تعیین تکلین طرح شفافیت حقوقهای نجومی/ تشکیل اتاق فکر فراکسیون محیط زیست

خبرگزاری شبستان:تشکیل اتاق فکر فراکسیون محیط زیست، منتقدان بدور از تخریب نقد کنند، عملکرد خوب تیم مذاکره کننده هسته ای، بررسی صلاحیت مطهری برای نائب رئیسی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تشکیل اتاق فکر فراکسیون محیط زیست، منتقدان بدور از تخریب نقد کنند، عملکرد خوب تیم مذاکره کننده هسته ای، بررسی صلاحیت مطهری برای نائب رئیسی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

طرح شفافیت حقوقهای نجومی و طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود

محمد دهقان نماینده طرقبه و چناران در مجلس در ابتدای جلسه علنی امروز سه شنبه 9 شهریور در تذکری و با استناد به مواد 163 و 146 آیین نامه داخلی مجلس گفت: طرح یکفوریتی شفافیت حقوقهای نجومی به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شده است که از این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 ارجاع شد اما یک ماه بیشتر از این کار می گذرد و هنوز تکلیف این طرح مشخص نشده است.

وی گفت: با توجه به اینکه ایین نامه ای در رابطه با تعداد اعضای کمیسیونها تذکر داده است که باید تعداد اعضای کمیسیونها برای بررسی هر طرح و لایحه ای حدنصاب را داشته باشد لذا کمیسیون اجتماعی هنوز نتوانسته است وارد بررسی این طرح شود و تا کمیسیون بتواند وارد بررسی این طرح شود ما یک طرح فوریتی دادیم تا این طرح مورد بررسی قرار گیرد اما از تصویب این طرح نیز یک ماه می گذرد و هنوز تعیین تکلیف نشده است.

برجام یک موفقیت ملی است/منتقدان بدور از تخریب نقد کنند

محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس در پاسخ به این سوال که مقام معظم رهبری در جمع دولتمردان در رابطه با اینکه تیم مذاکره کننده به خوبی عمل کرده‌اند و این طرف غربی است که در این زمینه کارشکنی می کند آیا سخنان ایشان نباید فصل الخطابی برای کسانیکه دولت را در این زمینه با انتقاد می گیرد باشد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما انتظارمان از منتقدان این است که براساس رهنمودها و منویات مقام معظم رهبری که از ابتدا نیز تیم مذاکره کننده را حمایت می کردند،  از تیم مذاکره کننده و برجام حمایت کنند و نقدهایشان به دور از تخریب باشد.

وی اظهار کرد: تیم مذاکره کننده  تلاشش همواره این بوده است که منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری را پیاده کنند، بنابراین برجام یک موفقیت ملی است که نباید به آن کم بها داد و آن را کم ارزش کرد.

عارف تصریح کرد: ما باید مراقب باشیم در مقابل بدعهدی هایی که طرف غربی دارد ،با سازوکار خوبی در بحث برجام پیش برویم.

تشکیل اتاق فکر فراکسیون محیط زیست/نقش موثر اتاق فکر در تصویب طرح ها و لوایح زیست محیطی

جلسه فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس امروز (دوشنبه 8 شهریور) با حضور کارشناسان، اساتید و فعالان حوزه محیط زیست برگزار شد.

دراین جلسه محمدرضا تابش ،رییس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس از تشکیل اتاق فکر در این فراکسیون خبر داد وگفت: درحال حاضر مشکلات محیط زیستی بسیاری درکشور وجود دارد که با تشکیل این اتاق فکر می توان به حل مسائل محیط زیستی کمک بسیاری کرد.

نماینده مردم اردکان درمجلس شورای اسلامی، افزود: اتاق فکر با این هدف تشکیل شده که به عنوان مغز متفکر فراکسیون، نمایندگان مجلس را در حل مسائل و مشکلات محیط زیستی همراهی کند، همچنین  اینکه اتاق فکر می‌تواند هدایت‌گر افکار عمومی باشد تا نگاه ها به درستی معطوف به محیط زیست شود.

وی با بیان اینکه باید از اتاق فکر در جهت بررسی کارشناسی طرح‌ها و لوایح حوزه محیط زیست در مجلس استفاده کرد، تصریح کرد: متاسفانه دولت توجه قابل قبولی به حوزه محیط زیست نداشته و دربرنامه ششم تنها 3 ماده به این حوزه اختصاص پیدا کرده است، بنابراین اعضای اتاق فکر می توانند تا پیش از تصویب برنامه ششم پیشنهادات خود در جهت رفع مشکلات محیط زیستی را به فراکسیون محیط زیست ارایه دهند.

رییس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس با تاکید بر اینکه حداقل باید دو اقدام مهم در جهت حفظ و صیانت از محیط زیست انجام داد، گفت: با توجه به اینکه محیط زیست در کانون توجه افکار عمومی قرار دارد باید با انجام حداقل دو اقدام اساسی در طول سال از انحراف افکار عمومی از حوزه محیط زیست جلوگیری کرد؛ به عنوان مثال باید با انجام اقداماتی مانند تجلیل از نخبگان و فعالان زیست محیطی سمت و سوی افکار عمومی را به حوزه حفظ محیط زیست سوق داد.

تابش با اشاره به اینکه اتاق فکر می تواند در تصویب قوانین جدید و اصلاح قوانین فعلی محیط زیست به فراکسیون کمک کند، افزود: اولویت اول اتاق فکر ارایه پیشنهادات در مورد برنامه ششم است، البته باید تاکید کردکه بسیاری از نمایندگان مجلس ذهنیتی از محیط زیست  و حفظ منابع طبیعی ندارند و باید اتاق فکر اطلاع رسانی های لازم و شکل دهی به ذهن نمایندگان را درحوزه محیط زیست صورت دهد.

این نماینده مردم درمجلس دهم با بیان اینکه می توان از طریق ایجاد یک کانال ارتباطی نسبت به ساماندهی رفتارمردم با مسائل محیط زیستی مانند ترافیک و آلودگی هوا اقدام کرد، تصریح کرد: باید با جذب نخبگان و کارشناسان خبره همکاری ها در تصویب طرح ها و لوایح محیط زیستی را افزایش داد، همچنین می توان جلساتی را در سطح کلان با حضور افراد تاثیرگذار حوزه محیط زیست برگزار کرد تا اشکالات و موانع مقابله با مشکلات محیط زیستی دربازه زمانی کوتاه تری حل شود.

گفتنی است اساتید و فعالان محیط زیست در این جلسه تاکید کردند که فراکسیون محیط زیست باید از اقدامات خود در حل مشکلات محیط زیست گزارشی را به اعضای اتاق فکر ارایه کند، همچنین باید جریان سازی فکری از طریق رسانه ها و نمایندگان مجلس صورت گیرد.

اعضاء هیات علمی دانشگاه ها و مراکز علمی کشور با بیان اینکه مشکلات محیط زیستی بسیاری در کشور وجود دارند، بر ضرورت تشکیل کمیسیون ویژه محیط زیست تاکید کردند؛ زیرا به عقیده این کارشناسان فراکسیون محیط زیست معمولا موضوعات حاشیه ای دراین حوزه را به صورت مقطعی بررسی می‌کند و بی انصافی است که محیط زیست در مجلس جایگاه مناسبی ندارد.

به گفته فعالان محیط زیست، اتاق فکر باید دغدغه‌های حوزه محیط زیست را با نمایندگان مجلس مطرح کرده و جلسات بسیاری با فراکسیون در این زمینه باید تشکیل شود، البته کمبود منابع مالی دربخش محیط زیست وجود دارد که طبق تاکیدات اساتید حوزه محیط زیست می توان با ارایه پیشنهادات در لایحه برنامه مشکلات مالی در حوزه محیط زیست را مرتفع کرد.

دیدار روحانیون مجلس با رهبری و مراجع تقلید از اولویتهای فراکسیون روحانیون است

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس با اشاره به مهمترین اولویتهای این فراکسیون در مجلس دهم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: ما در فراکسیون روحانیت موارد مختلفی در دستور کار داریم، دیدار با مقام معظم رهبری و همچنین مراجع عظام تقلید و دیدار با برخی از شخصیتهای برجسته نظام را در دستور کار داریم.

وی با بیان اینکه دعوت از برخی از شخصیتهای برجسته نظام برای حضور در جلسه فراکسیون را در آینده نزدیک خواهیم داشت اظهار کرد: برخی از مسئولین در نظام و روسای دستگاههایی که به نحوی کارشان مسایل فرهنگی و روحانیت و امور دینی و فرهنگی مملکت است را دعوت خواهیم کرد و در فراکسیون از نظرات و مواضع آنها استفاده خواهیم کرد.

حجت الاسلام ذوالنوری تصریح کرد: کار دیگری که ما در فراکسیون باید انجام دهیم اتخاذ موضع در موارد گوناگون است، یعنی فراکسیون بدون موضع در حوادث کشور نباشد.

وی تاکید کرد: ما نسبت به برخی از مسایل که در مجلس می گذرد و نیاز به یک تلاش قاطع نمایندگان دارد اظهار نظر فراکسیونی خواهیم کرد چرا که ما معتقدیم روحانیت یک وظیفه ای دارد که در هر جای کشور باشد نقش خاص خودشان را باید ایفا کنند و این نقش با توجه به مناسبتهای مختلف و وقایعی که پیش می آید ایفا خواهد شد.

حمله به حق رهبری در بحث برجام متوجه آمریکاست/کار تیم مذاکره کننده خوب بود

علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع دولتمردان در رابطه با اینکه تیم مذاکره کننده به خوبی عمل کرده‌اند و این طرف غربی است که در این زمینه کارشکنی می کند و آیا سخنان ایشان نباید فصل الخطابی برای کسانیکه دولت را در این زمینه با انتقاد می گیرد باشد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در کشور ما به دلیل اینکه آزادی گسترده‌ای وجود دارد و نمایندگان ملت حق دارند طبق قانون اساسی در مورد تمامی مسایل داخلی و خارجی اظهارنظر کنند طبیعی است که آنها انتقاداتی داشته باشند و این انتقادات برای ما غیرطبیعی نیست.

وی اظهار کرد: کسانیکه با ادبیات مقام معظم رهبری آشنا هستند و روند تحولات هسته ای را مطلع هستند، به خوبی می دانند، که لبه تیز حمله به حق مقام معظم رهبری متوجه آمریکاست و ایشان بارها این موضوع را مورد تاکید قرار داده اند و بارها نیز از تیم مذاکره کننده هسته ای تقدیر کرده‌اند.

بروجردی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با دولتمردان یک بار دیگر بر این موضوع تاکید کرده‌اند که به میزانی که اعضای تیم مذاکره کننده می توانستند تلاش کرده‌اند و از این تیم سپاسگزاری نیز کردند.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم یک قضاوت منصفانه داشته باشیم باید بگوییم برجام هم نقاط مثبت و هم منفی و کاستی دارد که البته کاستیها به این معنا نیست که این کار را انجام نداده‌اند بلکه بیش از این به لحاظ اینکه توافق معنی اش بده و بستان است میسور نبود.

۳۰ نماینده خواستار بررسی صلاحیت مطهری برای نائب رئیسی مجلس شدند

محمدعلی پورمختار، نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: 30 نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به هیات ناظر در ماده 26 آیین نامه داخلی مجلس(هیات رسیدگی به اعتراضات مرکب از روسای کمیسیون های تخصصی و اعضای کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس) خواستار بررسی و سلب صلاحیت علی مطهری از نائب رئیسی مجلس شدند.

بنابراین گزارش، نامه روز گذشته علی مطهری به مصطفی پورمحمدی درباره رفع ابهامات و ارائه توضیحات در مورد اعدام های سال 67 با واکنش های برخی نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه ) مجلس مواجه شد. در جلسه امروز محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس اعتراضی را نسبت به نامه علی مطهری به وزیر دادگستری داد و در ادامه علی مطهری پاسخ این تذکر را داد و گفت: مساله نایب رییسی ربطی به این ندارد که ما حرف حق را نزنیم.

در ادامه و در حین سخنان علی مطهری، محمدعلی پورمختار نماینده کبودرآهنگ با فریادهای بلند و با برخاستن از جایش نسبت به این سخنان مطهری اعتراض کرد و شعار مرگ بر منافق داد.

موافقت با لایحه معاهده بین ایران و چین در زمینه معاضدت حقوقی در موضوعات کیفری

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 7 شهریور با لایحه معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه معاضدت حقوقی دو جانبه در موضوعات کیفری موافقت کردند.

همچنین نمایندگان با لایحه موافقت نامه انتقال محکومان به حبس بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان نیز در جلسه علنی امروز موافقت کردند.

برخی با هر نوع سرمایه گذاری در کشور مخالف هستند

بهروز نعمتی سخنگوی هیئت رییسه مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 7 شهریور و در تذکری با استناد به ماده 79 گفت: بنده گزارشی را از صحن غیر علنی مجلس دادم و براساس قانون وظیفه ام این بود که این گزارش را به رسانه‌ها اعلام کنم.

وی در واکنش به سخنان خادمی نماینده ایزو باغ ملک که گفته بود نعمتی طرفدار دولت است گفت: من شخصاً با آقای خادم صحبت کرده ام و وی در مورد قراردادهای نفتی گفت: من با هرگونه قرارداد مخالفم و امروز خوشحالم که در صحن مجلس می گوید من فقط با قراردادهای IPC مخالفم و قطعاً این یک قدم برای پیشرفت کشور است.

وی با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس که هفته گذشته با حضور وزیر نفت و در رابطه با قراردادهای نفتی برگزار شد گفت: در این جلسه تعدادی از دوستان به عنوان موافق ثبت نام کرده بودم که صحبت کرده ام و دو نماینده نیز به عنوان مخالف صحبت کرده‌اند و اینها به قید قرعه انتخاب شده‌اند اینگونه نبود که با نظر هیئت رییسه انتخاب شوند.

نعمتی تاکید کرد: ما تا کی می خواهیم نسبت به سرمایه گذاری در کشور مخالفت کنیم بگذارید 4 تا کار در کشور انجام شود، آقای خادمی به من می گوید من با هر نوع سرمایه گذاری مخالف هستم.

مجلس طرح اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ را اصلاح کرد

در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 7 شهریور نمایندگان مجلس طرح اصلاح مواد 3، 6 و 24 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان در تبصره 2 الحاقی به ماده 6 موضوع بند 3 ماده 3 این اصلاح را به عمل آوردند که در مواردی که ارایه کالا و یا خدمات از سوی موسسات و یا نهادهای عمومی غیردولتی و واحدهای تابعه و وابسته آنها در قانون تاسیس یا اساسنامه آنها به عنوان وظیفه اصلی آنها شناخته شده و تامین، تولید و یا عرضه کالا و یا خدمات مذکور در راستای رفع نیازهای عمومی جامعه باشد در صورتی که رعایت این بند موجب اخلال در تولید، تامین و یا عرضه آن کالا یا خدمات باشد به پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط و تایید شورای رقابت از شمول این بند مستثنی خواهند بود.

فهرست این دست از بنگاهها در پایگاه (سایت) رسمی مرکز رقابت و یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار با مشخصات کامل بنگاه و کالا و خدمات تولیدی و یا عرضه شده از سوی آنها درج می‌شود.

همچنین نمایندگان در متن الحاقی به تبصره 3 بند 5 مصوب کرده‌اند سقف کارمزدها هر سه سال یکبار متناسب با نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار افزایش می یابد و در صورتیکه مدیران اشخاص حقوقی موضوع این بند از اجرای تکالیف قانونی تخلف نمایند متخلف محسوب و به پرداخت جریمه نقدی براساس ترتیبات مقرر در ماده 14 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مصوب 25/9/1388 محکوم می‌شوند.

مخالفت مجلس با سازوکار جدید برای ابطال انتخابات مجلس شورای اسلامی

در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 7 شهریور طرح استفساریه تبصره 3 ماده 52 و ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

موضوع این استفساریه عبارت بودند از اینکه آیا عبارت «ابطال انتخابات» در ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 و اصلاحات بعدی آن صرفاً ناظر به کل حوزه انتخابیه است و یا می تواند ناظر به هر یک از منتخبان باشد؟

پاسخ به این استفساریه عبارت بودند از: بلی، منظور قانونگذار از عبارت «ابطال انتخابات» مندرج در ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 7/9/1378 و اصلاحات بعدی آن صرفاً ناظر به کل حوزه انتخابیه است و نه برخی از منتخبان. ابطال آرای یک منتخب صرفاً در صورتی است که از مصادیق ماده 19 این قانون باشد.

 

کد خبر 570405

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha