به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، محسن رنجبر دبیر اجرایی جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری عصر روز گذشته(2 شهریور) در مراسم افتتاحیه جشنواره منطقه ای ««سفره ایرانی،فرهنگ گردشگری» که به میزبانی کرمانشاه برگزار شده است، اظهار کرد: این جشنواره در هشت منطقه انتخاب شده کشور برگزار می شود و کرمانشاه به عنوان منطقه سه کشور میزبان برگزاری جشنواره است.
وی غذا را نمادی ملموس از فرهنگ هر منطقه عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر در دنیا غذا یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری به شمار می رود.
به گفته دبیر اجرایی جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری، ایران به دلیل تنوع اقلیمی دارای انواع مختلف غذاها در استان های کشور است که ریشه فرهنگی دارد به طوری که 2 هزار و 500 نوع غذای ایرانی وجود دارد.
رنجبر بیان کرد: داشتن تنوع غذایی در استان های مختلف کشور موجب شده که نام گیلان به عنوان شهر خلاق غذا در سازمان یونسکو ثبت شود و با توجه به بالابودن ظرفیت غذایی در کشور برگزاری اینچنین جشنواره ای در دستور کار قرار گرفت.
به گفته این مسئول، کمپینی در دنیا درست نقطه مقابل فست فوت تشکیل شده که در راستای گسترش فرهنگ غذا فعالیت دارد و در حال حاضر تمایل افراد به سمت غذاهای فست فوت بیشتر شده و مدت زمان صرف غذا به کمتر از 6 دقیقه و پخت آسان رسیده است.
وی یادآورشد: جشنواره بعدی در استان خراسان رضوی برگزار خواهد شد و هدف ما این است که بتوانیم فرهنگ استفاده از غذای سنتی را به داخل رستوران ها تعمیم دهیم.
دبیر اجرایی جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با اشاره به اینکه ایران کشور پایه گذار غذاهای گیاهی است، گفت: از 500 سال پیش تاکنون ایران تنها کشوری است که در آن از انار رب تهیه می شود.
رنجبر هدف مهم این جشنواره را داشتن رویکردی گردشگری در راستای توسعه فرهنگ گردشگری و غذای سنتی عنوان کرد و گفت: در بخش مسابقه سعی خواهیم کردم از هر استان سه غذای برتر را معرفی کنیم و در مجموع بیش از 90 غذای شاخص را معرفی کنیم.
این مسئول با اشاره به عرضه صنایع دستی مختلف در این جشنواره با هدف احیای آن، افزود: شاخص تجاری سازی غذای سنتی ایرانی از دیگر اهداف این جشنواره به شمار می رود.
نظر شما