به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مجالس عزاداری و سوگواری امام حسین(ع)که از شب اول محرم در مسجد جامع راین آغاز شده تا نیمه محرم ادامه دارد و هر شب با مجلس وعظ و خطابه توسط مبلغان توانمند و پیرغلامان امام حسین(ع) مدیحه سرایی و سینه زنی همراه است.
به همین مناسبت، حجت الاسلام امیرحسین فرجی، استاد جامعه الزهرا قم و از مبلغان توانمند در این عرصه، شب گذشته(26آذر)در مسجد جامع راین، طی سخنانی، با اشاره به اینکه با شهادت امام حسین(ع)، دو مصیبت "عظیم" و "اعظم" بر بشر وارد شد، افزود: مصیبت عظیم همان است که با شهادت آن حضرت، شیعیان اندوهناک و حزین شدند.
وی گفت: این حزن مراتبی دارد که بسته به قداست شخص در دیدگاه انسان است و گاهی قلبی، گاه در چهره و گاه لسانی است که خواندن مقتل ها و مصیبت های امام حسین(ع)مرتبه ای از حزن است که انسان در آن، تنها به تأثّر قلبی اکتفا نمی کند.
استاد برجسته حوزه بیان کرد: در مصیبت عظیم، وظیفه انسان تنها گریه و عزاداری است در حالیکه در مصیبت اعظم که به مراتب سنگین تر بوده و تا ظهور ادامه دارد، وظیفه هم فراتر از عزاداری است.
وی، فراز " السلام علیک یا ثارالله و ابن ثاره" زیارت عاشورا را مورد توجه قرار داد و با طرح این پرسش که منظور از "ثارالله" کدام خون است؟ گفت: از آنجا که خون، عامل حیات طبیعی انسان است، این خون-ثارالله- به معنای عامل حیات حقیقی و انسانی است که نه سرد می شود و نه از بین می رود.
وی، با اشاره به جمله" والوتر الموتور" زیارت عاشورا- سلام بر کسی که مصیبت زده شده و مظلومانه به شهادت رسیده است، افزود: آیا با وجود قیام مختار که انتقام خون امام حسین(ع)را گرفته این جمله معنی می دهد؟
حجت الاسلام فرجی، در تکمیل این بخش از سخنانش، با استفاده از فراز"طلب ثاری کم، مع امام مهدی، ظاهرٍ..." در زیارت عاشورا به توضیح راجع به انتقام خون امام حسین(ع) در رکاب امام عصر(عج)پرداخت.
وی با تأکید بر لزوم ضرورت شناخت وظیفه در این عرصه، یادآور شد: گرچه به ظاهر با قیام مختار، انتقام خون امام حسین(ع)از قاتلین آن حضرت گرفته شده و لیکن انتقام این خون-عامل حیات حقیقت انسانی-گرفته نشده است، زیرا مختار، تنها انتقام خون جسم سیدالشهدا را گرفته است.
استاد جامعه الزهرا قم افزود: انتقام خون امام حسین(ع)از حیث خلیفه الله بودن، مظهر خداوند و امام معصوم بودن، هنوز گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: به همین دلیل، انتظار امام عصر(عج) از شیعیان، تنها عزاداری در مصیبت عظیم نیست، بلکه ایجاد روحیه انتقام در شیعیان برای طلب انتقام مصیبت اعظم است.
عزاداری دهه اول محرم در مساجد، تکایا و حسینیه های سطح شهر و روستاهای اطراف راین، قرائت زیارت عاشورا هر روز صبح، همایش بزرگ زنان عاشورایی، قرائت زیارت ناحیه مقدسه، تجمع پر شور هیئت های عزادار در میدان امامزاده هاشم-شیرخدا-همایش شیرخوارگان حسینی، ویژه برنامه های هیئت های مذهبی در تاسوعا و عاشورا، برپایی مجالس ویژه شب شام غریبان و اجرای برنامه های متناسب با این ایام در مدارس از دیگر برنامه های قابل ذکر است که در ایام سوگواری حسینی(ع) در راین برگزار شد.
گفتنی است، در ایام عزاداری امام حسین(ع) از سوی حجت الاسلام حمید اسماعیل پور، امام جمعه و رئیس هیئت مؤسس دانشگاه پیام نور واحد راین نیز برنامه های ویژه ای در محل این واحد دانشگاهی و خوابگاه دانشجویان با حضور حجت الاسلام فرجی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما