خروش اراده های توانمند/مردم با ورزش جانبازان و معلولان آشتی می کنند

خبرگزاری شبستان: توجه به ورزش جانبازان و معلولان به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولان کشور در اصفهان مد نظر قرار گرفته شده و برنامه‌هایی برای آشنایی مردم با این ورزشها انجام شده است.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

با پایان رقابت‌های المپیک و پس از گذشت چند هفته، رقابت‌های پارالمپیک از سر می‌رسد و این بار، نوبت به ورزشکارانی می‌شود که در عین سختی و ناتوانی‌های ظاهری، با قدرت اراده خود، غیر ممکن را ممکن کرده‌اند.

 

پانزدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک (۱۷ شهریور) با برگزاری مراسم افتتاحیه در ریو آغاز می‌شود و (۲۸ شهریور) هم مراسم اختتامیه این دوره بازی‌ها برگزار می‌شود.

 

ورزش جانبازان و معلولان ایران تا به امروز موفق به کسب ۸۹ سهمیه برای حضور در این دوره از بازی‌ها شده است.

 

از سوی دیگر، چهار نماینده ورزش جانبازان و معلولین استان اصفهان، پیش از اعزام به بازی های پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو به آخرین مرحله اردوی آمادگی تیم های ملی دعوت شدند.

 

جانبازان و معلولین به عنوان قشری توانمند، همواره در رشته‌های ورزشی مختلف، فعل خواستن را صرف کرده‌اند و نشان داده‌اند که با صرف فعل «می‌توانیم»، همه سختی‌ها آسان می‌شود.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز طی سال‌های گذشته تأکیدات بسیاری بر ورزش این قشر تلاشگر مطرح فرموده‌اند. ایشان در سال ۷۶ خطاب به ورزشکاران جانباز و معلول فرمودند: «من خوشحالم از این که می بینم رشته های گوناگون ورزشی در میان جانبازان و معلولین، گسترش پیدا کرده است. تقریباً همه رشته های ورزشی ای را که با جسم معلول می توان به نحوی نسبت به آنها اقدام و کاری کرد، شما به گونه ای در حیطه تصرّف خودتان آوردید؛ آن هم در شکل بهترین! این، برای ملت ما، برای جوانان و تصمیم گیران و مدیران ما در بخشهای مختلف، درس است».

 

فرصتی برای آشنایی مردم اصفهان با ورزش جانبازان و معلولان

با این حال، به نظر می‌رسد که ورزش جانبازان و معلولان آنگونه که باید در شهرهای مختلف کشور مورد توجه قرار نگرفته و در این حوزه فرهنگ‌سازی‌های بسیاری مورد نیاز است.

 

این بار اما در شهر اصفهان توجه به این قشر توانمند، مد نظر قرار گرفته و مسئولان هیئت ورزش‌های جانبازان و معلولان استان اصفهان در صدد هستند که در حاشیه طرح‌های اجرا شده در سطح شهر، زمینه آشنایی مردم با این قشر توانمند را فراهم کنند.

 

هفته گذشته بود که طرح سه شنبه‌های بدون خودرو در چهارباغ عباسی زمینه‌ای را برای حضور کودکان و نوجوانانی که از معلولیت‌های ذهنی و جسمی رنج می‌بردند را در کنار جانبازان و معلولان دیگر فراهم کرد تا با شرکت در همایش همگانی ورزش جانبازان و معلولین، قدرت خود را به نمایش بگذارند.

 

در این هفته از سه‌ شنبه‌های بدون خودرو قسمت جدیدی به برنامه اضافه شده بود، روبروی سینما فلسطین بخشی از پیاده رو به شکلی خاص در آمده بود، بیشتر شبیه به زمین بازی بود و حضور تعدادی جوان و نوجوان با پیراهن‌های نارنجی یک شکل این ذهنیت را تایید می‌کرد.

 

اما بیشتر که نگاه می‌کردی متوجه تفاوت ظاهری و فیزیکی بارز خودت با همین بچه‌ها می‌شدی، کسانی که در این مکان حضور پیدا کرده بودند دچار معلولیت‌های جسمی و بعضا ذهنی بودند اما قلب و فکری توانمند و دلی مهربان داشتند.

 

فعالیت ۱۹ رشته ورزشی برای بانوان و آقایان معلول و جانباز

سید جلال حسینی، رئیس هیئت ورزش‌های جانبازان و معلولان شهرستان اصفهان در  گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان در ارتباط با برگزاری این مسابقات در میان مردم گفت: این برنامه با همکاری هیئت ورزش معلولین و جانبازان و پویش مردمی ترافیک اصفهان با هدف آشنایی بیشتر مردم با رشته‌های ورزشی فعال در این زمینه برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه ما ۱۳  رشته ورزشی برای آقایان و ۶ رشته هم برای خانم‌ها داریم، تصریح کرد: این قبیل برنامه‌ها در کنار تقویت روحیه و روانی و حتی جسمی خود ورزشکاران، باعث آشنایی بیشتر مردم با رشته‌های خاص می‌شود و همچنین نیروهای جدید هم می‌توانند جذب هیئت شوند.

 

 

 

ورزش باستانی و والیبال نشسته جانبازان و معلولان، این هفته در چهارباغ

معلولان اصفهانی هفته گذشته در این مکان تاریخی جمع شده بودند تا در مقابل دیدگان خیل عظیم شهروندانی که در چهارباغ حضور پیدا کرده بودند، توانایی خود را به نمایش بگذارند.

 

به گفته دبیر هیئت ورزش‌های جانبازان و معلولان استان اصفهان، قرار است این ورزشکاران معلول، هر سه‌شنبه در خیابان چهارباغ اصفهان حضور پیدا کنند و به منظور آشنایی مردم با این مسابقات فعالیت می‌کنند.

 

محمدصادق پسندیده بیان کرد: قرار است سه‌شنبه هفته جاری نیز ورزشکاران جانباز و معلول اصفهان در رشته‌های ورزش باستانی و والیبال نشسته همزمان با طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو به منظور شناساندن ورزش جانبازان و معلولان به عموم مردم و تقویت روحیه شادابی و نشاط قشر توانمند معلول در خیابان چهارباغ عباسی اصفهان و همزمان با اجرای طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو حضور پیدا کنند.

 

مشارکت بیش از یک هزار جانباز و معلول اصفهانی در برنامه‌های ورزشی

حسینی، رئیس هیئت ورزشی جانبازان و معلولین شهرستان اصفهان نیز در این باره تصریح کرد: هرساله از طرف فدراسیون ورزش‌های معلولین برای ما تقویم ورزشی تعیین می‌شود و ما به همراه آن خودمان یک تقویم جداگانه طراحی کردیم و برنامه‌های مجزایی اجرا می‌کنیم و رسیدگی به انجام مسابقات انتخابی و مسابقات قهرمانی استان و کلیه اعزام‌ها و غیره بر عهده ماست.

 

وی با بیان اینکه این هیئت در شهرستان اصفهان بیش از یک هزار عضو دارد، ادامه داد: ورزشکاران ما بسیار فعال هستند و با تبلیغات خود درحال استعدادیابی هستیم تا بچه‌های معلول بیشتر در جامعه ورزشی حضور یابند و بتوانیم با توجه به نوع معلولیت آن‌ها با کمک مسئولین امکانات مناسبی را برایشان فراهم کنیم.

 

حسینی خاطرنشان کرد: رشته‌های ورزشی که ما از اصفهان در مسابقات پارالمپیک نماینده داریم شامل بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته خانم‌ها، تیر و کمان و پرتاب وزنه و دیسک است اما درکنار این رشته‌ها ورزش‌هایی چون شنا، تنیس و غیره هم داریم که برای سنین مختلف ارائه می‌شود.

 

تلاش در راستای شناساندن ورزش‌های معلولین و جانبازان به عموم مردم

دبیر هیئت ورزش جانبازان و معلولین استان اصفهان با اشاره به برگزاری نخستین همایش همگانی ورزش جانبازان و معلولین در طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو گفت: ما از ظرفیت ورزشی چهارباغ عباسی برای شناساندن رشته‌های ورزشی مختلف به مردم بهره بردیم و مسابقاتی را توسط خود معلولین در رشته‌های بوچیا، دارت و تنیس روی میز برگزار کردیم.

 

محمدصادق پسندیده افزود: همزمانی برگزاری این همایش با سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی سبب شد تعدادی از جانبازان و آزادگان ورزشکار اصفهانی نیز همراه با خانواده‌های خود در این همایش شرکت کنند که در آن میان جانبازان با فرزندان ذکور خود به رقابت در مسابقات پرداختند.

 

وی با بیان اینکه ورزش‌های معلولین در جامعه دچار فراموشی شده و باید در راستای شناخت آن‌ها به عموم مردم تلاش کرد، گفت: هدف اصلی این همایش آشنا کردن مردم با رشته‌های مختلف ورزشی که جانبازان و معلولین در آن‌ها شرکت می‌کنند بود چون ممکن است بسیاری از این افراد در زندگی خود با چنین کسانی برخورد داشته باشند ولی شیوه رفتار با آن‌ها را نمی‌دانند.

 

دبیر هیئت ورزش جانبازان و معلولین استان اصفهان ادامه داد: خیلی از مردم نمی‌دانند که اگر معلولین و جانبازان به سمت ورزش کردن هدایت شوند به مرور زمان هزینه‌های درمانی آنان کمتر خواهد شد چون تلاش می‌کنند که در وضعیت جسمی خود با استفاده از توانایی‌های خودشان بهبود ایجاد کنند.

 

وی با تقدر از متولیان برگزاری سه شنبه‌های بدون خودرو تصریح کرد: آن‌ها زمینه حضور در این مکان را برای ما فراهم کردند و امیدواریم که با همکاری دیگر ارگان‌ها و مراکز بتوانیم برای شناساندن بهتر و بیشتر ورزش‌های معلولین وجانبازان در گوشه‌های دیگری از شهر حضور پیدا کنیم.

 

طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو با محوریت پویش مردمی ترافیک اصفهان و همیاری کمیته فرهنگ شهروندی، سازمان ورزش، سازمان فرهنگی تفریحی، خانه انقلاب اسلامی و دیگر دستگاه‌های مختلف شهر اصفهان از چند هفته پیش در خیابان چهارباغ عباسی اصفهان اجرا می‌شود.

 

ورزش جانبازان و معلولین به عنوان قشری توانمند که همواره همراستا با دیگر اقشار جامعه، در راستای اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنند، نیازمند آن است که بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و حضور در برنامه‌های عمومی، شاید بیش از گذشته زمینه آشتی مردم با آن را فراهم کند.

 

بدون شک، قشر توانمند نیازمند فرصتی هستند تا بتوانند با حضور در برنامه‌های شهری، نشاط و شادابی خود را بازیابند و توانمندی خود را به نمایش بگذارند.

 

 

کد خبر 568197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha