اردوغان چه زمانی به تهران سفر می کند/علت اصلی بهبود روابط ایران و روسیه

خبرگزاری شبستان:تکذیب خبر بازداشت سفیر ژاپن در ایران، علت اصلی بهبود روابط ایران و روسیه، اردوغان چه زمانی به تهران سفر می کند؟، تفاهم نامه نظامی با روسیه امضا نکردیم برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، تکذیب خبر بازداشت سفیر ژاپن در ایران، علت اصلی بهبود روابط ایران و روسیه، اردوغان چه زمانی به تهران سفر می کند؟، تفاهم نامه نظامی با روسیه امضا نکردیم برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به انتقادات مطرح شده به سیاست خارجی دولت یازدهم

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه در اولین نشست خبری خود به مناسبت هفته دولت در پاسخ به سوال شبستان مبنی بر اینکه با توجه به ورود دولت یازدهم به چهارمین سال عمر خود برخی از کارشناسان معتقدند این دولت در سیاست خارجی نتوانسته انتظارات موجود مبنی بر برقراری ارتباط موفق با برخی از کشورهای منطقه به ویژه کشورهای عربی را برآورده کند گفت: ما یک کشور چندصدایی هستیم و نظرات مختلفی در کشور مطرح است و شاید یکی از انتقادها این باشد که ما در سیاست خارجی برای ارتباط با کشورهای عربی موفق نبوده‌ایم و من به این نظر احترام می گذارد و در مقام دفاع هم می‌ایستم.

وی ادامه داد: بعد از شروع کار دولت جدید توجه به رفع مشکلات موجود در دیپلماسی دولت قبل یک دیپلماسی فعال بین ایران در ارتباط با کشورهای جهان اغاز شد اما در بعضی از نقاط آنطور که انتظار داشتیم این سیاست پیش نرفت.

قاسمی با تاکید بر این نکته که پیش نرفتن این سیاست در برخی از مناطق ناشی از عدم توانایی وزارت خارجه و دولت نیست تصریح کرد: زمانیکه ما توانستیم در مرحله جدید گامهای خوبی برداریم و درهای بسته بر روی سیاست خارجی ما باز شد برخی ها نگران شدند مسیر حرکتشان را تغییر دادند که یکی از آنها عربستان بود چون تصور نمی کرد ما به جایگاه بهتری در صحنه جهان برسیم.

سخنگوی وزیر خارجه خاطرنشان کرد: ایران با توجه به جایگاه تمدن کهنش و برجستگی‌های دفاعی سیاسی فرهنگی و اقتصادی به جایگاه در شانش رسیده و عربستان و برخی از کشورهای منطقه این توهم برایشان ایجاد شده که این پیشرفت ایران و آینده روشن ما برای آنها وضعیت نگران کننده ای به وجود آورد.

وی افزود: و مشکلاتی که برای ما ایجاد شده به دلیل کارشکنی های این کشورهاست و ما تاکنون هر کشوری که دست دوستی به سمتشان دراز کرده دستش را به گرمی فشرده‌ایم.

تفاهم نامه نظامی با روسیه امضا نکردیم/تکذیب خبر بازداشت سفیر ژاپن در ایران

بهرام قاسمی سخنگوی جدید وزیر امور خارجه پیش از ظهر امروز در اولین نشست هفتگی خود با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به اینکه یکی از نمایندگان مجلس گفته که طلب ایران از آمریکا هیچ ربطی به برجام ندارد و امریکا باید این طلب را پرداخت کند گفت: بعد از انقلاب اسلامی دعاوی زیادی بین ایران و آمریکا مطرح شده که برخی از دعاوی ایران نسبت به این کشور در دادگاه لاهه پیگیری و حل شده و برخی نیز در حال پیگیری است.

وی تاکید کرد: ما طلبهای زیادی داریم که باید پیگیری شود و باید از این نماینده مجلس پرسیده شود که کدام طلبها مدنظرش بوده است.

وی در پاسخ به سوالی راجع به اینکه قوه قضاییه اعلام کرده 2 نفر که دو تابعیتی بوده اند دستگیر شده اند و اگر 2 تابعیتی بودن جرم است چرا چند نفر از مقامات ما دو تابعیتی هستند گفت: طبق مذاکراتی که من با قوه قضاییه داشته این این افراد به دلیل دو تابعیتی بودنشان دستگیر نشده اند و اتهامات دیگری دارند و همچنین در مورد 2 تابعیتی بودن مقامات من اطلاعی ندارم و می دانم که این بحث در ایران ممنوع است.

سخنگوی جدید وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی راجع به خبر منتشر شده از سوی یک رسانه ژاپنی مبنی بر بازداشت سفیر این کشور در تهران در اردیبهشت ماه گفت: من خبر بازداشت را تایید نمی کنم و یک سوتفاهم برای دقایقی پیش آمده بود که علت ان عدم وجود کارت شناسایی سفیر ژاپن در ایران بود که با تماس وزارت خارجه با نیروی انتظامی این سوءتفاهم برطرف شد.

قاسمی درخصوص سفر ظریف به آمریکای لاتین و همراهی کردن 80 هیئت اقتصادی با وزیر خارجه در این سفر گفت: آمریکای لاتین دارای ظرفیتهای خاص خودش است و قرابت های ما با این منطقه هم از نظر سیاسی و هم اقتصادی بسیار بالاست و یکی از اهداف دولت و وزارت خارجه فعال کردن دیپلماسی اقتصادی که در این زمینه هیئتی بیش از 80 نفر از بخش اقتصادی (بخش های دولتی و غیردولتی) آقای ظریف را در این سفر همراهی می کنند که ما امیدواریم در این سفر زمینه‌های لازم برای توسعه صادرات غیرنفتی و کمک به تولیدکنندگان داخلی را فراهم کنیم.

وی تاکید کرد: ما هر چقدر هم که جلو برویم در آمریکای لاتین ظرفیت وجود دارد و دولتهای قبل هم برای گسترش روابط با این منطقه تلاشهای زیادی کرده بودند.

رئیس مرکز دیپلماسی رسانه‌ای و عمومی وزارت امور خارجه در ادامه این نشست خبری راجع به اظهارات اخیر سفیر عربستان در عراق مبنی بر اینکه ایرانیها تلاش داشتند وی را در بغداد بربایند گفت: از این حرفها بسیار مطرح است به خصوص در ارتباط با عربستان که با ما احساس دشمنی می کند و این کشور تلاش دارد با بیان چنین ادعاهایی بر روی مشکلاتی در سوریه و یمن سرپوش بگذارد.

وی در ادامه راجع به خبر روز گذشته راشاتودی مبنی بر اینکه ایران و روسیه برای استفاده مسکو از پایگاه هوایی نوژه همدان تفاهم نامه امضا کرده‌ بودند تصریح کرد: ما هیچ تفاهم‌نامه ای در این زمینه امضا نکرده‌ایم.

وی یادآور شد: روابط ما با روسیه روابط راهبردی است و در بعضی حوزه‌ها هم مواضع بسیار نزدیک داریم که از آن جمله می‌توان به مبارزه با تروریست و داعش که منطقه را ناامن می کند اشاره می کند و چیزی که برای ما مهم است امنیت است و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنیم و در این رابطه مشترک یک همکاری و یک تفاهم با روسیه داشتیم که بنا به درخواست آنها و با مجوز رسمی به آنها اجازه دادیم تا از فضا و مسیر ما برای برخورد نظامی با تروریستها در منطقه ناامن سوریه که هدف اصلی ماست استفاده کنند.

بندبازی ترکیه در سیاست نمی تواند ادامه پیدا کند

حسین کنعانی مقدم، عضو جبهه پایداری در مورد رویکرد جدید ترکیه در حرکت به سمت ایران و روسیه بعد از کودتای این کشور و ادعای اتحاد با این دو کشور به خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان گفت: ساختار سیاسی ترکیه و کسانی که در آن حاکم هستند (حزب توسعه و عدالت، لائیک‌ها، سکولارها و کسانی که فرش قرمز برای آمریکا پهن می‌کنند) همگی در یک تناقض ایدئولوژیکی به سر می‌برند.

وی افزود: این تناقض موجب شده است جامعه سیاسی ترکیه به یک وحدت و انسجام کامل نرسد تا مواضع استراتژیک خود را بهتر تشخیص دهد به همین جهت دولت بندباز ترکیه یک روز با آمریکاییها فالوده می خورد و روز دیگر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را تصویب می‌کند و روز دیگر در جبهه مقدم علیه سوریه با داعش همکاری می‌کند و از طرف دیگر دست دوستی به سمت ایران و روسیه و سایر کشورها دراز می‌کند.

دبیر کل حزب سبز ایران خاطرنشان کرد: این نوع بندبازی در سیاست ترکیه نمی‌تواند ادامه پیدا کند و چاره‌ای جز این ندارد که به یک منطق تعامل سیاسی با کشورهای همسایه از جمله ایران داشته باشد و با یک نگاه استراتژیک به روابط با همسایگان بنگرد نه به عنوان تاکتیک برای عبور از بحران.

کنعانی مقدم در مورد اینکه آیا ایران باید به این موضع سوریه اعتماد کند یا خیر افزود: ما دست دوستی کسی را که نباید رد کنیم و باید توجه کنیم که منافع ملی ما در این است که در مرزهای ما تنشی با همسایگان وجود نداشته باشد و از سوی دیگر باید مراقب باشیم که در دام آنها نیفتیم.

سامانه اس-۳۰۰ ایران، موازنه قدرت منطقه را تغییر می دهد

باشگاه خبرنگاران جوان ترجمه گزارش اندیشکده آمریکایی «امریکن انتر پرایز» نوشته است:‌ استقرار سامانه اس-300 در ایران در مجموع یک تغییر دهنده موازنه قوای راهبردی در منطقه و چالشی است که باید به آن توجه داشت.

به نوشته این اندیشکده، ارتش آمریکا می‌تواند سامانه اس-300 را مغلوب کند اما تنها با اختصاص قابل توجه بودجه بر هواپیماهای رادارگریز پیشرفته و تلاش بسیار زیاد نظامی با هدف از بین بردن این سامانه چنین موردی میسر است. در حال حاضر، ارتش اسرائیل و اعراب قابلیت قابل ملاحظه و ابزار متعارف برای نابودسازی سامانه اس-300 را ندارند. این در حالی است که ایرانی‌ها گزارش کرده‌اند که روسیه درحال ارسال نسخه پیشرفته‌تر این سامانه است.

بر اساس این گزارش، ارتش کشورهای منطقه در صورتی‌که مایل به حفظ قابلیت کنونی و انجام عملیات هوایی در ایران باشند، نیاز دارند تا پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی و سلاح‌ها را از آمریکا خریداری کرده و رویکردهای عملیاتی خود را بهبود بخشند. اگر آن‌ها برای افزایش این قابلیت‌ها تلاشی نکنند، ایران قادر خواهد بود عامل مهم بازدارنده منطقه‌ای علیه خود را دفع نماید. اما اگر اعراب قابلیت‌های خود را افزایش دهند، آنگاه سامانه اس-300 و استقرار آن در ایران به رقابت تسلیحاتی در منطقه کمک خواهد کرد.

این اندیشکده در بخش دیگر گزارش خود با اشاره به اجزای تشکیل دهنده سامانه اس-300 نوشت:  روسیه به طور مستمر اجزای این سامانه را ارتقا می‌دهد و البته ارتقای سامانه و ترکیب نسخه قدیمی با جدید برای ایران نیز حیاتی است و اگر روسیه امکانات بیشتری را در این زمینه برای ایران مهیا نماید، این کشور نیز قادر خواهد بود خود را به‌روزتر نمایند.

روس‌ها اینک خود دارای سامانه‌های اس-400 و 500 هستند و در این روند احتمالا روس‌ها به ایران این کمک را ارائه خواهند کرد. به خاطر این‌که اس-300 طوری ساخته شده که با نسخه‌های قبل و بعد سازگاری دارد، امکان این‌که در آینده نزدیک «اس-400» و «اس-500» نیز به ایران ارسال شوند، می‌رود و ایران نیز به زودی مهارت لازم بر این سامانه‌ها را کسب خواهد کرد.

امریکن انتر پرایز به صراحت می‌نویسد: اس-300 داستان جداگانه خود را دارد و به ایران برتری قابل توجهی را علیه کشورهای منطقه و رقبا بخشیده و به ویژه عملیات هوایی آمریکا در مناطق تحت پوشش اس-300 را با دشواری مواجه می‌‌‌ِکند.

این سامانه مانع از برتری هوایی آمریکا در منطقه چون گذشته می‌شود. البته آمریکا می‌تواند آن‌را مغلوب یا خنثی سازد اما نیاز به بودجه و زمان برای انجام آن است. از سویی اگر گزارش رسانه‌های ایران درست باشند، این کشور سامانه پیشرفته‌تر اس -300 را دریافت کرده که کارایی بیشتری نسبت به نسخه قبلی دارد.

علت اصلی بهبود روابط ایران و روسیه چیست؟

بخش بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشته است: وبسایت "لوبلاگ" در مطلبی به قلم "شیرین هانتر،" استاد ایرانی-آمریکایی دانشگاه جورج تاون مدعی شد: ناظران ایرانی و بین المللی از انتشار اخباری در خصوص اینکه این کشور به بمب افکن های روسیه اجازه داده است با استفاده از پایگاه هوایی همدان عازم مأموریت های جنگی در سوریه شوند، متعجب شدند. البته استفاده از یک پایگاه هوایی به معنای اعطای حقوق ایجاد پایگاه نیست.

در ادامه این گزارش آمده است: اما این یک موفقیت بزرگ برای روسیه هم محسوب می شود. حال باید پرسید چرا همکاری های نظامی ایران و روسیه افزایش یافته است.

به نوشته لوبلاگ، در چند سال گذشته، با تشدید تنش ها میان غرب و روسیه و نگرانی این کشور از بیرون رانده شدن از برخی مناطق بخصوص خاورمیانه، مسکو روی تهران به عنوان یک متحد حساب می کند. روسیه همچنین ایران را یک شریک بالقوه و ارزشمند در منطقه قفقاز قلمداد می کند.

به ادعای نگارنده این مطلب، برای ایران، نتایج ناامید کننده توافق هسته ای نقش مهمی در پذیرش خواسته های روسیه داشته است. ایران تصور می کرد با پیشبرد توافق هسته ای، راه های تجارت و سرمایه گذاری به روی این کشور باز می شود یا دست کم می تواند اموال خود را بازگرداند. ایران برای احیای اقتصاد به پول احتیاج دارد و برای این منظور تلاش می کند. البته روسیه که با مشکلات مالی و اقتصادی مواجه است هم نمی تواند منبع ایده آلی برای کمک به ایران باشد. اما همکاری دوجانبه روسیه و ایران می تواند مشکلات هر دو را تسکین دهد.

لوبلاگ در ادامه این مطلب نوشت: حتی مهم تر از نگرانی های اقتصادی ایران، نگرانی های امنیتی آن است. توافق هسته ای ایران مانع از حملات علیه این کشور نشده است؛ بلکه برعکس حملاتی در کنگره علیه این توافق انجام شده است و هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا این توافق را یک تهدید بزرگ برای واشینگتن توصیف کرده اند.

عربستان سعودی و اسرائیل هم در انتظار نشسته اند تا "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا تا چند ماه آینده کاخ سفید را ترک و رئیس جمهور آینده از گزینه نظامی علیه ایران استفاده کند. پیش بینی اینکه روابط ایران و روسیه به اتحادی استراتژیک و طولانی مدت تبدیل شود، دشوار است. لوبلاگ در پایان مدعی شد: اما اینکه تهران تصمیم بگیرد روسیه را بپذیرد به رفتار غرب با ایران بستگی دارد. اگر غرب به رفتار های خوب و مناسب ایران بی توجه باشد، این کشور مجبور می شود روی روسیه حساب باز کند.

اما این اظهارات در حالی است که سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته شبکه دو سیما با بیان اینکه، ایران در هیچ شرایطی به روس ها پایگاه نظامی نداده و نخواهد داد افزود: روس ها علاقه دارند تا خود را در عرصه عملیات سوریه عامل موثر نشان دهند لذا،حضور جنگنده روسیه در پایگاه همدان به منظور سوختگیری بوده است و در این رابطه روس ها با اعلام خبر حضور جنگنده هایشان در همدان بی معرفتی کردند و توافق مکتوبی با روس ها درباره حضور جنگنده ها ی روس در همدان صورت نگرفته است.

همچنین دیگر مقامات کشورمان بارها بر همکاری ایران و روسیه به منظور مبارزه با تروریسم در منطقه تاکید کرده اند.

اردوغان چه زمانی به تهران سفر می کند؟

رسانه های ترکیه ای آخر هفته گذشته اعلام کردند رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قرار است که این هفته به تهران سفر کند.

پس از گذشت سه روز از این خبر، روز گذشته وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد زمان دقیق این سفر مشخص نیست.

یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در خصوص اخبار منتشره در برخی رسانه ها درباره زمان سفر رییس جمهور ترکیه به ایران اظهار داشت: هنوز هیچ تاریخی برای انجام این سفر تعیین نشده است.

امروز هم طبق خبر روزنامه خراسان رضا هاکان تکین سفیر ترکیه در ایران اعلام کرده که این سفر در آینده نزدیک انجام نخواهد شد.

به گزارش شبستان، اصل خبر سفر اردوغان به ایران در حالی تکذیب نشده که مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز جمعه به ایران آمد و نشستی ۵ ساعته با وزیر خارجه کشورمان برگزار کرد و جمعه قبل هم محمد جواد ظریف میهمان مقامات ترکی در آنکارا بود.

در همین رابطه سفیر ترکیه در کشورمان در خصوص حضور مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در هفته گذشته در تهران نیز گفت: این سفر در چارچوب رایزنی های منطقه ای دو کشور برای حل بحرانهای موجود انجام شده و ملاقات بسیار کوتاهی بوده است.

ترکیه تلاش دارد خودش را به اتحادیه ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم نزدیک کند.

رهبر ایران در صورت بد عهدی آمریکا توافق را به آتش می‌کشد

وبگاه «واشنگتن اسپکیتیتر» در مطلبی پیرامون «آینده توافق هسته‌ای ایران با آمریکا» نوشت: «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا از زمانی که مبارزات انتخاباتی خود را آغاز کرده، بارها متعهد شده است این توافق را که موجب مسدود کردن تلاش‌های ایران در جهت ساخت بمب اتمی شده را متوقف خواهد کرد.

بر  این اساس، ترامپ در سخنرانی‌های اخیرش اعلام کرد: «اولویت نخست من توقف توافق فاجعه آمیز با ایران است.»

 این در حالی است که «آیت الله خامنه‌ای» رهبر ایران نیز در ماه ژوئن در تهدیدی به سخنرانی‌های ترامپ هشدار داد: «ما توافق را نقض نمی‌کنیم اما در صورتی‌که طرف مقابل توافق را نقض کند، ما نیز این توافق را به آتش خواهیم کشید.» 

به نوشته این وبگاه آمریکایی، مشخص نیست که ترامپ می‌داند توافق انجام شده توسط اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، انگلیس، به اضافه  آلمان به امضا رسیده است یا نه، اما به نظر می‌‌آید که او درکی از سیاست‌های خارجی و تبعات این توافق بر اقتصاد آمریکا نداشته باشد.

واشنگتن اسپکتیتر در ادامه نوشت: توافق با ایران بر اساس یک پیش فرض ساده بر این مبنا است که ایران برنامه هسته‌ای خود را کاهش داده و ما نیز تحریم‌ها را رفع نماییم اما به نظر می‌رسد که جمهوریخواهان در آمریکا بر تحریم‌های ایران بیافزایند یا زمان آن را تمدید کنند. در این زمان که روز گذار نامیده شده است، اگر آژانس بین‌المللی اتمی که فعالیت‌های ایران را نظارت می‌نماید، بیانیه‌ایی صادر کند که بر اساس آن برنامه هسته‌ای ایران سالم است، آنگاه تمامی تحریم‌های مرتبط با امور هسته‌ای رفع خواهند شد.

«باربارا اسلیوین» تحلیلگر مشهور آمریکایی در این رابطه اظهار داشت: «تمدید زمان تحریم‌ها بیش از اکتبر سال 2023، روز گذار یا افزودن تحریم‌های جدید، از سوی ایرانیان به عنوان پیامی برداشت می‌شود که کنگره آمریکا جدیتی را درباره توافق مذاکره شده دولت این کشور با ایران ندارد.»

وبگاه یاد شده سپس نوشت: ایران تاکنون به تعهداتش پایبند بوده و هیچ تخلفی از سوی آژانس بین‌المللی اتمی یا از سوی آمریکا و نهادهای اطلاعاتی اروپایی گزارش نشده است. دو گزارش اخیر آژانس بین‌الملی اتمی نیز تاکید کرده‌اند ایران به طور کامل پایبند به تعهداتش بوده است. بنابراین، تنها باید نگاه‌‌ها به اعضای جمهوریخواه کنگره باشد که می‌توانند در آینده این توافق را برهم زنند.

در انتهای این مطلب آمده است: اگر اعضای کنگره آمریکا با اصلاح قوانین و تصویب آن در پی متوقف ساختن توافق باشند، آنگاه باید نگاه‌ها در پی آیت الله خامنه‌ای باشد که این توافق را به آتش خواهد کشید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران نظام در ماه مبارک رمضان تاکید کردند: جمهوری اسلامی ابتدائاً برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد.

اتحاد چین-روسیه-ایران در سوریه چالش جدید اوباما در خاورمیانه

پایگاه خبری «فیسکال نیوز» آمریکا در گزارشی نوشت، بیانیه اخیر چین مبنی بر افزایش کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم سوریه و ارائه آموزش‌های نظامی به نیروهای سوریه هم‌اکنون به «درد سری جدید برای آمریکا» تبدیل شده است.

بنا بر این گزارش، «هم‌اکنون چین تصمیم گرفته تا نقش فعال‌تری در سوریه ایفا کند. این اقدام پکن درست یک روز پس از اعلام روسیه در خصوص انجام حملات هوایی علیه داعش از طریق پایگاه هوایی ایران صورت گرفته است. این دو رویداد در کنار یکدیگر به یک مسئله بغرنج برای دولت "باراک اوباما" در کاخ سفید تبدیل شده است، چرا که به نظر می‌رسد سه کشور روسیه، چین و ایران که هر سه در برابر آمریکا در عرصه بین‌المللی ایستادگی کرده‌اند، حالا علیه یک بازیگر منطقه‌ای (داعش) متحد شده‌اند.»

این پایگاه خبری آمریکایی می‌افزاید: «اگرچه هم آمریکا و هم روسیه اعلام کرده‌اند که هدف مشترکی دارند و آن نابودی داعش در سوریه است، اما هر کدام در نبردهای موازی و جداگانه‌ای علیه این گروه تروریستی در حال مبارزه هستند و در عین حال از گروه‌های مخالف درگیری در سوریه حمایت می‌کنند؛ روسیه از بشار اسد و آمریکا از معارضان سوری.»

در ادامه این گزارش آمده است: «در وهله نخست شاید به نظر برسد اینکه روسیه و چین و ایران به عنوان سه دشمن اصلی آمریکا علیه دشمن چهارم یعنی داعش متحد شده‌اند، یک فرصت مناسب برای واشنگتن است، اما مشکل اصلی اینجا است که هر سه این کشورها در حمایت از دولت سوریه با یکدیگر متحد شده‌اند؛ دولتی که آمریکا بارها اعلام کرده باید سرنگون شود».

فیسکال تایمز در پایان تأکید کرد: «به هر طریق با وجود اینکه ائتلاف روسیه-چین-ایران علیه داعش و در جبهه مشترک آمریکا در سوریه می‌جنگند، اما تشکیل چنین ائتلافی در حمایت از اسد تبدیل به یک مسئله بغرنج برای اوباما شده است.»

به گزارش شبستان، این درحالی است که اخیرا ترکیه خودش را به اتحادیه ایران و روسیه رسانده تا در مقابل تروریست ها در سوریه اقدامات سیاسی انجام دهد.

همچنین اتحاد چین، ایران و روسیه در زمان تحریم ها باعث شده بود که آمریکا در بسیاری از موارد این اتحاد را برای خودش دردسر بداند.

تشکیل شورای عالی سیاسی یمن قانونی و قابل احترام است

حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقا وزارت امور خارجه حمایت گسترده مردم یمن از مجلس منتخب این کشور و تصمیمات آن را با اهمیت و شایسته توجه جامعه بین المللی دانست و افزود تردیدی نیست که رویکرد غیر منطقی و زیاده خواهانه عربستان موجب شکست مذاکرات کویت و بازگشت به نقطه صفر در تلاش های نماینده سازمان ملل گردید.

وی افزود: این مذاکرات در صورت رعایت أنصاف می توانست پایانی بر یک جنگ کور باشد که پس از تقریبا یک سال و نیم حاصلی بجز ویرانی یمن و قربانی شدن هزاران غیر نظامی بی گناه از جمله زنان و کودکان نداشته است. متاسفانه جنگ افروزی هنوز ادامه دارد و سعودیها با هدف قرار دادن مدارس و بیمارستانها وارد فاز خطرناکی از اقدامات علیه بشریت شده اند تا جائیکه امدادگران بین المللی و پزشکان بدون مرز نیز از حملات انتقام جویانه هواپیماهای ائتلاف خود خوانده عربستان بی نصیب نمانده اند. محکومیت وسیع حمله به بیمارستانها و مدارس از سوی نهادهای بین المللی از یک سو نشان می دهد جهان نمی تواند برای همیشه نسبت به ظلم و تجاوز گری سکوت کند و از سوی دیگر بی توجهی عربستان به اینگونه هشدارها حکایت از ناکارامدی شورای امنیت در متوقف کردن رژیم سعودی دارد. بی تردید اگر همراهی برخی اعضای دائم شورای امنیت با زیاده خواهی های  عربستان نبود این جنگ تاکنون ادامه نمی یافت.

جابری انصاری افزود: یمن آزمون بزرگ و مهمی فراروی جامعه بین المللی و شورای امنیت است تا نشان دهد تا چه میزان می تواند در تحقق موازین مورد پذیرش خود کارایی داشته باشد. بی تردید پس از یک سال و نیم جنگ خانماسوز و تعلل قدرتهای بزرگ چاره ای برای مردم یمن جز بازگشت به ساز و کارهای قانونی داخلی و در راس انها أعاده فعالیت مجلس منتخب باقی نمانده و تردیدی نیست که هیچ طرفی نمی تواند مشروعیت پارلمان منتخب یمن را زیر سوال ببرد. تصمیمات نمایندگان مردم یمن از جمله در زمینه تشکیل شورای عالی سیاسی، قانونی و قابل احترام بوده و از این پس در همه طرحها و ابتکارات صلح، این تصمیمات می بایست مورد شناسایی قرار گیرد.

ایران در هر شرایطی در کنار دولت و ملت عراق خواهد بود

محمد جواد ظریف پیش از ظهر امروز شنبه در دیدار با سلیم الجبوری رییس مجلس عراق از ثبات سیاسی بوجود آمده در عراق و نقش بارز همه رهبران عراقی بویژه رییس پارلمان عراق در این روند تمجید کرد.

ظریف افزود: اطمینان داریم دولت و ملت عراق همانطور که تاکنون در مبارزه با افراط و ترور موفق بوده اند ، مراحل نهایی مبارزه با تروریست ها در موصل را هم با موفقیت و با اتحاد و همدلی همه اقوام، طوایف و مذاهب عراقی پشت سر خواهد گذاشت.

وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: همگان باید مراقبت کنیم تا دست های اجانب که خواهان فرقه گرایی و تفرقه در منطقه و عراق است موفق نشوند و لازم است همه مذاهب ، فِرَق و طوایف عراقی مشترکا علیه ترور و ارهاب بایستند.

وی افزود: ما خوشحالیم که همه رهبران عراقی در این زمینه احساس مسوولیت کرده و اشتراک نظر دارند که در این میان نقش مرجعیت در عراق در دعوت همه آحاد مردم به وحدت قابل ستایش است.

محمد جواد ظریف با اشاره به نقش مهم عراق در منطقه اظهار داشت: معتقدیم همکاری ها در منطقه باید با حضور و مشارکت همه کشورها باشد و ایران به دنبال درگیری و رقابت ناسالم در منطقه نیست و بحران آفرینی و ایجاد تنش توسط برخی کشورها را به ضرر منافع همه ملت های منطقه می داند.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: باید اطمینان حاصل کنیم هیچ کس در زمین کسانی که خیر و صلاح منطقه را نمی خواهند بازی نکند و همواره ثبات، آرامش و حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه اولویت همگان باشد.

در این ملاقات سلیم الجبوری رییس مجلس عراق، ضمن قدردانی از حمایت های بی دریغ جمهوری اسلامی ایران از تمامی آحاد ملت عراق در مبارزه علیه تروریسم، ایران را کشوری بسیار مهم و تأثیر گذار در منطقه خواند و گفت:مهمترین و فوری ترین خطری که همه منطقه را تهدید می کند تروریسم است و ما باید با همدلی و اتحاد و با شکست دادن تروریست ها آرامش را به عراق و منطقه بازگردانیم.

رییس پارلمان عراق با اشاره به اینکه در آستانه شکست کامل داعش قرارداریم، گفت: نقش ایران در منطقه بی بدیل و غیر قابل انکار است و ما ایستادگی شما در کنار دولت و ملت عراق را می ستاییم و بر تعمیق هر چه بیشتر روابط با جمهوری اسلامی ایران درتمامی زمینه ها تأکید داریم.

رییس پارلمان عراق صبح امروز با حضور در بهارستان با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کرد. وی پس از دیدار با محمدجواد ظریف قرار است عصر امروز با رییس جمهوری هم دیدار کند.

هنوز تاریخی برای سفر اردوغان به ایران تعیین نشده است

یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در خصوص اخبار منتشره در برخی رسانه ها درباره زمان سفر رییس جمهور ترکیه به ایران اظهار داشت: هنوز هیچ تاریخی برای انجام این سفر تعیین نشده است.

 

کد خبر 568479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha