به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با تبریک هفته دولت، به تشریح فعالیتهای این اداره کل در دوره سه ساله دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای اداره کل در این دوره، واگذاری ١٨ فضای فرهنگی و هنری به بخش غیر دولتی است.
وی افزود: با توجه به اینکه کوچک سازی دولت و ورود بخش خصوصی برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری از اولوبت های دولت یازدهم بود، مدیریت ١٠ پروژه در سال ٩٤ و هشت پروژه در سال جاری به فعالان بخش غیر دولتی واگذار شده که بسته به شرایط و ضوابط اداری و لازم، دوره زمانی قراردها بین 2 تا ١٠ سال است و خوشبختانه تاکنون شاهد نتایج مثبت این واگذاری ها در سطح استان بوده ایم.
قنواتی، به پروژه های عمرانی نیز اشاره کرد و ادامه داد: از مجموع ٩ پروژه فعال اداره کل در سال جاری تعداد هشت پروژه جدید و تکمیلی با اعتباری معادل ٢٢٠ میلیارد ریال و با زیر بنایی در حدود ٢٠ هزار مترمربع در سال ١٣٩٣ شروع شده اند که پیشرفت فیزیکی میانگین برای این پروژه های حدودا ٦٠ درصد است.
وی اضافه کرد: در این مدت فرهنگسرای شادگان افتتاح شده و فرهنگسرای شوشتر هم دوم شهریورماه همزمان با آغاز هفته دولت افتتاح میشود، طی این سه سال، فرهنگسرای زوییه، فرهنگسرای بستان، فرهنگسرای هفتکل خانه هنرمندان، تالار همایش و نمایش کلنگزنی شده و در حال احداثند و پروژههای فرهنگسرای ماهشهر، فرهنگسرای آبادان و خانه هنر مسجدسلیمان در حال تکمیل هستند و همچنین نگارخانه امیدیه، مجتمع فرهنگی و هنری کارون و نگارخانه شوشتر در حال مطالعه هستند.
وی درباره اهم فعالیتهای فرهنگی این اداره کل عنوان کرد: برپایی نمایشگاه کتاب استانی، تجلیل از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی، انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران، برگزاری جشنوارههای شعر رضوی تجلیل از اصحاب رسانه، جشنواره صنعت چاپ، جشنواره شعر عربی یادمان ولایت، دومین جایزه کتاب سال خوزستان، دومین جشنواره پدران و مادران قصه گو، برگزاری جشنواره کتابخانه های خانگی، نخستین جشنواره من هم کتاب مینویسم، تجلیل از خادمان نشر استان، تفویض اختیار صدور مجوز چاپ کتاب استان، قرار گرفتن خوزستان جزء ١٠ استان برتر تولید نشر کتاب، صدور مجوز یم هزار و ٨٠ کتاب و برگزاری ٢٤٥ نمایشگاه کتاب در سطح استان برخی از این فعالیت ها هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، خاطر نشان کرد: همچنین در این مدت ٧٣ مجوز موسسه فرهنگی و هنری، ١٢٥ مجوز کانون تبلیغاتی، ١٦٧ مجوز چاپخانه و ٦٣ مجوز نشریه محلی صادر شده است.
وی درباره فعالیت های بخش هنری اداره کل، بیان کرد: برگزاری جشنواره های تئاتر استانی، جشنواره های تئاتر خیابانی، جشنواره تئاتر طنز استان، جشنواره ملی تئاتر مقاومت- فتح خرمشهر، جشنواره لاله های سرخ، جشنواره تئاتر عربی ، ساماندهی و استقرار گروه های نمایشی و برگزاری انتخابات انجمن نمایش، برگزاری فستیوال مذهبی، هنری شهر بیدار، جشن اردیبهشت تئاتر، تولید ٩٢٩ نمایش در استان، جشنواره ملی آیات، برخی از فعالیتهای هنری در این دوره هستند.
وی اظهار کرد: در این بخش می توان به برگزاری هفت نمایشگاه در بخش گروهی هنرهای تجسمی و ٧٦ نمایشگاه انفرادی هنرمندان تجسمی استان، برگزاری سه دوره کارگاه آموزشی ، جشنواره استانی مد و لباس، اعزام هنرمندان تجسمی به جشنواره بین المللی، راه اندازی شورای نظارت بر آموزشگاههای هنری استان، صدور مجوز نظارت بر فعالیت نگارخانه ها، اجرای ٢٠٨ کنسرت در سطح استان، برگزاری ٧٥ کارگاه آموزشی و مستر کلاس در آموزشگاه های انجمن موسیقی، صدور ١٦ مجوز آموزشگاه موسیقی استان، صدور مجوز ٢٤ آموزشگاه آزاد هنرهای تجسمی و دو آموزشگاه آزاد هنرهای نمایشی نیز اشاره کرد.
قنواتی، به بخش سینما نیز اشاره کرد و اذعان داشت: در این مدت ۲ سینما به سینماهای استان اضافه شده و در حال حاضر استان خوزستان دارای ۱۰ سالن سینمای فعال است و همچنین تعداد آموزشگاه ها از ۶ آموزشگاه به هشت آموزشگاه و تعداد شرکت های سینمایی از ١٦ شرکت به ٢٠ شرکت رسیده است.
وی درباره صندوق اعتباری هنر و استقبال اهالی فرهنگ و هنر از این صندوق گفت: از دی ماه سال ٩٣ تاکنون ٩٤٢ معرفی نامه برای متقاضیان عضویت در سایت صندوق اعتباری هنر صادر شده است که از این تعداد ٣١٢ نفر هنرمند تئاتر، ٢٤٩ نفر موسیقی، ١٦٣ نفر تجسمی، ٥٦ نفر سینمایی، ٧٩ نفر نویسنده و شاعر و ٨٣ نفر روزنامه نگار هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای کانون های مساجد استان، ابراز کرد: برگزاری مرحله کشوری جشنواره قرآنی مدهامتان با مشارکت ٣٠٠ از سراسر کشور، برگزاری سه دوره جشنواره دل نوشتههای عاشورا، برگزاری سه دوره طرح قرآنی ١٤٤٧- ١٤٤٨ – ١٤٤٩ در کانونهای مساجد، تجهیز و راه اندازی ٦٠ باب کتابخانه در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، تأسیس و اعطای مجوز ٣٠٠ کانون فرهنگی هنری، اعزام مدیران و فعالان فرهنگی جهت شرکت در دوره آموزشی اندیشه های آسمانی از جمله این برنامه هاست.
این مسئول افزود: اعزام نخبگان روستایی جهت شرکت در کنگره نخبگان روستایی در مشهدمقدس، برگزاری جشنواره محراب با موضوعیت نماز، اعزام ائمه جماعات کانونهای فرهنگی هنری جهت شرکت در دوره آموزشی سفیران آسمانی، اهداء تجهیزات سخت افزاری به کانون های مساجد استان، پرداخت سه دوره سرانه کانونهای فرهنگی هنری به تعداد کل کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با میانگین سرانه هر کانون هفت میلیون ريال و... از فعالیتهای کانون های فرهنگی و هنری این اداره کل از سال ٩٢ تاکنون است.
وی با بیان اینکه در سه سال گذشته ٢٣ دوره آموزش ضمن خدمت برای پرسنل، ١١ دوره آزمون جامع و شش دوره آزمون ادواری رشته های مهارتی کاردانش برگزار شده، تاکید کرد: ٢٧٢ جلسه شورای فرهنگی عمومی در سطح استان نیز در این سه سال برگزار شده است.
نظر شما