پذیرش رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» ویژه طلاب برای اولین بار

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلمین موسویان گفت: امروز بیش از صد کارشناس در حوزه دین و اقتصاد فعالیت می‌کنند و متون ارزنده‌ای با موضوع اقتصاد اسلامی منتشر شده است، بنابراین شرایط برای راه اندازی رشته تخصصی فقه اقتصادی فراهم شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان، دانشیار اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امروز (11 شهریور) در نشست خبری رشته فقه الاقتصاد که در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: مطرح کردن رشته تخصصی در عرصه فقه شاید به نظر ساده باشد، اما عملیاتی کردن رشته‌های تخصصی نیاز به فراهم کردن امکانات و نیروی انسانی دارد تا بتوان یک رشته تخصصی را راه اندازی کرد.

 

دانشیار اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار داشت: رشته فقه الاقتصاد از مباحثی است که از ابتدا مورد نیاز جامعه بوده است، اما متأسفانه تا کنون شورای عالی مدیریت ظرفیت‌های لازم برای راه اندازی این رشته تخصصی را در حوزه نداشت.

 

حجت الاسلام و المسلمین موسویان افزود: در گذشته امکانات لازم برای راه اندازی فقه اقتصادی در حوزه وجود نداشت، اما امروز با توجه به این که موسسات مرتبط با حوزه‌های علمیه، نیروهای انسانی فرهیخته و موثری تربیت کردند و متون مختلفی در عرصه فقه و اقتصاد تألیف و منتشر شده است، زمینه و مقدمات لازم برای ایجاد رشته تخصصی فقه اقتصاد فراهم شده است.

 

وی تصریح کرد: امروز بیش از صد کارشناس در حوزه دین و اقتصاد داریم و متون دینی ارزنده ای با موضوعات اقتصاد اسلامی منتشر شده است، بنابراین امروز شرایط برای راه اندازی یک رشته تخصصی در عرصه اقتصاد فراهم شده است.

 

عضو فقهای شورای فقهی بانک مرکزی یادآور شد: امروز با تلاش‌هایی که صورت گرفته است، متفکرین اقتصادی تربیت شده اند، امروز آثار مکتوب علمی از جمله 6 مجله اقتصاد اسلامی در ایران منتشر می‌شود، همچنین بیش از 200 جلد کتاب علمی در دانشگاه‌ها و موسسات مختلف در عرصه اقتصاد اسلامی تولید شده است که فرصت مناسبی برای استفاده از این ظرفیت‌ها و پاسخ به نیاز‌های جامعه ایجاد شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین موسویان با اشاره به این که موسسه عالی فقه و علوم اسلامی تحت اشراف مقام معظم رهبری (مدظله) راه اندازی شده است، گفت: امسال برای اولین بار رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» در این موسسه برگزار می‌شود که طول دوره این رشته تخصصی 7 سال است.

 

وی افزود: موسسه عالی فقه و علوم اسلامی برای سال تحصیلی 95، از دو گروه طلاب برای ثبت نام دعوت کرده است، از جمله فضلایی که حد اقل پنج سال درس خارج خواندند و همچنین طلابی که علاوه بر اتمام پایه ۱۰، دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد یا رشته‌های مرتبط هستند، دوره 7 ساله رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» برای آنها در نظر گرفته شده است.

 

مدیر رشته فقه الاقتصاد موسسه عالی فقه علوم اسلامی بیان داشت: از آنجا که 13 شهریور آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه است، ثبت نام در رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» از هفته آینده آغاز می‌شود و طلاب جهت ثبت نام در این رشته و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اطلاع رسانی www.mfos.ir مراجعه کنند.

 

حجت الاسلام و المسلمین موسویان با بیان این که  دو گروه 7 الی 10 نفر برای این دوره در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: شورای گروه فقه الاقتصاد با حضور آیت الله تسخیری، حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم، نظری، حجت الاسلام و المسلمین رضایی تشکیل شده است و از اساتید مجرب و صاحبنظری در این عرصه استفاده می‌شود.

 

وی تصریح کرد: رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» به دلیل جذابیت رشته فقه اقتصادی و به جهت نیازی که در عرصه مباحث اقتصادی وجود دارد، تشکیل می‌شود و امید است که طلاب بااستعداد و علاقمند به این رشته تخصصی بتوانند در این عرصه فعالیت کنند.

 

دانشیار اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان تصریح کرد: هدف از برگزاری رشته تخصصی «فقه الاقتصاد» این است که فارغ التحصیلان این دوره پس از گذراندن دورۀ ۷ سالۀ آموزشی- پژوهشی به موضوع شناسی اقتصادی برای پاسخ گویی به سؤالات فقهی تسلط داشته باشند و بتوانند احکام فقهی اقتصادی را استنباط و ابزار‌ها و شیوه‌های معاملاتی مورد نیاز جامعه را بر اساس فقه اسلامی طراحی کنند.

 

کد خبر 570792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha