«تغییر نگاه نسبت به مساجد» کارکرد مهم «اندیشه‌های آسمانی»  است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد گفت: هدف اصلی برگزاری همایش اندیشه‌های آسمانی، «تغییر رفتار» و «تغییر نگاه» افراد نسبت به مساجد و ظرفیت های آن ها از رهگذر پژوهش و آموزش است.

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانون‌های مساجد: نهمین دوره همایش «اندیشه‌های آسمانی» این روزها با حضور 2 هزار و 150 مدیر منتخب و جدیدالانتصاب کانون های فرهنگ هنری مساجد در مشهد در حال برگزاری است. به منظور اطلاع از تاریخچه، اهداف و کارکردهای این همایش و وجه تمایز آن با دوره های آموزشی مشابه در کشور، گفت‌و‌گویی با محمدرضا جعفری؛ معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور داشتیم که شرح آن از نظرتان می‌گذرد.

 

شکل‌گیری کانون‌های فرهنگی مساجد برای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن

جعفری احیای کارکردهای فرهنگی تبلیغی مسجد را هدف اصلی شکل گیری «ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور» خواند و گفت: این ستاد پیرو منویات مقام معظم رهبری مبنی بر مبارزه با تهاجم و شبیخون فرهنگی کشور در ابتدای دهه 70 و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد.

 

وی افزود: آبادانی معنوی جامعه در بستر مسجد از کارکردهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور است؛ زیرا «مسجد» مکانی محوری و اصیل در اجرای شیوه «امام و ماموم» در مدیریت جامعه و تربیت افراد است؛ شیوه‌ای که ریشه در تعالیم وحی، سیره پیامبر اکرم و اهل بیت (ع) دارد.

 

«مسجد» در اسلام مرکز محوری است

معاون آموزش و پژوهش ستاد کانون‌های مساجد با اشاره به جایگاه محوری و بنیادین مسجد در آموزه‌های اسلام، خاطرنشان کرد: گرایش مردم به حضور حداکثری و مستمر در مسجد به دلیل اصالت خانه خداست.

 

4 کارکرد مسجد طراز اسلامی

جعفری مسجد طراز اسلامی را هدایتگر به مسیر آموزه‌های وحی و سیره و سنت اهل بیت (ع) دانست و اضافه کرد: ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با شکل گیری در سال 71، چهار کارکرد «فکر»، «علم»، «زندگی» و «معنویت» را برای تحقق مسجد طراز اسلامی پیگیری می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه پیامبر (ص)، مسجد را مرکز و کانون تمام فعالیت‌های خود اعم از عبادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرار دادند، گفت: «مسجد جامع خرمشهر« نمونه‌ای از مسجد طراز اسلامی با تحقق حداکثری 4 کارکرد «فکر»، «علم»، «زندگی» و «معنویت» بود که امروزه می‌تواند الگویی برای تمام مساجد کشور باشد.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد، آبادانی معنوی مسجد را نسبت به آبادانی فیزیکی آن، مهمتر دانست و ادامه داد: تغییر نگاه سه قشر «مسئولان فرهنگی»، «متولیان مسجد» و «مردم» به مساجد، می‌تواند تحقق بخش آبادانی معنوی آن ها و به تبع آن، جامعه باشد.

 

رسانهها مرجع مردم هستند

 جعفری خاطرنشان کرد: امروزه رسانه‌ها مرجع اصلی مردم و جوانان هستند در حالی که باید مساجد، مرجع باشند.

 

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه شکل گیری «همایش آموزشی ـ فرهنگی اندیشه‌های آسمانی» با هدف نهادینه سازی 4 کارکرد اصلی مسجد طراز اسلامی در اواسط دهه 80، گفت: «روحیه جهادی» مولفه محوری نهمین دوره آموزشی اندیشه‌های آسمانی است که هم اکنون در حال برگزاری است.

 

ضرورت برگزاری بیشتر دوره های آموزشی و فرهنگی

جعفری، آشنایی اعضای کانون‌های مساجد با مولفه‌های مسجد طراز اسلامی را دستاورد برگزاری «همایش اندیشه‌های آسمانی» خواند و اظهار کرد: این همایش با توجه به محدودیت‌های مختلف، اجرای حداقلی آموزش و نهادینه سازی آرمان «مسجد طراز اسلامی« است؛ بنابراین باید چنبن دوره‌‌هایی، بیشتر برگزار شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری همایش‌های آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی هیچگونه موازی کاریی با دوره‌های آموزشی سایر نهادها و سازمان‌ها ندارد.

 

«تغییر رفتار» کارکرد مهم «اندیشههای آسمانی»  است

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های مساجد «تغییر رفتار» را یکی از کارکردهای مهم «همایش اندیشه‌های آسمانی» معرفی کرد و گفت: این تغییر رفتار از طریق پژوهش و آموزش مستمر محقق می‌شود.

 

وی اضافه کرد: همایش اندیشه های آسمانی متکی بر پیشینه فکری و پژوهشی است که برای تغییر رفتار اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و نهادینه سازی موضوع مسجد طراز اسلامی در باور آنان و دیگر مردم، هر سال در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

 

 

جعفری برگزاری هر دوره آموزشی مبتنی بر پژوهش و پیشینه فکری را موجب برگزاری بهتر و حذف معایب آن ها دانست و گفت: به منظور تحقق این موضوع هر یک از دوره‌های اندیشه های آسمانی آسیب‌شناسی می‌شوند تا نقاط قوت آن ها، تقویت و نقاط ضعف احتمالی شان تعدیل و حذف شوند.

 

کادرسازی هدف مهم دوره اندیشههای آسمانی است

وی کادرسازی و ارایه الگوی صحیح مدیریت اسلامی را جزو اهداف برگزاری دوره آموزشی اندیشه‌های آسمانی خواند و ادامه داد: آیات محوری و شعاری متناسب با نهمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی با محوریت مولفه «روحیه جهادی» عبارتند از: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَي الْمُؤْمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَي الْکافِرينَ يُجاهِدُونَ في‏ سَبيلِ اللَّهِ وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ ذلِکَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ»(ماائده: ۵۴)، «جَعَلتُم سِقايَةَ الحاجِّ وَ عِمارَةَ المَسجِدِ الحَرامِ کَمَن ءامَنَ بِاللهِ وَ اليَومِ الآخِرِ وَ جاهَدَ فی سَبيلِ اللهِ لا يَستَوُونَ عِندَ اللهِ وَاللهُ لا يَهدی القَومَ الظّالِمينَ» (توبه: ۱۹)، «وَ قِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْؤُلُونَ»(صافات: ۲۴) و «فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ»(اشراح: ۷).

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد کانون‌های مساجد اضافه کرد: شرکت کنندگان در نهمین دوره اندیشه‌های آسمانی، حداقل 22 و حداکثر 35 سال دارند و دست کم باید مدرک تحصیلی کارشناسی داشته باشند.

 

شرکت 2 هزار و 150 نفر در نهمین دوره اندیشه های آسمانی

وی ادامه داد: 2 هزار و 150 مدیر منتخب و جدیدالانتصاب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شامل 1500 برادر و 650 خواهر در نهمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی شرکت می‌کنند.

 

جعفری در ادامه مهمترین سرفصل ها و موضوعات اصلی نهمین دوره اندیشه‌های آسمانی را نام برد که برخی از آن ها عبارتند از تعریف جهاد و روحیه جهادی، شاخصه‌های مدیر جهادی، بسترهای مانور در حیطه وظایف و اختیارات یک مسئول جهادی، نسبت مسئول جهادی با مفهوم انقلابی‌گری و مسئولیت،‌ روحیه جهادی در سنگر مساجد، الگوهای مدیران جهادی و اقدامات جهادی، مختصات مسئول جهادی در تحقق دولت اسلامی، تفاوت کار خوب با جهادی، نحوه مواجهه مدیران جهادی با مسایل و مشکلات، اولویت‌های نظام (خانواده، اقتصاد مقاومتی، جمعیت و ...)، آسیب‌های اجتماعی و نحوه پرداختن به آن از منظر مدیر جهادی.

 

یادآور می‌شود؛ نهمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشه‌های آسمانی در سه مرحله ویژه برادران و یک مرحله ویژه خواهران از دوم تا 20 شهریور در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

 

 

 

 

کد خبر 569240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha