به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، ساعت هفت صبح پنجشنبه سی و یکم مرداد سال 1348 هجری شمسی جنایتکاری اسرائیلی به نام دنیس مایکل ولیم روهان به آستان مسجدالاقصی تجاوز کرد و آن را به آتش کشید. در این آتشسوزی، مساحتی نزدیک به 1500 مترمربع از مسجد در آتش سوخت. یک جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا شکل گرفته که اعتقاد دارد ویرانی مسجد الاقصی و ساخت معبد سوم سلیمان شرط ظهور حضرت مسیح (علیه السلام) است و در غیر این صورت ایشان ظهور نمیکند و بر پایه این اعتقاد مسجدالاقصی توسط اشغالگران صهیونیست به آتش کشیده شد.
مسجد عمر، محراب زکریا، مقام اربعین، سه رواق مسجد همراه با پایهها و قوسهای آنها و قوس حامل بر قبهالاقصی و پایههای اصلی که گنبد مسجد بر آنها قرار داشت، آتش گرفتند و سقف مسجد فرو ریخت. تزیینات آن از بین رفت و بخشهایی از گنبد چوبی داخل مسجد، محراب، دیوار قبله، سنگهای مرمر بکار رفته در درون مسجد، پنجره از جنس گچ و شیشه رنگین، فرشها، سوره اسراء که از بالای محراب کاشیکاری و طلاکاری شده بود از بین رفتند.
مقامات صهیونیست برای توجیه این رسوایی، عامل این آتش سوزی را بازداشت و به بهانه مشکلات روانی او را در بیمارستانی بستری و پس از مدت کوتاهی به استرالیا بازگرداندند.
این جنایت، با واکنش گستردهای در جهان اسلام همراه شد و تظاهرات و راهپیماییهای اعتراض آمیز گستردهای در کشورهای مختلف برگزار شد.
تأسیس سازمان همکاری اسلامی، یکی از پیامدها و واکنش کشورهای اسلامی به این جنایت بود. درپی واکنش و اعتراضهای گسترده مسلمانان، شورای امنیت سازمان ملل هم در اقدامی بی سابقه با صدور قطعنامه 271 این اقدام اهانت آمیز را محکوم کرد، و خواستار لغو همه تدابیر این رژیم علیه هویت قدس اشغالی و رعایت همه بندهای توافقنامه ژنو و قوانین بینالمللی درخصوص مناطق اشغالی شد.
اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مسجد الاقصی تا امروز همچنان ادامه دارد، و این رژیم به صورت سازماندهی شده روزانه در حال اعزام صهیونیستها به داخل محوطههای مسجد الاقصی و همچنین ادامه حفاریها در زیر و اطراف مسجد الاقصی است، تا به آرزو و هدف دیرینه خود یعنی تخریب کامل مسجد الاقصی و ساخت معبد ادعایی خود به جای آن، دست یابد.
با تصویب پیشنهاد ارزنده جمهوری اسلامی در اجلاس سیام وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در تهران، ٣٠ مرداد که مصادف است با به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی در ٢١ اگوست سال ١٩٦٩ توسط صهیونیستهای افراطی، روز جهانی مسجد نامگذاری شده است.
بدون اغراق تاثیر نهاد مسجد در گسترش اسلام و تربیت نیروهای مومن بی بدیل است. اسلام نوپای حجاز در مسجد نشو و نما پیدا کرد و همین مسجد بود که برای مسلمانان نقشهای مختلفی را مانند محل عبادت، آموزش و یادگیری مباحث گوناگون علمی، پناه بی پناهان، تریبون سیاسی، کانون جهاد و مقاومت ایفا کرده و با گذر زمان نه تنها از کارکردهای مسجد کاسته نشده بلکه با افزایش جمعیت و جغرافیای تحت نفوذ مسلمانان بر دامنه آن افزوده شده است.
رژیم صهیونیستی برای تحقیر مسلمانان مسجد الاقصی را آتش زد
حجت الاسلام غلامرضا شفیعی زاده، امام جمعه موقت رشت در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید بر لزوم بزرگداشت روز جهانی مسجد، گفت: در چنین روزی رژیم اشغالگر قدس برای تحقیر مسلمانان به مسجد الاقصی یورش برد و نخستین قبله مسلمانان و معراجگاه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را به آتش کشید.
وی اظهار داشت: مسلمانان با گذشت 50 سال از این واقعه آگاه تر و متحدتر شدهاند و مسجد الاقصی در فکر و ذهن آنان مقدس تر شده است.
