قدم گذاشتن بر بساط خدمت گزارى و چاكرى آستانِ خانه پادشاهی بزرگ و پرشکوه

خبرگزاری شبستان: خيال كن كه تو بر بساط خدمت گزارى و چاكرى پادشاه قدم گذاشته اى؛ پس اگر از هيبت و شكوه پادشاه غافل مانى، خطرى بزرگ تو را تهديد مى كند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، انسان موجودی است که بر اساس آنچه ریشه در فطرت او دارد؛ هماره نیازمند ارتباط با خدا و تقویت این رابطه مهم است؛ اولین و مهترین ارتباط با خداوند که جزو واجبات دینی هم به شمار می رود، نماز است؛ جدای از احکام واجب و مستحبی که بر این فریضه الهی مترتب است؛ یکی از مواردی که مستحب مؤکد در رابطه با نماز است، به جای آوردن آن در مسجد است.

 

 

سخن گفتن درباره مسجد، خود مجالی مفصل می طلبد تا بلکه گوشه ای از حق مطلب ادا شود؛ ما در این نوشته کوتاه در صدد برآمدیم تا در این روزها که روز جهانی مسجد۳۱مرداد- را پشت سر می گذاریم، مروری بر آنچه در احادیث و روایات درباره این مکان مقدس و انسان ساز آمده داشته باشیم. این نوشته با استناد به جلد ۵ میزان الحکمه و بر اساس زحماتی که دست اندرکاران پایگاه اطلاع رسانی حدیث شیعه متقبل شدند؛ نگاشته شده است. اکثر این احادیث از امالی شیخ صدوق و بحارالانوار علامه مجلسی و یک مورد هم از امالی طوسی است.

 

شرکت در نمازجماعت مسجد

 

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: در تورات نوشته شده است كه: خانه هاى من در روى زمين مسجدها هستند؛ پس، خوشا بنده اى كه در خانه اش خود را پاكيزه كند و سپس در خانه من، به ديدارم بيايد. بدانيد! بر ميزبان است كه ميهمان را گرامى دارد . هان! آنان را كه در تاريكي هاى شب به مساجد مى روند، بشارت بادا به نور درخشان در روز رستاخيز.

 

امام صادق عليه السلام: بر شما باد رفتن مساجد؛ زيرا مساجد خانه هاى خدا در روى زمين اند. هر كه پاك و پاكيزه وارد آنها شود خداوند او را از گناهانش پاك گرداند و در زمره زايران خود قلمدادش كند. پس، در مساجد نماز و دعا بسيار بگزاريد.

 

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هر كه براى شركت در نماز جماعت به مسجدى رود، براى هر قدمى كه برمى دارد هفتاد هزار حسنه منظور شود و به همان اندازه درجاتش بالا رود و اگر در آن حال بميرد، خداوند هفتاد هزار فرشته بگمارد كه در قبرش به عيادت او روند و انيس تنهايى او باشند و تا زمانى كه برانگيخته شود برايش آمرزش طلبند.

 

نشستن در مساجد

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: اى ابوذر! تا زمانى كه در مسجد نشسته اى خداوند متعال به تعداد هر نفسى كه مى كشى، يك درجه در بهشت به تو مى دهد و فرشتگان بر تو درود مى فرستند و براى هر نفسى كه در مسجد مى كشى ده حسنه برايت نوشته مى شود و ده گناه از تو پاك مى گردد.

 

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: هر نشستنى در مسجد لغو و بيهوده است، مگر نشستن سه كس: نماز گزارى كه [قرآن ]قرائت كند ، كسى كه ذكر خدا بگويد و كسى كه به دنبال دانشى باشد.

 

 

امام صادق عليه السلام ـ به نقل از پدرانش عليهم السلام: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود: در مسجد به انتظار نماز نشستن، عبادت است تا زمانى كه حدثى سر نزند. عرض شد: اى رسول خدا! حدث چيست؟ فرمود: غيبت كردن.

 

آداب ورود به مسجد

مصباح الشريعةـ در آنچه به امام صادق عليه السلام نسبت داده شده است-: هرگاه به در مسجد رسيدى بدان كه تو به آستانِ خانه پادشاهى بزرگ و پر شكوه آمده اى، كه جز پاكان بر بساط او قدم نگذارند و اجازه نشستن در مجلس او، جز به صدّيقان داده نشود و خيال كن كه تو بر بساط خدمت گزارى و چاكرى پادشاه قدم گذاشته اى؛ پس اگر از هيبت و شكوه پادشاه غافل مانى، خطرى بزرگ تو را تهديد مى كند. بدان كه او هر گونه خواهد با تو رفتار كند، خواه به عدالت و يا با فضل و كرمش، تواند.

 


در پيشگاه او به ناتوانى و تقصير و فقر خود اعتراف كن؛ زيرا كه تو براى پرستش و همدمى با او آمده اى. رازهايت را با او در ميان نِه و بدان كه اسرار و نهاني هاى خلايق، همگى و نيز آشكارشان بر او پوشيده نيست. در برابر او همچون فقيرترين بندگانش باش و دلت را از هر علاقه و دل مشغولى اى كه حجاب ميان تو و پروردگارت شود خالى كن؛ زيرا كه او جزء پاكترين و خالص ترين را نمى پذيرد.

 


و بنگر كه از كدام ديوان نامت بيرون مى آيد. اگر حلاوت مناجات با او و لذّت گفتگو با وى را چشيدى و بر اثر رويكردِ خوش او به تو و اجابتش، جام رحمت و كرامت هاى او را سركشيدى، هر آينه لايق چاكرى و خدمت گزارى او شده اى؛ اينك [به مسجد ]در آى كه در امن و امان خواهى بود و گر نه درنگ كن، همچون بيچاره اى كه راه هاى چاره بر او بسته شده است و دست اميدش كوتاه گشته و حكم مرگش صادر شده است.

 

 

پس، هرگاه خداوند عزّ و جلّ بداند كه دلت به راستى به او پناه آورده است، با ديده مهر و رأفت و محبّت به تو بنگرد و در انجام كارهايى كه محبوب و پسند اوست توفيقت دهد؛ زيرا او بخشنده و بزرگوار است و دوست دارد نسبت به بندگان بيچاره اش، كه براى كسب خشنودى او ، دلسوخته بر درگاهش ايستاده اند، بزرگوارى كند. خداوند عزّ و جلّ فرموده : «چه كسى است كه دعاى بيچاره درمانده را اجابت كند و گرفتارى را بر طرف سازد» .

 

 

ثمره آمد و شد به مساجد

 

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: شخص مسجد رو، دست كم يكى از اين سه چيز نصيبش مى شود: يا دعايى كه به درگاه خدا مى كند و خداوند با آن او را به بهشت مى برد، يا دعايى كه به سبب آن خداوند بلاى دنيا را از او برمى گرداند و يا برادرى كه به خاطر خداوند عزّ و جلّ به دست مى آورد [و نه بر اساس انگيزه هاى دنيوى و مادّى] .

 

 

امام على عليه السلام: هر كه به مسجد آمد و شد كند به يكى از اين هشت چيز دست يابد: يافتن برادرى به خاطر خدا، يا دانشى جديد، يا آيتى محكم، يا رحمتى كه آن را چشم به راه بود، يا سخنى كه او را از هلاكت برهاند، يا شنيدن جمله اى كه او را به هدايت رهنمون شود، يا آن كه گناهى را از ترس و يا شرم ترك گويد.

 

 

امید است، با مطالعه بیشتر و آگاهی از جایگاه و اهمیت مسجد، این خانه های نورانی خداوند بر روی زمین، جهت انس و الفت و ارتباط با این مکان انسان ساز بیش از پیش کوشا باشیم.

 

 

 

 

 

کد خبر 568190

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha