کارگزاران نظام در توزیع بیت المال رویکرد علوی را در پیش بگیرند

حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی، با اشاره به سیره امام علی (ع) در توزیع عادلانه بیت المال میان مسلمانان گفت:بذل و بخشش اموال عمومی در حکومت علوی ممنوع است وکارگزاران نظام اسلامی باید از این رویه به شدت پرهیز کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: بیت‌المال متعلق به همه مردم است و امانتی است که در اختیار حاکم قرار می‌گیرد و متولیان بیت‌المال در حقیقت امانت‌دارانی از طرف مردم هستند که باید آن را حفظ و در جای خود مصرف کنند.

 

وی افزود: بیت‌المال در حقیقت ابزار اجرای عدالت در حاکمیت است و یک حاکم موظف است آن را در راه برقراری عدالت در جامعه استفاده کند.

 

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به سیره علوی در بحث بیت‌المال گفت: اولین وظیفه حکومت علوی این است که اموال عمومی را شناسایی و گردآوری کند، به طوری که اگر اموال عمومی به ناحق در اختیار کسی قرار گرفته باشد، حاکمیت وظیفه دارد آن اموال را پس بگیرد و به بیت‌المال برگرداند، همان‌طور که حضرت علی (ع) در روز اول حاکمیتش فرمود من اموال عمومی مسلمانان را که عده‌ای به سرقت برده‌اند حتی اگر مهر زنان‌شان قرار داده باشند پس می‌گیرم و به بیت‌المال برمی‌گردانم.

 

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه حفظ و نگهداری بیت‌المال را از دیگر وظایف حکومت علوی دانست و گفت: امام علی (ع) با چراغ بیت‌المال مشغول حسابرسی اموال بودند، طلحه و زبیر وارد شدند و شروع به بیان مطالب شخصی کردند، حضرت چراغ بیت‌المال را خاموش کرد و فرمود چراغی را از خانه‌اش بیاورند و روشن کنند تا از اموال عمومی در مصارف شخصی استفاده نکنند.

 

وی با اشاره به سیره علوی در مصرف بیت‌المال گفت: یکی از ویژگی‌های امام علی (ع) در مصرف بیت‌المال این بود که در مصرف آن در جای خود به شدت عجله می‌کردند و معتقد بودند در حالی که مردم نیازمندند جایز نیست اموال بیت‌المال در خزانه نگهداری شود و حضرت هنگامی که اموال را تقسیم می‌کرد، اتاق خزانه را جارو و آب‌پاشی می‌کرد و دو رکعت نماز شکر می‌خواند و خطاب به در و دیوار خزانه می‌گفت که در روز قیامت شهادت دهید که من در شما اموالی را حبس نکردم.

 

حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به توزیع عادلانه بیت‌المال در زمان حکومت حضرت علی (ع) گفت: در زمان خلیفه اول و دوم سنتی برخلاف معیارهای پیامبر اکرم (ص) وضع شده بود که میان عرب و عجم، غلام و مولا و مهاجر و انصار تفاوت قایل می‌شدند، اما حضرت علی (ع) با توجه به اینکه اموال عمومی مربوط به حقوق شهروندان بود، بیت‌المال را کاملا به صورت مساوی تقسیم می‌کرد که حتی باعث نارضایتی کسانی می‌شد که در زمان خلفای قبل از حضرت از بیت‌المال برداشت‌های بی‌حساب داشتند.

 

رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه بذل و بخشش اموال عمومی را در حکومت علوی ممنوع دانست و گفت: در زمان ما هم کم و بیش این مسایل وجود دارد و بعضی از متولیان از اموال عمومی بذل و بخشش بی‌حساب می کنند، کارگزاران نظام حق ندارند اموال عمومی را با دست و دلبازی به دیگران هدیه دهند تا خود را عزیز کنند، همان‌گونه که در بعضی از سمینارها می‌بینیم که مسئولان چقدر سخاوتمندانه اموال بیت‌المال را بذل و بخشش می‌کنند.

 

وی با اشاره به ممنوعیت ویژه‌‌خواری در حکومت اسلامی گفت: حاکمان اسلامی حق ندارند به نزدیکان خود از بیت‌المال ببخشند. حضرت علی (ع) هنگامی که دخترش از خزانه‌دار مسلمین گردنبندی را برای سه روز به عنوان امانت گرفت و حضرت خبردار شد، خزانه‌دار را احضار کرد و گفت آیا به مسلمانان خیانت می‌کنید و وقتی خزانه‌دار گفت دختر شما این گردنبند را به صورت امانتی گرفته است حضرت فرمود اگر با این شرط نگرفته بود اول زن هاشمی که دستش را قطع می‌کردم دخترم بود تا برای دیگران عبرت شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 56936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha