نمازگزاران سرمایه‌های مساجد/مسجد آیت‌الله ضیابری نیازمند بازسازی است

خبرگزاری شبستان: سرمايه هر مسجدي به حضور نمازگزاران آن مسجد است و مسجد آیت‌الله ضیابری با توجه به نمازگزاران زیاد آن، نیاز به بازسازی و توجه مسئولان دارد.

خبرگزاری شبستان -صومعه‌سرا: مسجد، اصلی ترین پایگاه دین، اخلاق و معنویت و برترین مکان تقویت ایمان و عالی ترین مرکز کسب آگاهی و بصیرت و والاترین کانون احیا و تقویت اندیشه و فرهنگ ناب اسلامی و زیباترین جایگاه پرورش انسان‌های وارسته و مهم‌ترین مکان گسترش فعالیت‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در جهان اسلام است.

 

یکی از پیشنهادهای باارزش و مفیدی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به سازمان کنفرانس اسلامی ارائه شده، نامگذاری هفته جهانی مسجد، از 30 مرداد تا 5 شهریور (21 تا 28 آگوست)و اختصاص نخستین روز این هفته، به نام «روز جهانی مسجد» است که مصادف با به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به دست صهیونیست های اِفراطی است.

مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد فراهم می‌آورد. در اینجاست که افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به یکدیگر می‌پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش درآورند. همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله می‌کنند و لب به حمد و ثنای آن یگانه نازنین می‌گشایند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه می‌کنند.

 

حال‌وهوای معنوی و همکاری خالصانه مردم در مساجد را در کمتر جایی می‌توان دید. نقش مسجد باید پررنگ‌تر از حال حاضر باشد. باخبرشدن از احوال یکدیگر وکمک برای رفع مشکلات ازجمله کارکردهای اجتماعی مسجد است. بحث‌های صندوق‌های قرض‌الحسنه در مساجد ضرورتی است که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا زمینه‌ساز حل مشکلات اقتصادی می‌شود. متاسفانه امروز کارکرد اجتماعی در بیشتر مساجد ما بروز و ظهور ندارد که باید مورد توجه باشد.

 

سرمايه هر مسجدي به حضور نمازگزاران آن مسجد است

یوسف فلاحتکار یکی از نمازگزاران حاضر در مسجد آیت‌الله ضیابری با بیان اینکه سرمايه هر مسجدي به حضور نمازگزاران آن مسجد است، اظهار داشت: تداوم حضور مردم و به خصوص جوانان در مسجد بستگی به امام جماعت و برنامه‌های اجرایی مساجد دارد.

 

وی با بیان اینکه روحانی یک مسجد با اخلاق و رفتار خود سبب جذب بیشتر افراد به مسجد می‌شود، افزود: توجه ویژه به نوجوانان و جوانان در مسجد و سپردن کار و مسئولیت به آنهایکی دیگر از راهکاری حضور آنها در مساجد است.

 

این نمازگزار مسجد آیت‌الله ضیابری ضیابر با بیان اینکه وقتی در مسجد مسئولیتی به جوان و یا نوجوانی داده شود، او مسجد را متعلق به خود و خود را متعلق به مسجد می‌داند، گفت: هیئت امنا و روحانی مسجد باید افراد جامعه را جذب مسجد کنند و اسم و شماره نمازگزاران را داشته باشند تا وقتی یک نفر از آنها در دو وقت از نماز جماعت در مسجد حضور نداشت، با او تماس بگیرند و جویای احوال شوند تا آن فرد احساس کند که نبود وی در مسجد احساس می‌شود و همیشه حضور داشته باشد.

 

فلاحتکار، برگزاری مرتب و جذاب برنامه‌های هفتگی و روزانه مانند قرائت دعای عهد، زیارت عاشورا، دعای ندبه و دعای کمیل را عامل مهمی برای جذب و حضور حداکثری مردم در برنامه‌های این مسجد دانست و تصریح کرد: هر روز مردم زیادی برای برپایی نماز جماعت در این مسجد حضور دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از توانایی ها و مهارت های نمازگزاران مانند مداحی، خوشنویسی، خطاطی و ... برای فعالیت‌ها و برنامه‌های مسجد، ضمن کاهش هزینه‌ها، مشوق حضور مستمر آنان در مساجد می‌شود.

این نمازگزار مسجد آیت‌الله ضیابری ضیابر با بیان اینکه بیش از 45سال از احداث این مسجد می‌گذرد و افراد زیادی در آن حضور می‌یابند، اظهار داشت: از مسئولان مربوطه خواستاریم تا با پیگیری‌های لازم نماز جمعه را در این مسجد برپا کنند، زیرا روزهای جمعه رفت‌وآمد افراد به صومعه‌سرا و شرکت در نماز جمعه بسیار مشکل است.

 

بازسازی مسجد آیت‌الله ضیابری ضیابر مورد توجه مسئولان قرار بگیرد

م.س.، یکی از خواهران نمازگزار مسجد آیت‌الله ضیابری ضیابر با بیان اینکه بیش از 20 سال است که برای اقامه نماز جماعت در این مسجد حضور پیدا می‌کند، افزود: یکی از درخواست‌هایمان از مسئولان برای این مسجد، بازسازی آن است.

 

وی با بیان اینکه با مرور زمان متاسفانه قبله مسجد جابه‌جا شده است و در ماه‌های مبارک رمضان و ماه محرم حضور افراد در مسجد افزایش می‌یابد ولی مکان آن کوچک است، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از نمازگزاران این مسجد علاقمند به مشارکت برای بازسازی مسجد هستند، اما به دلیل سهل‌انگاری برخی از مسئولان این مسجد، همچنان دست نخورده باقی مانده است.

 

این نمازگزار با ابراز رضایت از امام جماعت این مسجد، تصریح کرد: هر هفته برنامه‌های مختلف و متنوعی در این مسجد برگزار می‌شود و خواهران نمازگزار مشارکت خوبی در برنامه‌ها دارند.

 

وی با بیان اینکه هر هفته خواهران برای رسیدگی بیشتر به مسجد مساعدت مالی می‌کنند، خاطرنشان کرد: اکنون قسمت خواهران مسجد آیت‌الله ضیابری در مقایسه با قسمت برادران بسیار متفاوت است و توسط خواهران نسبت به تمیزگی و جذب بیشتر افراد کارهای خوبی صورت گرفته است.

 

مکبّری نقش مهمی در جذب کودکان و نوجوانان به مسجد دارد

محمد یکی از نوجوانان حاضر در مسجد با بیان اینکه پدر و مادرم از کودکی مرا با اهمیت عبادت و نیایش با خدای تعالی آشنا کردند، اظهار داشت: از کودکی در مسجد حضور داشتم و مکبر نمازهای جماعت بوده‌ام.

وی با بیان اینکه اقامه نماز جماعت و مکبری برای من بسیار جذاب بود به گونه‌ای که هر روز در سرما و گرما در مسجد حضور داشته‌ام، افزود: پیشنهاد می‌کنم مساجد برنامه مشخصی را برای دعوت از نوجوانان برای مکبّری داشته باشند تا عده‌ای آموزش ببینند و به صورت دوره‌ای و نوبتی همه نوجوانان برای این کار در مسجد حضور یابند.

 

این نوجوان ضیابری با بیان اینکه مکبّری نقش مهمی در جذب کودکان و نوجوانان به مسجد دارد، گفت: هر مسجد باید تلاش کند با کودکان و نوجوانان خود ارتباط ویژه‌ای برقرار کند تا شاهد حضور روزافزون این قشر از جامعه در مساجد باشیم.

کد خبر 568125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha