اقتصادی ترین دیدارهای ظریف در آمریکای لاتین

خبرگزاری شبستان: بیشترین قراردادهای اقتصادی در دوره سفر ظریف به ‌آمریکای لاتین در اکوادور به امضا رسید.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که از بامداد یکشنبه تهران را به مقصد آمریکای لاتین ترک کرده بود پس از شیلی و نیکاراگوئه شب گذشته به  وقت تهران در اکوادور به دیدار و گفت و گو  با مقامات این کشور پرداخت.

بنابراین گزارش، طبق خبر فارس، او در مدت یک روز حضورش در کیتو با همتای خود، رافائل کوره آ رئیس‌جمهور و خانم گابرییلا ریبادنیرا رئیس مجلس اکوادور دیدار و در خصوص گسترش همکاری‌ها در ابعاد مختلف دوجانبه گفت‌وگو کرد. 

وزیر خارجه کشورمان که در ساعات پایانی سه‌شنبه وارد اکوادور شد در مدت یک روز حضورش با مقامات این کشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را بررسی کرد.

ظریف ضمن دیدار با گیومه لانگ همتای خود در مراسم افتتاحیه سمینار اقتصادی ایران و اکوادور حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه حضورش در کیتو با رافائل کوره آ رئیس‌جمهور اکوادور دیدار و بعد از آن دیداری خصوصی با همتای خود داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در مراسم ضیافت ناهار وزیر خارجه اکوادور شرکت کرد.

آخرین برنامه حضور ظریف در کیتو دیدار با رئیس مجلس این کشور بود.

همچنین در سفر که اقتصادی ترین سفر وزیر خارجه در آمریکای لاتین بود، او در سمینار اقتصادی ایران و اکوادور ضمن قدردانی از مهمان نوازی دولت و ملت اکوادور اظهار داشت: هیچگاه دوستان خود و کشورهایی که در کنار ما در دوران سخت مقاومت برابر فشارهای قدرت‌های بزرگ برای بهره‌برداری از حقوق ما در کنار ما ایستادند را فراموش نمی‌کنیم. 

وزیر خارجه با بیان اینکه ارتباطات خوب سیاسی و دیپلماتیک داریم، عنوان کرد: دیدگاه‌های دو کشور در سازمان ملل و جنبش عدم تعهد و مجامع بین‌المللی بسیار نزدیک و مشابهی است چرا که هر دو کشور بر استقلال ملت‌ها در عدم مداخله در امور داخلی آنها بر احقاق حقوق ملت‌های تحت ستم و بر مشارکت سازنده همه کشورها در ساختن آینده نظام بین‌الملل آینده‌ای که مبتنی بر عدالت گفت‌وگو و صلح بوده، همفکر و هم داستان بوده‌ایم و در این زمینه با یکدیگر در صحنه‌های بین‌المللی تفاهم و همکاری داشته‌ایم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: در حوزه اقتصادی دو کشور روابط مثبت و سازنده و به نفع دو کشور و ملت داشتیم.  

وی گفت: امروز همراه با یک هیات بزرگ اقتصادی در آمریکای لاتین و کشور دوست اکوادور هستیم تا بتوانیم علاقه‌های سیاسی و بین‌المللی دو کشور را با همکاری‌های نزدیک‌تر اقتصادی فناوری و بازرگانی بیشتر تحکیم ببخشیم.

ظریف اضافه کرد: این فرصت برای هر دو ما هست که با توجه به اراده رهبران دو کشور و علاقه بخش خصوصی دو کشور به همکاری و تلاش مشترک برای توسعه است، از این فرصت بهره‌برداری کرده و در راستای منافع مشترک حرکت کنیم، منافعی  که به ضرر هیچکس نیست و به صلح، امنیت و ثبات در منطقه ما و شما و جهان کمک خواهد کرد. 

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما امکانات فراوانی را همراه خود به اکوادور آوردیم، از بخش خصوصی از کارآفرینان جوان که در رشته‌های  دانش‌بنیان مشغول فعالیت هستند و در حوزه‌های علوم و تکنولوژی توانسته‌اند حوزه‌های جدید علم و فناوری را پیدا کرده و در آن پیشرفت کنند.

وی افزود: نمایندگانی از حوزه‌های مختلف از جمله بیوتکنولوژی و صنایع دارویی از بخش خصوصی در این سفر همراه هستند که می‌توانند به نزدیک شدن مناسبات دو کشور کمک کنند. در بخش خصوصی ما نمایندگان در حوزه نفت و گاز حضور دارند. در حوزه‌های دیگر از کشاورزی و صنعت حضور دارند.

وی گفت: این آمادگی را داریم که در همه حوزه‌ها با دوستان اکوادوری وارد اشتراک مساعی و تلاش مشترک برای توسعه و منافع متقابل شویم.  

وزیر خارجه عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی می‌تواند زمینه بسیار خوبی برای ورود اکوادور به بازارهای خاورمیانه و آسیای میانه باشد، می‌توانیم مسیر ترانزیتی امن و مستمر و دارای اطمینان برای دوستان اکوادوری فراهم کنیم تا به بازارهای ٤٠٠ میلیونی منطقه ما ورود پیدا کنند.  

وی با اشاره به حضور مسئولان کشتیرانی گفت: مسئولان کشتیرانی را بدین منظور در این سفر همراه داریم که امکان برقراری خطوط مستقیم کشتیرانی بین اکوادور و بنادر جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان را فراهم کنند تا از نقطه ورود شما به خلیج فارس و دریای عمان تا آسیای میانه ارتباط ریلی به صورت مستقیم و با ارزان‌ترین قیمت بتواند کالای شما را به منطقه بسیار آماده آسیای میانه برساند.

ظریف ادامه داد: ایران با داشتن یکی از بهترین منابع انسانی در منطقه می‌تواند زمینه‌ای را برای همکاری مشترک در راستای تولید در ایران و صادرات برای شما فراهم کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که در حوزه های مختلف فناوری، توانسته پیشرفت‌های خوبی داشته باشد در حوزه‌های مختلف مهندسی با وجود پنجمین رتبه در تولید و فارغ‌التحصیلی مهندسان از دانشگاه‌های ایران می‌تواند زمینه خوبی را برای همکاری فراهم کند. 

وی گفت: اطمینان دارم اشتراکات ایران و اکوادور امکان هم‌افزایی بین دو کشور را در حوزه‌های مختلف فراهم کرده است و این سرمایه‌ای است و امیدوارم امروز بین بخش‌های خصوصی و دولتی این فرصت‌ها را فراهم کنیم.

همچنین یک توافقنامه و یک یادداشت تفاهم همکاری‌های بانکی با حضور وزرای خارجه ایران و اکوادور به امضا رسید.

وزیر خارجه کشورمان بس از رایزنی با مقامات اکوادور به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقامات شیلی راهی سانتیاگو شد.

وزیر خارجه ایران پس از شیلی به بولیوی و سپس ونزوئلا سفر خواهد کرد.

کد خبر 568791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha