به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، فهیمه حسینزاده ظهر امروز (۳ شهریور) در کارگاه حاشیهنشینی و مداخله اجتماعی، عوامل موثر در حاشیهنشینی را اختلال در نظم اجتماعی دانست.
وی رشد پدیده حاشیهنشینی را به دنبال بیآبی، بیکاری و بیپولی افراد در شهرهای کوچکتر بیان کرد و افزود: عدم وجود ساختارهای اجتماعی توسعه یابنده، عدم وجود زیرساختهای شهری و عدم تجانس فرهنگی با جامعه میزبان از عوامل توسعه حاشیهنشینی است.
مشاور و راهبر اجتماعی سازمان مشاوره فنی و مهندسی شهر تهران با بیان اینکه در جامعه حاشیهنشین اوباش بسیار دیده میشود، گفت: اوباش قانونپذیر نیستند و مناطق حاشیه زیر تسلط جمعیت اوباش است و جمعیت را کنترل میکنند.
حسینزاده با اشاره به پدیده کودکان کار و خیابانی، تصریح کرد: حل مسأله کودک کار در گرو ساماندهی فرهنگ محله زندگی وی است و محل زندگی باید از کار کردن کودک در خیابان واکنش نشان دهد.
وی افزود: در حال حاضر 40 درصد کودکان کار مبتلا به ایدز هستند چراکه مورد تجاوز قرار میگیرند.
مشاور و راهبر اجتماعی سازمان مشاوره فنی و مهندسی شهر تهران گفت: بخش خصوصی، سرمایهدار، دولتها و سمنها باید سهم خود را از مشارکت در حل معضلات اجتماعی مشخص کنند تا برنامهها به درستی پیش رود.
حسینزاده اذعان داشت: مداخله اجتماعی به مردم این امکان را میدهد که مسیر زندگی خود را تغییر و کیفیت زندگی را ارتقا دهند.
وی با بیان اینکه نیازمند تعریف یک استراتژی تغییر در حوزه آسیبهای اجتماعی هستیم، خاطرنشان کرد: مسیر توسعه باید برای افراد حاشیهنشین تعریف شود.
نظر شما