مشاوره دنباله دار روسیه در مورد نیروگاه بوشهر/ ایران به دنبال افزایش مناسبات با روسیه

خبرگزاری شبستان:مشاوره دنباله دار روسیه در مورد نیروگاه بوشهر، واشنگتن روابط تهران-مسکو را زیر نظر دارد، ایران به دنبال افزایش مناسبات با روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فضاسازی رسانه آمریکایی درباره سفر ظریف به آمریکای لاتین، مشاوره دنباله دار روسیه در مورد نیروگاه بوشهر، واشنگتن روابط تهران-مسکو را زیر نظر دارد، ایران به دنبال افزایش مناسبات با روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

زمان آن رسیده که روند اعتماد به ایران متوقف شود

«مایکل روبین» تحلیلگر سیاست خارجی اندیشکده آمریکایی «امریکن اینتر پرایز» در گفت‌و‌گو با نشریه «سلون» در زمینه برجام گفت: «زمان آن رسیده که وزارت خارجه آمریکا اعتماد به ایران را متوقف نماید. مشکل زمان پرداخت غرامت به ایران مطرح نیست بلکه واقعیت این است که باراک اوباما رییس جمهور و جان کری وزیر خارجه، چون قماربازانی عمل می‌کنند که بر این باورند با پرتاب تاس بیشتر پیروزی بزرگی را کسب می‌کنند.»

این تحلیلگر آمریکایی در ادامه افزود: «آن‌ها مایل به قربانی دادن بیشتر برای انجام این کار هستند. تفکری در این زمینه وجود ندارد. فرضیه آن‌ها این بود که می‌توانستند با اصلاح طلبان و میانه روهای ایران  در مغلوب کردن تندروهای داخل و خارج ایران همکاری کنند.»

«دیوید ایبسن» رییس موسسه اتحاد علیه ایران اتمی نیز به نشریه سلون گفت که بازداشت اخیر «رابین شاهین» تبعه آمریکایی مدرکی دیگر دال بر این است که واشنگتن باید «رفتار بد ایران» را از بین می‌برد نه این که پاداش می‌داد.

وی گفت: «پرداخت پنهانی 400 میلیون دلارپول نقد به رژیم ایران دقیقا نمونه دیگری از فعالیت‌های شرورانه ایران و نبردهای نیابتی این کشور است.»

«زوی کاهن» تحلیلگر ارشد اندیشکده فارین پالسی نیز در این زمینه اظهار داشت که پرداخت غرامت به ایران نه تنها تشویقی برای ایران در گروگان گرفتن بیشتر آمریکایی‌ها بود، بلکه اعلام علنی رابطه آمریکا با «رژیم‌های سرکش» است.

کاهن افزود: «400 میلیون دلاری که ایران به ارتش خود انتقال داده است، مستقیما در مسیر حمایت مالی از جاه طلبی‌های این کشور خرج می‌شود. این کار نشان می‌دهد که بعید است توافق هسته‌ای ایران را میانه رو کند، بلکه موجب جسارت دادن به آن‌ها برای تحریک آمریکا است و کاخ سفید نیز تقریبا هیچ کاری را برای حفظ امضای دستاورد سیاست خارجی خود انجام نخواهد داد.»

گروه‌های افراطی در پی جنگ افزارهای شیمیایی، بیولوژیکی و اتمی هستند

دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه از جامعه بین‌المللی درخواست کرد تا کماکان متعهد به حذف سلاح‌های کشتار جمعی باشند.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتد‌پرس»، بان کی‌مون که در نشستی سطح بالا در شورای امنیت سازمان ملل متحد صحبت می‌کرد، گفت که در سال‌های گذشته فعالیت‌های بسیار خوبی برای عدم تولید سلاح‌های کشتار جمعی همچون توافق برجسته عدم اشاعه سلاح اتمی یا قطعنامه 1540 شورای امنیت در سال 2004 صورت گرفتند، که به طور قانونی همه اعضای عضو سازمان ملل متحد را به اقدام علیه تکثیر جنگ‌افزارهای اتمی، شیمیایی و بیولوژیکی متعهد می‌نمایند.

 دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه افزود، پیشرفت‌های فنی دستیابی آسانتر و ارزانتری را برای گروه‌های افراطی در تولید و ارسال چنین سلاح‌هایی مهیا کرده است.

 بان کی‌مون در خاتمه سخنان خود در نشست مذکور هشدار داد: «عاملان غیر دولتی شرور که غیرنظامیان را قتل عام می‌کنند، فعالانه در پی جنگ افزارهای شیمیایی، بیولوژیکی و اتمی هستند.»

پیش از این هم سرویس‌های امنیتی غربی هشدار داده بودند که ممکن است گروه‌های تروریستی به عوامل شیمیایی دسترسی پیدا کنند.

اسپوتنیک: روسیه مشاوره به ایران در مورد نیروگاه بوشهر را ادامه می‌دهد

«اتم انرژوپروئکت» از بخش‌های وابسته به شرکت روس اتم روسیه قرار است همکاری‌های مشورتی با ایران درباره نگهداری نیروگاه اتمی بوشهر-1 را ادامه دهد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، بر اساس توافق بین ایران و روسیه درباره استفاده غیر نظامی از انرژی اتمی، روسیه کار ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را آغاز کرد و این نیروگاه سال 2011 عملیاتی شد و سال بعد نیز به ظرفیت کامل رسید. این واحد در آوریل سال 2016 به طور کامل به ایران تحویل داده شد.

ایران و روسیه همچنین در سال 2014 موافقت کردند که بر مبنای توسعه انرژی صلح آمیز اتمی هشت واحد نیروگاهی دیگر در بوشهر ساخته شود.

شرکت روس اتم در ماه مه سال جاری از ساخت نیروگاه بوشهر 2 و 3 بلافاصله بعد از رفع موانع فنی خبر داده بود.

«بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در ماه مه اعلام کرده بود که براساس قرارداد صورت گرفته تمامی کارشناسان روسی ایران را ترک می‌کنند.

 این منبع خبری در خاتمه نوشت: «در وبگاه دولتی روسیه ذکر شده که شرکت روس اتم قرار است مشورت‌های لازم در زمینه نگهداری نیروگاه اتمی بوشهر-1 (NPP) را به ایران ارائه دهد.»

مهر:

فضاسازی رسانه آمریکایی همزمان با دیدار«ظریف» از آمریکای لاتین

رسانه آمریکایی «فری بیکن» همزمان با دیدار وزیر خارجه ایران از کشورهای آمریکایی لاتین اقدام به اتهام پراکنی و فضا سازی علیه ایران کرد.

این رسانه با اشاره به سفر «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان به کشورهای آمریکای لاتین نوشت، ایران در حال تقویت جای پای خود در آمریکایی لاتین است، امری که موجبات نگرانی مقام های آمریکایی را ایجاد کرده است.

در ادامه فضاسازی های این رسانه آمده است: مقامات آمریکایی نگران آن هستند که ایران متحدان منطقه ای خود را برای حملات تروریستی به خاک آمریکا تحت فشار قرار دهد.

همچنین در این گزارش با اشاره به همکاری های ایران و روسیه ادعا شده است از آنجائیکه سرویس های اطلاعاتی روسیه در آمریکای لاتین فعال هستند بیم آن می روند که ایران و روسیه با همکاری هم در کشورهای متحد خود در آمریکای لاتین به احساسات ضد آمریکایی و و ایجاد ناامنی های ضد آمریکایی مبادرت کنند.

این رسانه دیدار ظریف از کوبا را نشانه تمایل ایران به قرار گرفتن در صف بندی های ضد آمریکایی خوانده است.

در این گزارش همچنین به نقل از یک منبع نزدیک به کنگره آمریکا ادعا شده است که ایران قصد دارد در آمریکای لاتین تروریست هایی را بکار گیرد که قصد آسیب رساندن به آمریکا را دارند.

تونر:واشنگتن روابط تهران-مسکو را زیر نظر دارد

«مارک تونر» سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در سخنانی در واکنش به مناسبات ایران -روسیه اظهار داشت: واشنگتن از استفاده روسیه از پایگاه هوایی ایران به منظور انجام حملاتی در سوریه آگاه است.

وی در ادامه با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که آیا روسیه استفاده از این پایگاه را بطور قطعی متوقف کرده است یا خیر، گفت: واشنگتن مناسبات تهران -مسکو را از نزدیک رصد می کند.

این در حالی است که «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه روز گذشته گفت: تمام جنگنده های روسی فعال در پایگاه هوایی «نوژه» همدان به پایگاه های خود در خاک این کشور بازگشته اند.

تونر همچنین مدعی شد: استقاده روسیه از پایگاه هوایی ایران ناقض قطعنامه۲۲۳۱ سازمان ملل است که انتقال هواپیماهای جنگی به ایران را ممنوع  اعلام می کند.

اظهارات تونر در حالی است که سوخت گیری هواپیماهای روسی در پایگاه نوژه نقض قطعنامه شورای امنیت محسوب نمی شود و در راستای ادعاهای همیشگی آمریکا علیه ایران است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

یونایتد پرس: ایران به دنبال افزایش مناسبات با روسیه است

با از بین رفتن فشار تحریم ها، مقامات ایرانی می گویند درب های مالی همکاری ایران و روسیه در حال گشوده شدن است.

منافع ایران و روسیه، در اقدامات مشترک آن ها در کشاکش جنگ داخلی در سوریه، به هم گره خورده است و هواپیماهای جنگی روسیه در هفته های اخیر از پایگاه هوایی ایران، در سوریه، عملیات انجام داده اند.

«نگار کبیری،» رئیس شورای سیاستگذاری همایش حضور پایدار در بازار روسیه گفت: به زودی شاهد نقل و انتقال مالی بانکی بین دو کشور خواهیم بود. 

دو سال پیش، هنگامی که ایران تحت شدیدترین تحریم ها بود، با همکاری روسیه، برنامه نفت در برابر کالا را بررسی می کردند. ایران در آن هنگام، روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می کرد و توان صادرات 500 هزار بشکه بیشتر را نیز داشت.

هفته گذشته، مقامات ایرانی، گفتگوهای اولیه با کشورهای حاشیه دریای خزر را شروع کردند تا مبادله نفت آغاز شود. مبادله نفت ایران با همسایگان خزری خود در سال 2012 متوقف شده بود.

ایران مدت ها به دنبال راهی بوده است که تحریم های آمریکا و غربی ها را بی اثر کند. برخی از آن تحریم ها در سال گذشته رفع شدند ولی محدودیت های بانکی، هنوز پابرجا هستند.

ایران هفته گذشته، شروع به تدوین مدل جدیدی از قراردادهای صنعت نفت کرد. این هفته یکی از مدیران شرکت نفت ایران خبرداد که قراردادهای جدید در راستای منافع ملی ایران هستند و در عین حال، امکان سرمایه گذاری خارجی در دوران پساتحریم در ایران را نیز فراهم می کنند.

«ولادیمیر پوتین،» رئیس جمهور روسیه بیشتر اوقات تابستان را صرف همتایان آذربایجانی و ایرانی خود کرده و از ماه ژوئن تاکنون، با آن ها دیدارهای جداگانه ای داشته است.

«حسن روحانی،» رئیس جمهور ایران می گوید روابط تجاری با روسیه از ابتدای امضای توافق هسته ای، بهتر شده است و روسیه تاکنون، بخشی از سوخت مورد نیاز برای راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر را تامین کرده است.

مذاکرات روسیه برای فروش 60 بالگرد به ایران

الکساندر شربینین روز سه شنبه گفت: «برآوردهای ما نشان می‌دهد ایران به حدود 60 بالگرد سبک روسیه نیاز دارد.»

شربینین با اشاره به اینکه مسکو و تهران درباره تامین بالگردهای «سبک آنسات و کا-۲۲۶تی» مذاکره می‌کنند، افزود: «علاوه بر موضوع تحویل این بالگردها، مساله مونتاژ آنها در ایران نیز در حال بررسی است.»

این دو مدل بالگرد از نوع چندمنظوره و سبک هستند و معمولا از آنها به عنوان آمبولانس هوایی استفاده می‌شود.

روابط عمومی این شرکت روس همچنین گزارش داد برای راه‌اندازی مرکز مجاز خدمات فنی و تعمیرات بالگردهای روسی با شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران در حال مذاکره است.

بنا بر این گزارش، این شرکت برای اولین بار از دوم تا چهارم شهریور ماه همایشی را برای شرکت‌های ایرانی و مشتریان احتمالی بالگردهای روس برگزار می‌کند و کارشناسان روس نحوه کارکرد این بالگردهای غیرنظامی را توضیح می‌دهند.

شرکت هولدینگ بالگردهای روس در بیانیه‌ای خاطر نشان کرد این تجهیزات شامل «بالگردهای آتش‌نشانی کا-32 اِی‌11‌وی‌اس، جدیدترین نوع بالگردهای ام‌آی-17 برای انجام عملیات امداد و نجات و نیز بالگردهای سنگین ام‌آی-26 تی و ام‌آی-26 تی2 برای انجام عملیات پاکسازی در شرایط بحرانی و بلایای طبیعی، جابجایی کمک‌های بشردوستانه و انتقال افراد می‌شود.»

روابط عمومی این شرکت همچنین افزود در حال حاضر بیش از 50 بالگرد ساخت روسیه در ایران وجود دارد.

کد خبر 568449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha