به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کتاب «فرهنگ زندگی و باورهای جماعت سلفی محتسبه» نوشته «مرتضی آقامحمدی» توسط انتشارات رسول اعظم (ص) و با همکاری مؤسسه مطالعات راهبردی اسلام معاصر به چاپ رسید.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی آقامحمدی، نویسنده این کتاب اظهار داشت: کتاب «فرهنگ زندگی و باورهای جماعت سلفی محتسبه» به تشریح فرهنگ و شیوه زندگی بدویان نجد عربستان پرداخته است که جریان جهیمان العتیبی و یارانش از این گروه برآمده است.
وی افزود: جهیمان العتیبی گروهی در سال 1965 میلادی تشکیل داد و به فعالیتهای تبلیغی پرداخت، این گروه در سال 1979 میلادی مصادف با اول محرم سال 1400 هجری قمری مسجدالحرام را اشغال کردند که در این کتاب، فضای حاکم در این جریان و چگونگی شکل گیری این جریان مورد بررسی قرار گرفته است.
مبلغ بینالمللی دینی تصریح کرد: این کتاب با پرداختن به موضوع فرهنگ و شیوه زندگی جماعت سلفی به ما کمک میکند که در دنیای امروز بدانیم که چگونه میتوان با این گروه تعامل داشت.
وی یادآور شد: حوزه شیخنشینان خلیج فارس یکی از حوزههای مختلف جهان اسلام است که استثناییترین قبایل مسلمان به نام نجدیهای در این حوزه زندگی میکنند و سلفیت و وهابیت متولد و زاده این منطقه است.
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی تأکید کرد: وهابیت پیش از این که یک نوع مذهب باشد، یک نوع فرهنگ زندگی بدوی است و حتی وهابیهای مناطق دیگر به شدت و توحش این منطقه نیستند.
وی بیان داشت: کتاب «فرهنگ زندگی و باورهای جماعت سلفی محتسبه» سعی میکند که فرهنگ حاکم بر جوامع این منطقه و خلق و خوی آنها را نشان دهد، این کتاب نشان میدهد که رفتارهای خشنی که از آنان صادر میشود، فرهنگی است که بر دین تحمیل میشود.
نویسنده کتاب «نجوای شبانه» گفت: بخشی از تفکر نجدیها در عربستان حاکم است و اصالت حکام عربستان از این منطقه است، به طوری که در این چند ماه اخیر، حکام عربستان کاملا بر اساسا این خلق و خو عمل کردند و نقاب دیپلماتیک را کنار گذاشتند و بر اساس ساختار قومی، قبیله ای و فرهنگی خود عمل میکنند.
وی عنوان کرد: شناخت این گروه و قبایل به درک صحیح بسیاری از مسائل صدر اسلام کمک میکند، به طوری این گروه اعتراض کننده، تنش زا و پرخاشگر در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) نیز وجود داشتند و فرهنگ و قویم که حاملهای دین مبین اسلام بودند، حتی برای پیامبرگرامی اسلام (ص) مشکلات زیادی ایجاد کردند.
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی اظهار داشت: این کتاب نشان میدهد که دین مبین اسلام در چه بستری شکل گرفته و تکامل یافته است و با چه مشکلات و مسائلی روبرو بوده است و اگر ما بتوانیم این لباس را از تن دین دربیاوریم و این بستر را از دین جدا کنیم، میتوانیم ثابت کنیم که بسیاری از مشکلات و مسائل موجود به دلیل وجود دین نیست، بلکه به دلیل وجود آن قوم و فرهنگی است که دین اسلام در آن شکل گرفته است.
وی با بیان این که شناخت قوم نجدیها میتواند ما را به رسیدن به واقعیتها کمک کند، افزود: کتاب «فرهنگ زندگی و باورهای جماعت سلفی محتسبه» در 170 صفحه و در 8 فصل نوشته شده است، از جمله در فصل اول به شکل گیری جماعت سلفی میپردازد، فصل دوم به منازل جماعت سلفی در شهرهای مختلف عربستان میپردازد.
مبلغ بینالمللی دینی بیان داشت: فصل سوم کتاب به اساتیدی اشاره میکند که بر فکر جماعت سلفی محتسبه تأثیرگذار بودند، همچنین فصل چهارم نوع معاشرت و تنشهایی که این جماعت با جوامع خود داشتند را تبیین میکند.
وی با اشاره به این که فصل پنجم کتاب به جهیمان العتیبی و دیدگاه فکری او اختصاص دارد، ادامه داد: جهیمان العتیبی دارای 7 رساله است که این رسائل در ذهن بسیاری از جماعت سلفی تأثیرگذار بوده است و فصل ششم در رابطه با رسائلی است که جهیمان نوشته است، همچنین فصل هفتم به درگیری جهیمان و یارانش با حکومت و جریان قیام مهدی دروغین اشاره دارد.
حجت الاسلام و المسلمین آقامحمدی عنوان کرد: در فصل هشتم کتاب، ایده رهایی و قیام مهدی مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت خواننده کتاب با خواندن این کتاب با سبک و خلق و خوی زندگی جماعت سلفی محتسبه آشنا میشوند.
نظر شما