نسخه هایی از جنس تاریخ  که  از هویت ایرانی حرف می زنند

خبرگزاری شبستان:درب گنجینه نسخه های خطی ایران در طبقه منهای یک سازمان اسناد و کتابخانه ملی که حاوی ۴۰ هزار سند از قرن چهارم تا دوره معاصر در علوم مختلف است امروز بر روی خبرنگاران گشوده شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در طبقه منهای یک سازمان اسناد و کتابخانه ملی گنجینه نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار گرفته است، گنجینه ای غنی و با اعتبار و ارزشمند از همه علوم  که از قرن چهارم تا دوره معاصر را در بر می گیرد.

 

این گنجینه در شرایط محیطی با دما و رطوبت خاص و با هوای پاک نگهداری می شود و ورود به این گنجینه به جز مسئول این نسخه های خطی با خط قرمز مشخص شده است و آثار دسته بندی شده در قفسه ها قرار گرفته اند.

 

احسان الله شکراللهی، مدیر نسخه های خطی در بازدید خبرنگاران از گنجینه نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اهمیت  نسخه های خطی و نقش هویتی آنها گفت: داستان نسخه های خطی داستانی با آب چشم است، تولید و نگهداری آن سخت بوده است، اگر کسی می خواسته نسخه خطی را به دست بیاورد سفری دراز را در پیش می گرفته است.

 

گنجینه نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی  حاوی 40 هزار نسخه خطی است که میراث معنوی و فرهنگی گرانقدر ماست که گاه برای دستیابی به این نسخه ها افراد رنج سفر را به جان می خریدند؛ مدیر نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی می گوید: اگر امروز اینجا 40 هزار نسخه خطی تصور نکنید که  فرایند تولید اینها سخت بوده است. اینها ریشه های هویتی ما هستند نسخه خطی ما را به تاریخ مان پیوند می زند و حاوی آگاهی از تاریخ علم، ادب و هنر ما هستند.

 

 

ایرانین در طول قرون در بسیاری از علم سرآمد بوده اند و آنچه این مهم را به دنیا یاداوری می کند همین نسخه های خطی بجا مانده از دانشمندان ایرانی در حوزه های مختلف علم بوده است، احسان الله شکراللهی می گوید: نسخه های خطی عقبه و پیشینه ما هستند و به ما ثابت می کنند بسیاری از دستگاه ها را  دانشمندان ایرانی کشف کرده اند، ایرانیان در حوزه طب، فنون، ریاضی سرآمد بوده اند، در ادبیات هنوز ما در دنیا اول هستیم، مولانا را می پرستیدند.

 

مدیر نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی می گوید:  گنجینه عظیم، ذخیره عظیم از منابع ایرانی اسلامی است 39 هراز جلد نسخه خطی 35 هزار کتاب چاپ خطی، از قرن چهارم تا معاصر از ابن سینا، خوارزمی، رازی در موضوعات مختلف پزشکی، نجوم، ریاضی، فقه علوم انسانی در این گنجینه نگهداری می شوند.

 

 

 نسخه های خطی باید در رطوبت و دمای خاص و با هوای پاک نگهداری شوند، دمای گنجینه نسخه های خطی با فیلترینگ متناسب  کنترل می شود.آثار این گنجینه متناسب با موضوع در نمایشگاه ها به نمایش در می آیند، همچنین در این گنجینه  طومارها، مرقعات و تابلوهای تاریخی نگهداری می شوند.

 

هر چند مدیر نسخه های خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی  درب گنجینه را برای اهالی رسانه ها گشود اما  خط قرمزی که در وسط گنجینه کشیده شده بود مانع از نزدیک شدن خبرنگاران به این قفسه ها شد ، عکاس ها تنها از دور از این گنجینه عکسبرداری کردند.

 

کد خبر 568679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha