معتقد است کنگره در زمانی کوتاه بعد از پایان تعطیلا باید این کار را انجام دهد.
«جس لریچ» ادامه داد: وی(هیلاری کلینتون) از زمان امضای توافق هسته ای با ایران همواره بطور شفاف اعلام داشته است که این توافق یک گام جدی رو به جلو برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی بوده است، اما این روند باید بر مبنای عدم اعتماد به ایران و راستی آزمایی پیش رود.
وی در ادامه گفت: لذا حفظ زیر ساخت های برگشت سریع تحریم ها در صورت نقض از شروط توافق هسته ای از سوی ایران ضروری است . کنگره باید جناح بازی را در این خصوص کنار بگذارد و با تصویب مجدد قانون تحریم های ایران آن را برای امضا برای رئیس جمهور بفرستد.
پوتین:کاهش تولید نفت توسط ایران عادلانه نیست
«ولایمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرد در توافق احتمالی برای کاهش سقف تولید جهانی نفت می توان ایران را مستثنی کرد.
وی در مصاحبه ای با شبکه بلومبرگ امریکا در نشست «ولادی وستوک» در شرق دور روسیه و در نزدیکی مرزهای چین این مطلب را گفت.
وی گفت: ایران بعد از لغو تحریم هایش از سطح بسیار پایینی تولید خود را شروع کرده است و درخواست از ایران برای کاهش تولید عادلانه نخواهد بود.
پوتین گفت ممکن است پیشنهاد تکمیلی این طرح را در دیدار خود با «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد در حاشیه نشست گروه جی ۲۰ در چین مطرح کند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
تلآویو حمله به ایران را شبیهسازی کرد
خلبانان اماراتی، رژیم صهیونیستی و پاکستان برای اولین بار به طور مشترک در مانور نظامی آمریکا شرکت کردند.
بر این اساس، این نخستین همکاری میان نیروهای هوایی رژیم صهیونیستی، پاکستان و امارات در مانور نظامی آمریکایی (Red Flag) در دو هفته پیش بود. در این مانور نیروی هوایی اسپانیا نیز شرکت داشت.
هشت جنگنده رژیم صهیونیستی به همراه یک فروند هواپیمای سوخت رسان این رژیم و در مجموع هواپیماهای 50 کشور در این مانور شرکت داشتند.
به نوشته المرصد، پرواز از فلسطین اشغالی به آمریکا به نیروی هوایی رژیم صهیونیستی کمک کرد که سناریوی حمله به ایران را که هدفی دوربرد به شمار می رود، شبیه سازی کنند.
در همین حال یک مسئول بلندپایه نیروی هوایی رژیم صهیونیستی مدعی شد که اینها پروازهای ترابری و غیر رزمی از طریق کشورهای دوست هست، نه پروازهای رزمی و عملیاتی.
وی در عین حال افزود: این یک پرواز بسیار طولانی است که به تمرین برای بالا بردن راندمان نیروی هوایی در دراز مدت در شرایط مختلف جوی کمک می کند.
برپایه این گزارش، در طول این رزمایش، چندین سناریو از جمله نبردهای هوایی و سوخت رسانی در آسمان شبیه سازی شد.
به نوشته المرصد، شرکت کنندگان در این مانور مهارت هایی در زمینه حمله به چند هدف در روی زمین، حمله به جنگنده ها با سامانه های موشکی زمین به هوای پیشرفته، حملات الکترونیکی به هواپیماها، تلاش برای جاسوسی از اتاق فرماندهی و هدایت و تامین امنیت برای نیروهای زمینی از جمله نیروهای ویژه چترباز در سطوح دشوار در روی زمین را تمرین کردند.
Red Flag مانوری است که آمریکا از 41 سال پیش برگزار می کند و هر چهار سال یکبار برگزار می شود.
رویترز: بازگشت ایران به بازار جهانی نفت/ریسک بالای سرمایهگذاری در ایران کماکان پابرجاست
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: کابینه دولت «حسن روحانی،» رئیسجمهور ایران، به تازگی چندین قرارداد جدید صادرات نفت را تصویب کرد. تهران امیدوار است اجرای این قراردادها به جذب فناوری و سرمایه خارجی و در نهایت تولید بیشتر و افزایش درآمدهای نفتی بینجامد. با این وجود، هنوز هم تردیدهایی درخصوص ماهیت این قراردادها و اینکه آیا باید این قراردادها پیش از اجرایی شدن به تصویب مجلس شورای اسلامی برسند یا خیر، وجود دارد.
در ادامه گزارش آمده است اگرچه شرکتهای خارجی برای حضور در صنعت روبهرشد نفت ایران علاقهمند هستند؛ سرمایهگذاری در این بخش خالی از ریسک نیست. به نظر میرسد بزرگترین تغییر ایجادشده استفاده از قراردادهای «مشارکت در تولید» به جای قرارداهای «بیع متقابل» - قراردادهای خرید خدمات پیمانکاری توأم با تأمین منابع مالی- باشد. قراردادهای بیع متقابل بدلیل سود ناچیز برای سرمایهگذار چندان مورد علاقه شرکتهای خارجی -بخصوص شرکتهای اروپایی که در دهه 90 میلادی در ایران فعالیت میکردند- نیستند. از سوی دیگر، قراردادهای مشارکت در تولید که در سراسر جهان مرسوم هستند، در ایران چندان طرفدار ندارند.
نگارنده گزارش سپس میافزاید: کشمکش میان اصولگرایان و اصلاحطلبان درخصوص ساختار قراردادها در ایران نمونهای از اختلافات دیگر میان این دو جناح مخالف سیاسی است. اصولگرایان با قراردادهای مشارکت در تولید و حضور شرکتها و نیروی کار خارجی -بویژه شرکتهای بزرگ آمریکایی- در این کشور مخالف هستند؛ زیرا معتقدند اینگونه قراردادها باعث کاهش کنترل دولت بر منابع داخلی ایران میشود.
قراردادهای «بیعمتقابل» جزو قراردادهای خرید خدمت محسوب میشود. در این نوع قرارداد، شرکت سرمایهگذار خارجی کلیه وجوه سرمایهگذاری و همچنین نصب تجهیزات و راهاندازی و انتقال تکنولوژی را برعهده میگیرد و پس از راهاندازی، به کشور میزبان واگذار میکند. بازگشت سرمایه و همچنین سود سرمایهگذاری از طریق فروش محصولات بدست میآید. این نوع قرارداد در کشورهایی که قوانین آنها هرگونه مالکیت بخش خصوصی یا خارجی را در صنعت نفت ممنوع میداند، مورد استفاده قرار میگیرد.
ایرنا:
سفیر ایران در فرانسه: فضای مناسبی به منظور سرمایه گذاری و تولید در ایران فراهم شده است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه با اشاره به تلاش های مشترک دو دولت جهت تقویت مناسبت های فی مابین گفت: در حال حاضر فضای مناسبی برای شرکت های فرانسوی به منظور سرمایه گذاری و تولید در ایران برای بازار داخلی و صادرات به سایر کشورها فراهم شده است.
علی آهنی که در میزگرد 'ایران، اکنون زمان مناسب برای همکاری' در اجلاسیه تابستانه شورای کارفرمایان فرانسه شرکت کرده بود، ضمن اشاره به دیدارهای سطح بالای سیاسی و پارلمانی بین دو کشور، سفر رئیس جمهور کشورمان به پاریس در بهمن ماه 94 و امضای 35 سند توافق و قرار داد در این سفر را به عنوان فصل جدیدی در روابط دو کشور برشمرد.
سفیر کشورمان با اشاره به سفر اخیر خانم رویال وزیر محیط زیست فرانسه به ایران، اضافه کرد: هفته آینده آقای بارتلون رییس مجلس فرانسه به ایران سفر خواهد کرد و در تلاشیم تا سفر وزیر امور خارجه برای تشکیل کمیسیون اقتصادی به ایران که به نوبه خود یک نوآوری در روابط به شمار می رود را طی ماه های آینده برنامه ریزی کنیم.
آهنی با اشاره به نقاط قوت ایران در منطقه گفت: بازار 80 میلیونی، امکان دسترسی به بازار منطقه از طریق ایران، منابع انسانی و آموزش دیده و همچنین وجود ذخایر انرژی، معادن و مواد اولیه توجه شرکت های فرانسوی را به اولویت های اقتصادی ایران جلب کرده است.
وی افزود: همکاری های اقتصادی دو کشور می تواند در زمینه نفت و گاز، انرژی هسته ای، انرژی های تجدید پذیر، صنایع سنگین و سبک، صنعت اتومبیل، کشاورزی و شیلات، داروسازی، تجهیزات پزشکی ارتباطات حمل و نقل هوایی، ریلی و دریایی، توریسم و هتل داری، محیط زیست، مدیریت آب و فعالیت های دانش بنیان صورت گیرد.
آهنی زمینه های یاد شده را فرصت های مناسب برای همکاری شرکت های فرانسوی در ایران ارزیابی کرد و افزود: زمینه مشارکت و همکاری با ایران فراهم است و بستگی به تحرک شرکت ها و بانک های فرانسوی دارد، که البته تشویق بانک ها توسط دولت فرانسه نیز مهم است.
وی در ادامه اظهار امیدرواری کرد که بانک های بزرگ همکاری جدی با ایران را شروع کرده و خود را با نیازهای شرکت های فرانسوی تطبیق دهند، زیرا در این صورت شانس شرکت ها در بازار ایران افزایش پیدا خواهد کرد.
آهنی با توجه به توان و زیر ساخت های صنعتی ایران، شرکت های فرانسوی را از اینکه صرفا به دنبال بازار فروش باشند، برحذر داشت و توصیه کرد که برای موفقیت بیشتر بایستی به دنبال شراکت با طرف های ایرانی و انتقال تکنولوژی و تولید در ایران باشند.
در این میزگرد همچنین آهنی به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.
برنامه سالیانه تابستانی شورای کارفرمایان فرانسه (مدف)، امسال برای هجدهمین سال متوالی، با موضوع 'باور و عمل به آن' در سه محور کلی 'جهانی سازی و قهرمانان آن'، ' نوآوری، توریسم و بسیج همگانی'، 'شرکت های کوچک و متوسط ' در پاریس برگزار شد.
میزگرد 'ایران، اکنون زمان مناسب برای همکاری' ، سه سخنران با محوریت فعالیت های اقتصادی در ایران، داشت.
سخنرانان این میزگرد شامل سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، خانم کاروله گارسیا ( Carole Garcia )موسس شرکت گرین پستل ( Graine de Pastel)، آقای دیدیر هدین ( Didier HEDIN) مسئول گروه ایران در فدراسیون صنعتی قطعات اتومبیل (FIEV) بودند.
نظر شما