خبرگزاری شبستان – مازندران
مساجد از صدر اسلام تاکنون، کارکردهای مختلف داشته اند که متاسفانه برخی از آنها رو به فراموشی گذاشته است که نیاز به احیای مجدد آنها با همتی والا دارد.
نشاط و شادی مورد تاکید ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام است که حتی پوشیدن لباس تیره، مکروه و بیان شده به ویژه نماز با لباسی تمیز و رنگ های روشن، خوانده شود.
اسلام به مسائل مختلف زندگی حتی پوشش ظاهری، اهمیت بسیار قائل شده که به طور یقین، نکات ارزشمند و تاثیرگذاری در آن، وجود دارد چرا که به دفعات متعدد شنیده شده که در اولین برخورد، شخصیت فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد سپس اطلاعات علمی و ....
بی شک برپایی نشاط و شادی در مساجد، مورد تاکید فراوان است که برگزاری مجالس عروسی در این خانه های خدا، یکی از آنها به شمار می آید.
برپائی جشن و سرور علاوه بر تحرک در مساجد، موجب جذب آحاد مردم به ویژه جوانان می شود و تعالی و پویایی خانواده و جامعه را به همراه دارد.
نگاهی به زندگی ائمه اطهار(علیهم السلام) موید این مطلب است که شادی و ازدواج در مسجد، امری پسندیده محسوب می شده و عقد دو الگوی مردان و زنان یعنی حضرت علی(علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در این مکان مقدس و پاک، صورت گرفته است.
تشکیل برخی زندگی مشترک در حال حاضر در مساجد و همچنین بارگاه معطر و تابناک حضرت علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) صورت می گیرد که می طلبد بیشتر به آن، پرداخته شود.
چنین برنامه هایی، مساجد را از مکانی فقط جهت مجلس ختم و سوگواری، خارج کرده و موجب افزایش تعداد مخاطبین به مسجد شده و رونق گذشته این پایگاه های الهی، احیا می شود.
از 31 مرداد ماه مصادف با 21 آگوست سال 1969 میلادی در سالی که مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان جهان به دست صهیونیست های غاصب به آتش کشیده شد به منظور تجلیل از جایگاه والای مسجد، این هفته به «هفته جهانی مساجد» نامگذاری شد و می طلبد توجه بیشتر به این پایگاه های الهی صورت گیرد.
حجت الاسلام مهدی تقی زاده، امام جمعه دابو و دشت سر آمل، امروز (1شهریور) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اولین بنای شاخته شده در عالَم به نام مسجد یعنی خانه کعبه است.
وی اظهار کرد: مسجد، محل معنوی و ملکوتی به شمار می آید که همگان می توانند از فیوضات الهی آن، بهره مند شوند به شرطی که فلسفه تشکیل مسجد در عمل و زندگی، بکار گرفته شود.
حجت الاسلام تقی زاده بیان کرد: برپایی نماز، خواندن قرآن، دادن خمس، زکات، انفاق و ... سفارش های بسیار شده و به دفعات متعدد، مورد تاکید دین اسلام قرار گرفته است.
وی ابراز کرد: بحث شادی و برگزاری مجالسی با حفظ شانیت نظیر جشن ازدواج از سنت های الهی یکی از خدمات معنوی مساجد به شمار می آید.
حجت الاسلام تقی زاده با اشاره به اینکه ازدواج آسان، رویکرد اسلام است، تصریح کرد: جهیزیه، مهریه و ... در حد مناسب، ساده و با هزینه کم، انجام شود.
وی با بیان اینکه برگزاری جشن هایی نظیر عروسی به ویژه در مساجد مورد اهتمام اقشار مختلف مردم باشد، گفت: فرهنگ سازی از سوی متولیان فرهنگی، رسانه های گروهی، خطبه های نماز جمعه و ... جهت برپایی جشن و سرور و عروسی در مساجد و اماکن دینی، لازم و ضروری است.
حجت الاسلام تقی زاده اظهار کرد: رسالت دین در واقع ترویج و فرهنگ سازی سبک زندگی اسلامی و آسان است که به جای مخارج تالار، هزینه های هنگفت و اسراف، ازدواجی به ظاهر ساده اما سرشار از محبت به دور از گناه و فساد، صورت می گیرد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما