به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، امروز (6 شهریور) در جلسه مشترک شورای اداری گنبدکاووس، آزادشهر و رامیان که در دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس برگزار شد، گفت: مردم ولی نعمتان ما هستند و ماهرچه داریم بعد از لطف خدا از این مردم است. اینکه مردم توقع یک زندگی مطلوب را داشته باشند خواسته زیادی نیست.
وی افزود: هرچند بسیاری از مشکلات به دلیل عقب افتادگی های تاریخی است و نمی توان در زمانی کوتاه آنها را برطرف کرد چون این مشکلات در طول سالها ایجاد و مطالبات دیگر نیز روی آن تلنبار شده است. آنچه که برای ما اهمیت دارد اینست که به گونه ای عمل کنیم تا مردم به ما اعتماد کنند و باید صادقانه با آنها سخن گفت.
وزیر کشور با بیان اینکه مهمترین عنصر در حل مشکلات، مردم هستند، اظهار کرد: اگر در بحث اقتصاد و اشتغال موفق نمی شویم به دلیل اینست که مردم را به صورت واقعی مشارکت نمی دهیم. حرف های زیادی در این باره می زنیم اما توجهی به ابعاد مختلف آن نداریم.
وی با اشاره به وجود هزار هزار میلیارد تومان سرمایه در دست مردم، خاطرنشان کرد: نقدینگی بسیار زیادی در جامعه وجود دارد که باید آن را به سمت تولید و سرمایه گذاری هدایت کنیم چون موجب افزایش درآمدهای مالیاتی شده و در نهایت سبب می شود که دولت خدمات عمومی را بهبود ببخشد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: چون به بودجه نفتی عادت کردیم تلاشی برای افزایش درآمد و مشارکت مردم نمی کنیم. باید احساس کنیم که در زمان جنگ قرار داریم و توانایی مردم را باور کنیم.
وی با بیان اینکه ایمان صادقانه به مردم موجب حل مشکلات خواهد شد، گفت: باید شرایط و بسترها را برای ورود مردم به کارها فراهم کنیم چرا که مردم محوری نخستین ویژگی اقتصاد مقاومتی است.
وزیر کشور عنوان کرد: باید این کار را از حوزه مصرف که نزدیک ترین حوزه به اقتصاد مقاومتی است شروع کنیم. باید مردم را به مصرف بهینه دعوت کنیم و فرهنگ پس انداز را به آنان یاد بدهیم. از طرفی به سرمایه گذاران بزرگ هم احترام بگذاریم و شرایط کار را برای فعالیت آنان تسهیل کنیم.
وی گفت: منحنی رشد اقتصادی کشور نشان می دهد که این منحنی نرمال نیست و رشد فزآینده ندارد چون تابع مطلق منابع نفتی هستیم. از سوی دیگر پولی که به دست می اوریم را خوب هزینه نمی کنیم و بهره وری پایین است. این مسئله به این خاطر است که تمام کارها را با نگاهی دولتی می بینیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مانند جنگ و جهاد است، افزود: اگر به دنبال امنیت پایدار هستیم باید تحقق اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم. چون مردم مهمترین مولفه اقتدار و امنیت ملی به شمار می رود و اگر مردم نباشند امنیتی وجود نخواهد داشت.
وی گفت: وجود جوان بیکار ناراضی خود تهدیدی برای امنیت است. از سویی دیگر اقتصاد مقاومتی موجب انسجام و وحدت خواهد شد بنابراین ما ناگزیر از اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی هستیم.
رحمانی فضلی با اشاره به تفویض اختیارات به استانداران و فرمانداران، اظهار کرد: دولت 100 اختیار را به استانداران و فرمانداران تفویص اختیار کرده و برای هر استان نیز یک وزیر معین انتخاب کرده اند. باید توجه داشته باشیم که چون منابع محدود و مطالبات زیاد است باید کارها را اولویت بندی کنیم و هرجایی که لازم است امور را واگذار کنیم.
وی یکی از برنامه های اقتصاد مقاومتی را اجرای طرح رونق تولید برشمرد و گفت: دولت تصمیم گرفت 7 هزار و 500 بنگاه اقتصادی را با 16 هزار میلیارد تومان از رکود خارج کند که انصافا بانکها به مقوله اقتصاد مقاومتی خوب ورود کرده اند. از همینجا هم اعلام می کنم که برای این سه شهرستان محدودیت تسهبلاتی برای رونق تولید واحدهای خود نخواهید داشت.
وزیر کشور در ادامه سخنان خود به شرایط منطقه هم اشاره کرد و گفت: تکفیر و فرقه گرایی که پشت سر آن آمریکا، اسراییل و ارتجاع قرار دارد، با رفتارهای وحشیانه خود چهره اسلام را که دینی رحمانی است، دین ترور و خشونت معرفی می کنند. ایران اسلامی در این دعواها میانه را می گیرد و با همه طرف ها گفتگو می کند تا مشکلات منطقه حل شود.
نظر شما