امام جمعه موقت رشت اذعان کرد: جمهوری اسلامی ایران با طرح پیشنهاد نامگذاری این روز به عنوان روز جهانی مسجد کاری کرد تا نام فلسطین زنده بماند و مسلمانان نسبت به هم حساس تر باشند.
وی مسجد را بزرگترین مرکز تربیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانست و گفت: مسجد ظرفیتی دارد که هیچ نهادی مانند مدرسه، دانشگاه، خانواده در جامعه مانند آن را به تنهایی ندارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه خوزستان در ادامه با انتقاد از ضعف مسجد سازی در کشور، گفت: بعد از انقلاب در حوزه مسجد سازی آنچنان که شایسته نظام جمهوری اسلامی باشد توفیق چندانی در مسجد سازی نداشتیم.
امام جمعه موقت رشت خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب در همه حوزهها رشد چند صد برابری داشتیم اما این نسبت در مسجد سازی کمتر بوده است.
شفیعی زاده یادآورشد: مسجد، انقلاب اسلامی ایران را شکل داد و دفاع مقدس را مدیریت کرد و ضرورت دارد برای استمرار انقلاب نهضت مسجد سازی جدی گرفته شود.
استکبار از امام جماعتی که فقط پیشنمازی می کند نمیترسد
حجت الاسلام مصطفی ربیع زاده، امام جماعت مسجد امام رضا(علیه السلام) رشت با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جماعات، اظهار کرد: مسجد عنصر زنده و پویای تمدن اسلامی است و نقش مسجد طبق گفته رهبر معظم انقلاب تنها در محل ذکر بودن منحصر نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: مسجد پایگاهی بر محور ذکر و نماز است که برای مسائل مهم دیگری مانند انسانسازی، تربیت و آموزش، خودسازی و تهذیب نفس، مقابله با دشمن و بصیرت افزایی و از همه مهمتر تمدنسازی از طرف خداوند متعال در نظر گرفته شده است.
مربی کانون فرهنگی هنری شهید بشیری به تهاجمات گسترده فرهنگی و اقتصادی غرب علیه ارزشهای اسلامی و به صورت مشخص ایران اسلامی اشاره و اعلام کرد: برای مقابله با تهاجمات جنگ احزاب گونه دنیای استکبار ناگزیر از احیای تمدن اسلام از طریق توجه به نقش مسجد در جامعه هستیم.
وی اذعان کرد: برای استفاده از ظرفیت مسجد در تمدن سازی اسلامی فرصت ما کم و تلاشهای ما از آن هم کمتر است.
ربیع زاده افزود: استکبار از امام جماعتی که فقط پیشنمازی میکند و در مسائل اجتماعی و سیاسی دخالت نمیکند نمی ترسد.
وی یادآور شد: بیانات رهبر معظم انقلاب درباره حصار فرهنگی بودن مساجد مصداق تعبیر امام راحل از مسجد به عنوان سنگر است.
امام جماعت مسجد امام رضا(علیه السلام) رشت با بیان اینکه مسجد یک پایگاه مهم فرهنگی است، گفت: استکبار می خواهد مسجد فقط برای نماز باز باشد و کار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مسجد تعطیل شود.
وی ادامه داد: اگر این شئون در مسجد تعطیل شد دیگر نیروی مومن انقلابی بصیر برای تداوم انقلاب تربیت نخواهد شد.
مربی کانون فرهنگی هنری شهید بشیری خاطرنشان ساخت: بیش از 90 درصد شهدای ما مسجدی بوده اند و علتش ان است که نقش مسجد در تداوم ارزشها در انقلاب جدی گرفته شد، هر چند امام جماعتی که فقط پیشنمازی می کند و مسجدی که فقط برای نماز باز می شود کم نداریم.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد زمینه ساز بهره برداری بیشتر از مساجد
وی تاسیس کانونهای فرهنگی هنری در مساجد را از برکات انقلاب برشمرد و گفت: این کانونها با فراهم کردن زمینه جذب نوجوانان و جوانان به مسجد باعث میشود فرایند بهره برداری از کارکردهای مسجد فعال و فعال تر شود.
ربیع زاده حضور نوجوانان و جوانان را در مساجد باعث شادابی و طراوت مسجد دانست و گفت: اصل حضور نسل نو در مسجد با توجه به روحیه پرسشگری و حقیقت جویی این قشر باعث فعال شدن امام جماعت، هیات امنا و دایر شدن مراسم هایی با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میشود.
نظر شما