به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت در نشست خبری به مناسبت هفته دولت راجع به افزایش سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت گفت: در این بخش۳/۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسدیه که ۱/۵میلیارد دلار مربوط به 6 ماه گذشته است.
وی راجع به رشد صنعت نیز گفت: تعدادی از کارخانه ها به دلیل به روز نشدن ماهیت و نوع صنعتشان و همچنین تکنولوژی آنها، دچار رکود شدهاند و دولت در حمایت از این کارخانهها به ارایه تسهیلات 16 هزار میلیاردی پرداخته که تاکنون 3 هزار واحد صنایع کوچک و متوسط از میزان 7 هزار و 500 واحد دچار رکود، از بانکها تسهیلات دریافت کردهاند که تاکنون 3 هزار و 200 میلیارد تومان به این واحدها تسهیلات پرداخت شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به اجرا نشدن آیین نامه راهبردی خودرو دولت دهم در دولت یازدهم گفت: این آیین نامه قانونی نیست و یک سیاست راهبردی است و طبق آن قرار بوده هر ده سال یک ماشین جدید تولید شود که ما برنامه راهبردی خودرو در دولت یازدهم ارایه دادیم و قرار شده هر 8 سال ماشین جدید تولید شود.
تا پایان سال 2 مدل خودروی مشارکتی وارد بازار شود
وزیر صنعت معدن و تجارت همکاری خودروسازان ایرانی با شرکت های خارجی گفت: یک قرارداد نهایی بین ایران خودرو و یک شرکت فرانسوی بسته شده و یک چارچوب قرارداد هم بین سایپا با یک شرکت فرانسوی امضا شده که تا ۱/۵ ماه آینده این قرارداد نهایی شود.
وی افزود: همچنین با دو شرکت آلمانی مذاکره کردیم که سرمایه گذاری مشترک در ایران داشته باشند و یک شرکت اروپایی دیگر و یک شرکت کرهای خودرو در حال مذاکره با ایران هستند و تا آخر امسال سه یا 4 قرارداد در صنعت خودرو با شرکت های خارجی خواهیم داشت.
وی در ادامه راجع به عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی نیز توضیح داد: با توجه به افزایش تعداد اعضای wto فشارهای این سازمان هم بیشتر شده زیرا عضویت در آن هر کدام درخواست متفاوتی دارند و ما هم پیشنهاداتمان را به دبیرخانه این سازمان ارائه کردهایم و امیدواریم در فضای سیاسی هم مشکلی پیش نیاید و چند کشور هم در بیانیه ای از عضویت ایران در این سازمان حمایت کردهاند.
از ترکان گلهای ندارم
این وزیر اقتصادی دولت یازدهم در واکنش به اظهارات چند شب گذشته اکبر ترکان دبیر سازمان مناطق آزاد در تلویزیون مبنی بر بی هوا خواندن اظهارات نعمت زاده گفت: او یک برادر خوبمان است و حرفهایی زده که خودش باید پاسخ دهد و من گله و شکایتی ندارم و چون سوال پیچ شده بود از کوره در رفت و او مسئول دبیرخانه مناطق آزاد است و تاکنون کار کارشناسی انجام داده و من هم به عنوان عضو شورای عالی مناطق آزاد با ثبت این 7 منطقه موافقت کردهام و امضا دادهام.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی راجع به دستاورد دولت در بخش معدن اعلام کرد: دولت یازدهم اکتشاف را به بخش خصوصی واگذار کرده و در جاهایی هم که بخش خصوصی علاقه ای به سرمایه گذاری نداشته شرکت ایمیدرو را وارد کردهایم و اکتشاف چندین برابر با سرمایه گذاری داخلی و خارجی توسعه یافته و مذاکره برای گسترش این سرمایه گذاری ها ادامه دارد و تسهیلاتی نیز برای تامین امکانات معادن در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
وزیر صنعت در پاسخ به سوال دیگری راجع به گزارش سازمان بازرسی کیفیت از خودروهای داخلی که اعلام کرده بود 70 درصد خودروها بیکیفیت هستند ضمن تایید اظهارات معاون صنایع این وزارتخانه مبنی بر تغییر معیارهای سنجش کیفیت خودروی داخلی افزود: ما همچنین بحث قیمت در کیفیت را هم موثر دانسته و براساس قیمت کیفیتها را سنجیدیم و ستاره ها را بر آن اساس به کیفیتها ارایه دادیم.
رغبتی به ریاست دولتی در اتاق بازرگانی نداریم
نعمت زاده در مورد تغییر نرخ ارز برای صادرات گفت: این جزو وظایف بانک مرکزی است و ما هم از سمت دولت مامور به تلاش برای یکسان سازی نرخ ارز هستیم و به همین دلیل از سال گذشته در بخش واردات ارزهای آزاد اختصاص میدهیم.
وی راجع به گزینه بعدی ریاست اتاق بازرگانی اظهار داشت: ما علاقه مند به ادامه همکاری با آقای جلالپور بودیم که به توصیه پزشکان وی این شغل را ادامه نخواهد داد و اتاق در حال حاضر توسط دو نائب رئیس اداره میشود و در دراز مدت حتماً انتخابات خواهد داشت که خود اعضای اتاق این انتخابات را انجام خواهند داد و ما هم رغبتی برای انتخاب نماینده دولت در این سمت نداریم.
وی در پایان در مورد مشکلات به وجود آمده در بازار شکر هم گفت: مجلس طبق قانون وزارت کشاورزی را مسئول تعیین واردات و صادرات و تنظیم بازار کالای اساسی کرده که این وزارت به دلیل اشتباه محاسباتی میزان واردات شکر را کمتر از کارهای قبل اعلام کرد و زمان تولید نیز هنوز فرا نرسیده و در این مدت زمان کوتاه که همزمان شده با افزایش صددلاری قیمت شکر در بازارهای خارجی نوساناتی در این بازار وجود داشت که جنسها در حال تخلیه از کشتیها هستند و شکرهای خام هم در حال تسویه هستند که مشکل بازار شکر به زودی رفع خواهد شد.
نظر شما