مصرف نوشیدنی های کافئین دار در ماه رمضان توصیه نمی شود

دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نسکافه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران توصیه نمی شود.

منصور شهرکی، دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: فرد روزه دار در فاصله بین افطار تا سحر باید مایعات بیشتری مصرف کند و در زمان افطار نیز استفاده مواد غذایی متناسب با دمای حرارت بدن توصیه می شود.


وی با توصیه بر مصرف مواد لبنی نظیر ماست، نوشیدن آب هنگام خوردن غذا، خوردن سبزیجات و مصرف غذاهای سبک در وعده شام، افزود: شیر گرم، چای کمرنگ، سوپ گرم با نمک کم و خرما از جمله مواد غذایی هستند که با دمای حرارت بدن متناسب بوده و آب از دست رفته بدن را در طول روز جبران و نیازهای فوری بدن را تامین می کنند.

 

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نسکافه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران توصیه نمی شود، تصریح کرد: توصیه می شود روزه داران حدود نیم تا یک ساعت پس از افطار شام میل کنند و همراه با شام مصرف مایعات بیشتری داشته باشند.


وی افزود: روزه داران در این ایام باید از مصرف تنقلات خودداری کرده و با توجه به اینکه وظیفه انسولین در بدن، تسهیل در ورود گلوکز از خون به سلول هاست، از این رو مصرف مواد غذایی کربوهیدرات دار باعث کاهش قند خون و احساس گرسنگی زودتر در فرد روزه دار می شود.

 

شهرکی بر خوردن وعده غذایی در سحر برای روزه داران تاکید کرد و افزود: در ماه رمضان مصرف یک وعده غذایی از برنامه روزانه هر فرد حذف می شود و اگر فرد بخواهد از خوردن سحر اجتناب و به خوردن شام بسنده کند، موجب بروز زخم معده می شود.


متخصص تغذیه و رژیم غذایی ادامه داد: اگر فرد روزه دار در طول شبانه روز در یک وعده غذایی به مقدار زیاد بخورد، از آنجا که بدن نمی تواند غذای زیادی را به یکباره هضم کند، باقی مواد غذایی را ذخیره کرده و چاقی را برای افراد بویژه کودکان و نوجوانان بدنبال دارد.


وی افزود: اگر فرد روزه دار مازاد بر نیاز یک وعده مانند سحر مصرف غذایی داشته باشد و مواد غذایی کربوهیدرات دار مانند برنج و ماکارونی و سیب زمینی را زیاد مصرف کند باعث می شود که به لحاظ فیزیولوژیکی، ترشح انسولین از لوزالمعده بیشتر شود.


دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: توصیه نهایی به روزه داران این است که فرد روزه دار بر اساس اشتهای طبیعی خود و با تکیه بر عادات غذایی خود، مواد غذایی را مصرف کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 56768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha