خبرگزاری شبستان// قزوین
امامزادگان نوح و طاهر در ورودی روستای نیارک بر زیبایی و طراوت اهالی روستا افزوده و فضای روستای نیارک را به عطر معنوی ائمه اطهار (ع) آغشته ساخته است.
عملیات بازسازی و مرمت امامزادگان نوح و طاهر روستای نیارک از توابع بخش طارم سفلی شهرستان قزوین از اواخر سال 88 آغاز شده و تا کنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بنابه اظهار مردم منطقه امامزادگان نوح و طاهر روستای نیارک منتسب به امام موسی کاظم (ع) هستند که البته این ادعا معتبر نیست و تا اعلام نتیجه نهایی درخصوص شجره نامه این امامزادگان نمی توان در این باره اظهارنظر دقیق و قطعی اعلام کرد.
امامزادگان نوح و طاهر روستای نیارک با توجه به امکانات و موقعیت مکانی، زمینه لازم برای تبدیل شدن به مرکز گردشگری معنوی در استان قزوین، پتانسل لازم را داراست.
دهستان نیارک در سال 1366 تاسیس و ایجاد شده است. مساحت این دهستان 347 کیلومتر مربع و تراکم جمعیت آن 7/5 نفر در هر کیلومتر مربع است که براساس مصوبه هیئت وزیران دارای تراکم پایین است ( کمتر از هفت نفر در هر کیلومترمربع). روستای نیارک، مرکز این دهستان است. این دهستان دارای 20 آبادی است که از این تعداد 15 آبادی آن دارای سکنه و پنج آبادی آن فاقد سکنه است. همچنین براساس ماده 2 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری 6 روستا در دهستان نیارک دارای جمعیت قانونی بیش از 20 خانوار یا 100 نفر جمعیت است.
روستای نیارک از توابع بخش طارم سفلی شهرستان قزوین در حد فاصل بین قزوین و لوشان قرار گرفته است و علی رغم اینکه با لوشان 12 کیلومتر فاصله دارد، مردم این روستا، بیشترین تعامل را با شهر قزوین که حدود 85 کیلومتری روستای نیارک است، انجام می دهند.
پیشه مردم روستای نیارک کشاورزی است و با کشت محصولاتی چون گندم و جو، روزگار می گذرانند. اوضاع اقتصادی و معیشتی ساکنان روستا در حد متوسط بوده و اکثرا مالک هستند. این روستا کوهستانی است و در دشت قرار گرفته و وجود معنوی امامزادگان نوح و طاهر در ورودی روستای نیارک بر رونق آن افزوده است.
روستای نیارک با 35کیلومتر مساحت دارای شورای اسلامی روستا و دهیاری می باشد که 690نفر جمعیت یا به عبارتی 207 خانوار را در خود جای داده است.
ترکی گویش رایج مردم روستای نیارک است از نظر آداب، رسوم و فرهنگ نیز از مناطق همجوار و شهرستان قزوین تبعیت می کنند. قمه زنی در عاشورا از جمله مسائلی بوده که به مرور زمان منسوخ شده است.
از مجموع 690 نفر جمعیت روستا 447 نفر باسواد هستند که از این تعداد 218 نفر مرد و 229 نفر زن را شامل می شود. این روستا دارای دبستان و مدرسه راهنمایی دخترانه و پسرانه می باشد که مدرسه راهنمایی به صورت شبانه روزی بوده و دانش آموزان روستاهای همجوار را نیز پذیراست.
دانش آموزان روستای نیارک پس از اتمام دوره راهنمایی برای ادامه تحصیل در مقطع متوسطه به روستاهای کوهگیر ( دخترانه) و کلج ( پسرانه) عزیمت می کنند.
مرکز خدمات جهاد کشاورزی، برق، آب لوله کشی، خانه بهداشت، مرکز بهداشت و درمان، مسجد، داروخانه، بهداشت یار و بهورز، دفتر مخابرات، وسیله نقلیه عمومی، فروشگاه تعاونی، حمام عمومی، بقالی و نانوایی، فروشگاه گوشت و قهوه خانه نیز از جمله امکانات رفاهی موجود در روستای نیارک می باشد.
گفتنی است، بخش طارم سفلی در سال 1316 تاسیس شده است و دارای چهار دهستان به نام های نیارک، کوهگیر، خندان و چوقور است. این بخش دارای 137 آبادی است که از این تعداد 85 آبادی دارای سکنه و 52 آبادی آن فاقد سکنه است.
منابع:
کتاب مقدمه ای بر سیر تقسیمات کشوری استان قزوین
مرجع کامل
مصاحبه کارشناس تقسیمات کشوری استانداری قزوین
بخشداری طارم سفلی
روابط عمومی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قزوین
پایان پیام/
نظر شما