به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید جواد بهشتی پیش از ظهر امروز (11 شهریور) در همایش آموزشی توجیهی ائمه جماعات مدارس استان که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در قرآن کریم بیش از 900 بار نام خداوند به نام رب آمده است و رب به معنای صاحب، مدبر، تربیت کننده و پرورش دهنده است.
وی ادامه داد: بخش اول سند تحول بنیادین در وزارت آموزش و پرورش بر مبنای تعلیم و تربیت است و وزارت آموزش و پرورش هم از دو کلمه آموزش و پرورش تشکیل شده که سند می گوید باید تربیت در ابتدای کار قرار گیرد.
مشاور وزیر در امور قرآنی، توسعه فرهنگ اقامه نماز و عترت اضافه کرد: در این سند برای تربیت و پرورش چند ساحت تعریف شده است که تربیت دینی، اخلاقی و عبادی، تربیت بدنی و زیستی، تربیت علمی و فناوری، تربیت سیاسی و اجتماعی، زیباشناختی و هنر و تربیت اقتصادی از جمله این موارد است.
وی عنوان کرد: زیر بنای همه این موارد تربیت دینی است و زمانی از اوقات دانش آموزان در اختیار شما روحانیون و مبلغان است و می توانید سهمی از تربیت داشته باشید و برای این منظور نیاز به دانش و تجربه است.
حجت الاسلام بهشتی اعلام کرد: در قران کریم 90 بار کلمه صلاة و بیش از 900 بار هم کلمات مرتبط با نماز آمده است و یک هزار بار در قرآن مستقیم و غیرمستقیم به نماز اشاره شده است.
وی تأکید کرد: برای اثرپذیری کار و ترغیب دانش آموزان به نماز تجربه لازم است و ابتدا باید نسبت به دانش آموز شناخت داشته باشیم و دانش آموزان هم به ابتدایی، راهنمایی، متوسط، دختر و پسر تقسیم می شود که داشتن این شناخت خود یک دانش است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در سوالی که از تعدادی از دانش آموزان در خصوص نماز پرسیده شد یکی از جواب ها در خصوص علل نخواندن نماز این بود که یک نماز خوان مرا بی نماز کرده است و در واقع بی صداقتی، ظاهرسازی، بدزبانی و بعهدی این فرد موجب شده تا دانش آموزی دیگر نماز نخواند.
وی در خصوص راهکار پرورش احساسات مذهبی دانش آموزان گفت: احساس سپاسگذاری، احساس ستایش گری، احساس پناه جویی، احساس نیازخواهی و احساس پرسش گری راهکارهایی است که موجب پررورش احساسات مذهبی دانش آموزان و ترغیب به نماز می شود.
حجت الاسلام بهشتی خاطر نشان کرد: برای نمونه ما وقتی در مناسبات با دیگران کسی به ما خدمت می کند احساس می کنیم او ما را دوست دارد و در مقابل باید از وی تشکر کنیم و این سپاس در رفتار و یا حرکتی از ما نشان داده می شود بنابراین ما هم باید نعمات خداوند را برای دانش اموزان بازگو کنیم.
وی خطاب به مبلغان و روحانیون یادآور شد: در هر نوبتی که در مدرسه نماز اقامه می کنید می توانید یک نعمت خداوند متعال را بازگو کرده و این امر احساس ستایش و سپاسگذاری را در دانش اموز ایجاد می کند.
در ادامه معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین اظهار داشت: این همایش با همکاری اداره کل آموزش و پرورش، کمیته حوزه های علمیه استان، ستاد اقامه نماز و اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شده است.
حجت الاسلام عباس نظری افزود: با توجه به اعزام امام جماعت برای اقامه نماز و بیان احکام و مسائل شرعی به مدارس، این کار در کنار نقاط قوتی که دارد نواقصی هم دارد که برای اینکه بتوانیم این مسئله خطیر و مهم را به نحو مطلوب انجام دهیم نیاز به آموزش هایی داریم.
وی اضافه کرد: آموزش موضوعی است که در هر رتبه علمی هم باشیم به آن نیاز داریم زیرا علم در حال رشد و توسعه است و ابزار علم هم در حال تغییر و تحول است و ما باید مسلح به تکنولوژی جدید و آموزش های مورد نیاز باشیم و این همایش هم برای این منظور برگزار شده است.
نظر شما