خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گاز طبیعی مایع یا الانجی به گاز طبیعیای اطلاق میشود که موقتا برای ذخیرهسازی یا حملونقل در حجم زیاد به حالت مایع تبدیل شده است. الانجی حجمی معادل ۱/۶۰۰ حجم گاز طبیعی در حالت گازی را داراست. گاز مایع، بیبو، بیرنگ، غیرسمی و غیرخورنده است. خطراتی که این گاز میتواند در پی داشته باشد شامل شعلهورشدن، انجماد و خفگی میباشد. چگالی انرژی الانجی ۶۰ درصد سوخت دیزل میباشد.
فرایند میعان شامل حذف ترکیبات خاصی همچون گردوغبار، گازهای اسیدی، هلیوم، آب و هیدروکربنهای سنگین است که در جریان روبهپایین، (انتقال گاز در لولهها) برای گاز دچار مشکل مینمایند. گاز طبیعی را بعد از حذف موارد فوق در فشاری معادل فشار اتمسفر و دمای ۱۶۲- درجه سانتیگراد سرد میکنند. (حداکثر فشار گاز برای کاربردهای انتقال در فشاری معادل ۲۵ کیلو پاسکال یا ۳٫۶ پیاسآی است).
کاهش حجم گاز در شرایطی که خطوط لوله در دسترس نمیباشد، باعث صرفهجویی اقتصادی در مسیرهای بلند میشود. در مواردی که انتقال گاز طبیعی از طریق خط لوله اقتصادی یا عملیاتی نیست، میتوان آن را از طریق کشتیهای دریایی حمل گاز مایع طبیعی، که مخصوص اینکار طراحی شدهاند و یا تانکرهای جادهای، حمل نمود. در بازارهای مصرف، الانجی دوباره به حالت گاز در میآید. چگالی الانجی، تقریبا از ۰٫۴۱ تا ۰٫۵ کیلوگرمبرلیتر، متغیر است، که تابعی از دما، فشار و ترکیبات آن میباشد. مقدار گرمایش الانجی در بالاترین سطح، در دمای ۱۶۴- درجه سلسیوس به ۲۴ مگاژول بر لیتر میرسد. کمترین میزان گرمایش الانجی ۲۱ مگاژولبرلیتر است. الانجی، بیشتر شامل متان (بیش از ۹۰ درصد) و مقادیر کمی اتان، پروپان، بوتان و برخی از آلکانهای سنگین دیگر میباشد. فرایند پالایش الانجی، میتواند به نحوی طراحی شود، که محصول نهایی تولید شده شامل ۱۰۰ درصد متان باشد.
بنابراین گزارش، تولیدات ایران در ال ان جی در بسیاری از کشورها به فروش می رسد و پس از لغو تحریم ها کشورهای بیشتری نیز خواهان ال ان جی ایران شده اند و امروز کشورمان صادر کننده این محصول به اروپا شده است. مهر در این باره به نقل از بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت نوشته است: " در انتقال گاز به اروپا بیشتر بر روی صادرات گاز به صورت LNG تمرکز شده و برنامه ریزیها در این راستا انجام خواهد شد. مهم ترین مسئله برای تامین خوراک پتروشیمیها و حمایت از صنایع پایین دستی پتروشیمی این است که تولیدکنندگان برای فروش محصول به صنایع داخلی باید مالیات پرداخت کنند، اما در صادرات، مالیاتی به آنها تعلق نمیگیرد و در حال حاضر صادرات مالیات ندارد و آنچه که به صنایع داخلی فروخته میشود، مالیات دارد. شرکتهای تولیدکننده خوراک پتروشیمی ها به دلیل پرداخت مالیات مایل نیستند خوراک را به پتروشیمی های داخلی بفروشند، برای نمونه اگر ۱۰۰ میلیارد تومان سود کسب کند، بابت صادرات مبلغی از سود آنها کسر نمیشود، اما در فعالیت با داخلی ها باید مالیات بپردازد، بنابراین مایل نیست خوراک به داخلیها بفروشد بنابراین تولیدات خود را صادر میکند."
یادآور می شود: صادرات محصولات پتروشیمی معاف از مالیات شده است.
نظر شما