کمک به اجرای صحیح طرح طبیعت گردی در آشوراده/ نقش مردم در حفاظت محیط زیست را به رسمیت می شناسیم

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: محیط زیست محیط ایست نیست و ما به اجرای صحیح طرح طبیعت گردی در جزیره آشوراده کمک می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، امروز (2 شهریور) در گردهمایی مدیران کل ادارات حفاظت محیط زیست سراسر کشور که با مراسم افتتاح متمرکز پروژه های عمرانی، تولیدی، اقتصادی و اشتغالزای شهرستان گرگان همزمان شده بود، گفت: برای اجرای طرح های نجات خلیج گرگان، طبیعت گردی در آشوراده و همچنین خروج جاده ترانزیت از داخل پارک ملی گلستان و احداث کنار گذر همکاری های لازم را خواهیم داشت.

 

وی با تاکید بر نقش و جایگاه سازمان های مردم نهاد در حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی، افزود: ما نقش مردم را در این امر به رسمیت می شناسیم و یکی از برنامه های اولویت دار در سازمان، برنامه ریزی برای جلب بیشتر مشارکت های مردمی است که اگر این امر اتفاق بیفتد جلوی روند پرشتاب تخریب جنگل، تالاب ها و زیستگاه های حساس گرفته می شود.

 

ابتکار با بیان اینکه گلستان یکی از استان های برتر در حوزه فعالیت سازمان های مردم نهاد در امر حفاظت محیط زیست است، گفت: روزی که کار خود را در دولت شروع کردیم 330 تشکل مردمی وجود داشت که امروز به بیش از 800 تشکل رسیده است.

 

وی درباره طرح های بهره برداری از جنگل هم بیان کرد: نگاه حفاظتی و مدیریت زیست بومی و پایدار بر جنگل ها به ویژه جنگل های هیرکانی خواهیم داشت و برهمین اساس معتقدیم باید جلوی بهره برداری تجاری از جنگل ها گرفته شود تا بتوانیم جلوی قاچاق چوب را هم بگیریم.

 

معاون رئیس جمهور یادآور شد:  دولت در شرایط سخت اقتصادی و با رای مردم که به امید تغییر مدیریت پای صندوق های رای امده بودند، کار خود را آغاز کرد. با این حال از همان زمان محیط زیست را یکی از اولویت های خود اعلام کرد و نخستین جلسه دولت را با موضوع دریاچه ارومیه برگزار کرد تا دولت عزم و اراده خود را در پیگیری این مسائل به جامعه نشان دهد.

 

وی بیان کرد: امروز دریاچه ارومیه به ثبات رسیده است گرچه هنوز مشکلات زیادی وجود دارد که باید طبق یک برنامه 15 ساله آنها را برطرف کرد. امروز همچنین وضعیت تالاب هورالعظیم که یکی از کانون های گرد وغبار در خوزستان بود، تغییر کرده و 62 درصد آن احیا شده است. برای تالاب هامون هم اقدامات موثری انجام شد.هرچند نمی توانیم بگوییم این تالاب احیا شده اما می توانیم ادعا کنیم که وضعیت نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: اگر تالاب ها احیا شود نشانه ای احیای کل سیستم کشاورزی، آبیاری، رودخانه ها، خاک و ... است. متاسفانه سالانه 11 تا 17 میلیارد مترمکعب از آب های زیرزمینی با استفاده از چاه های غیرمجاز دزدیده می شود. با توجه به این مسائل، حفظ محیط زیست و آب مورد توجه دولت قراردارد و در برنامه ششم نیز رویکردها به سمت و سوی حفاظت بوده است.

 

وی به اجرای طرح های مدیریتی در مناطق حفاظت شده هم اشاره کرد و گفت: این کار هم با هدف جلب مشارکت مردمی در دستور کار قرار گرفته و رویکرد اشتغالزایی دارد.

 

ابتکار توجه ویژه به وضعیت محیط بانان را از دیگر برنامه های سازمان برشمرد و افزود: هزار و 700 محیط بان آموزش های فنی، حقوقی، سلاح و تعامل با مردم را فراگرفته اند که موجب توانمندتر شدن آنان شده است.

 

وی به بیمه پلنگ ایرانی هم اشاره کرد و گفت: پلنگ ایرانی و یوز پلنگ آسیایی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که آن را یک گام مثبت بزرگ برای حفظ گونه های جانوری می توان قلمداد کرد.

 

گفتنی است، در این مراسم افتتاح و کلنگ زنی متمرکز 153 طرح تولیدی، عمرانی، اقتصادی و اشتغالزا در شهرستان گرگان با اعتبار 71 میلیادد تومان انجام شد.

 

کد خبر 568217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha