به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،غلامرضا خلیل ارجمندی گفت: هنرمندان و اصحاب رسانه پیش از سال ٨٣ فاقد موسسه حمایتی بوده اند که با ایجاد صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاری در فروردین ٨٣ به این مهم دست یافتند.
مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال گفت: اعطای وام و پوشش بیمه از جمله مهم ترین خدمات این صندوق به هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران است که با ایجاد این موسسه بخشی از مشکلات این قشر رفع شد.
وی خاطرنشان کرد: این صندوق فعالیت های جدیدی را با هماهنگی و درایت و مدیریت علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای آغاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم شروع کرده است.
ارجمندی به تغییر نام صندوق اشاره کرد و ابراز داشت: نام اول این صندوق صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران بود که هم اکنون به صندوق هنر برخاسته از «ه» هنر، «ن» نویسندگان و «ر» روزنامه نگاران تغییر نام داده است.
وی همچنین به برخی از فعالیت های انجام شده در این صندوق طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: به منظور ارائه خدمات مناسب تفاهم نامه های مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت، برخی بانکها و موسسات خصوصی و همچنین وزارت نفت منعقد کرده ایم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه این صندوق "خانه هنرمندان" است، ابراز امیدواری کرد بتوانیم در جهت رشد شکوفایی اقتصاد فرهنگ و هنر گام های موثری را برداریم.
ارجمندی خاطر نشان کرد: برای رفع مشکلات این صندوق از بخش خصوصی کمک گرفته تا درآمدهای جدیدی ایجاد و از سود آن استفاده شود، به همین دلیل ناچار به تغییر اساسنامه خود برای فعالیت های اقتصادی شدیم .
وی ادامه داد: پس از اصلاح اساسنامه تصمیم برآن شد تمام معاونت های وزارتخانه درخصوص اعضای حوزه ها زیرنظر خود اظهارنظر کنند و ما به تنهایی در مورد موضوعی تصمیم نگیریم.
خلیل ارجمندی همچنین تامین نیازهای بیمه ای، پوشش دادن و جبران کردن تمام یا بخشی از خسارات غیر ارادی و تضمین تمام یا قسمتی از وامهای دریافتی اصحاب و کنش گران فرهنگ و هنر برای فعالیت های اقتصادی در عرصه های آموزش، پژوهش، خلاقیت، تولید، توزیع، عرضه، مصرف و ترویج را از دیگر اقدامات این صندوق در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین ایجاد تسهیلات بیمه درمان، تکمیلی، حادثه، از کارافتادگی، نقص عضو، فوت و بیمه عمر برای اعضاء از طریق موسسات بیمه ای را نیز از دیگر اقدامات در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.
خلیل ارجمندی همچنین انجام دادن فعالیت های مورد نیاز که برای گسترش و توسعه ماموریت ها و تحقق اهداف صندوق ضروری می باشد از جمله: انعقاد قراردادها، مشارکت در فعالیت اقتصادی، فرهنگی، هنری با اشخاص حقیقی و حقوقی، سرمایه گذاری در طرح ها و پروژه های اقتصادی فرهنگی هنری، خرید سهام موسسات و شرکت ها و راه اندازی بازار مبادله آثار فرهنگی و هنری و گنجینه نگهداری این آثار را نیز از دیگر عملکردهای این صندوق عنوان کرد.
وی همچنین اجرای طرح های مطالعاتی، توسعه ای و کاربردی با هدف شناسایی ظرفیت های اقتصادی و اشتغال در فرهنگ و هنر و ارایه طرح ها و راه حل های مناسب برای تقویت آنها، ارتباط موثر با بازارهای مالی و استفاده از ابزارهای نوین تأمین مالی برای پروژه های در دست اقدام و آتی را از دیگر دستاوردهای این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم برشمرد.
نظر شما