مساجد در مدیریت شهری و بودجه فرهنگی جایگاهی ندارند

خبرگزاری شبستان: فرمانده سپاه ولیعصر(ع) خوزستان، اظهار داشت: در مدیریت شهری مساجد جایگاهی ندارند و بودجه های فرهنگی صرف فرهنگسراها و برنامه هایی می شود که مغایر با طراز اسلامی مسجد و کپی برداری از اسناد خارجی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، امروز(30 مرداد) در جشنواره روز جهانی مسجد و بسیج مساجد و محلات که در تالار امام خامنه ای مجتمع فجر سپاه استان برگزار شد، گفت: این جشنواره با همکاری و همیاری ادارات کل مرتبط با مساجد برگزار شده تا با هم افزایی، استفاده از تجارب گرانبهایی که با فکر پویا و ابتکارات خوب در مساجد به دست‌ می‌ آید را در سطح استان و کشور منتشر و به عنوان اساس کار در پیشبرد اهداف مقدسی که مد نظر است، مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه ما باید به عنوان متولیان مساجد، حقایقی را که در دنیا اتفاق می افتد را رصد و نقش و موضع خود را در مقابل آنها دنبال کنیم، افزود: یکی از مشکلاتی که امت اسلامی گرفتار آن است داعیه داران حرمین شرفین یعنی آل سعود است که تام و تمام به دنبال اهدافی هستند که استکبار جهانی دنبال می کند.

 

وی با اشاره به اینکه مدیریت حج یکی از این موارد است که به بدترین صورت توسط آل سعود اداره می شود، اضافه کرد: در حادثه منا که سال گذشته رخ داد، هزاران انسان بی ‌گناه در هنگام انجام اعمال حج به شهادت رسیدند و یا مجروح شدند که بخشی از آنها زائران کشورمان بودند.

 

سردار شاهوارپور، با بیان اینکه در این حادثه دنیای اسلام اعتراضی جدی نکرد و حتی خونبهای این همه انسان بی گناه را کسی ادعا و مطالبه نمی کند، ادامه داد: از موضوعات دیگر بحث مسلمان کشی است که با ایجاد تفرقه میان مسلمانان به وجود آمده و باید به این موارد توجه کرد.

 

وی این جنایات را نشأت گرفته از تفکران تکفیری های داعش و وهابیت دانست که توسط اسرائیل و آمریکا گسترش یافته و بسیاری از مسلمین به آن توجه ندارند، تصریح کرد: جنایات اسرائیلی ها در فلسطین و کشتار مردم یمن توسط آل سعود از دیگر مواردی است که به دلیل اقدامات استکبار در حوزه روانی بسیاری نسبت به آنها بی ‌تفاوت هستند.

 

وی با اشاره به اینکه مساجد در این فضای وهم ‌آلود نقش محوری دارند، ابراز کرد: مساجد محل تجمع مسلمین است و باید موضوعات جهان را که توسط استکبار جهانی ایجاد می شود را تجزیه و تحلیل کرد و اعتراض جهانی علیه این ها صورت بگیرد که با این کار نتایج خوبی در پی خواهد داشت.

 

فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، یکی از کارکردهای مساجد را علاوه بر موضوعات عبادی، نقش آفرینی در حوزه روشنگری در فضای بیرون از مسجد دانست و عنوان کرد: با توجه به فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، مساجد هم باید نسبت به این موضوعات اقدام و نقش محوری و کلیدی ایفا کنند.

 

وی بر هم افزایی و همکاری هیئت امنا و ائمه جماعات در مساجد جهت برگزاری برنامه هایی ویزه جوانان و نوجوانان و جذب آنها به مساحد تاکید کرد و یاد آور شد: عدم همکاری در مسجد تاثیرگذاری حداقلی در پی دارد و نمی تواند برنامه ای مفید برای جوانان و آنچه شایسته مسجد است، داشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه باید هم افزایی و تجربیات موفقی که توسط روحانیون و فعالان مساجد انجام می شود را به دیگر مساجد هم انتقال و گسترش دهیم، ابراز کرد: برخی برنامه های مساجد نیازمند اعتبارات است که در این حوزه با کمبود منابع مواجه هستیم و این موضوع از مشکلات مساجد محسوب می شود.

 

سردار شاهوارپور، تاکید کرد: مساجد نقش مهمی در حوزه مدیریت شهری و کشوری ایفا می کنند ولی یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد این است که علی رغم جمعیت زیاد مومنین، ولی در حوزه ‌های اجتماعی و سیاسی نقش پررنگی ندارند.

 

وی با بیان اینکه در مدیریت شهری مساجد جایگاهی ندارند و بودجه های فرهنگی صرف فرهنگسراها و برنامه هایی می شود که مغایر با طراز اسلامی مسجد و کپی برداری از اسناد خارجی است، اذعان داشت: ساخت مسجد در توسعه شهری تعرفی ندارند و این یک اشکال اساسی در حوزه فرهنگی است.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر مومنان و فعالان مساجد نقش کلیدی داشته باشند حتما شورای شهر و شهرداری در مدیریت اجرایی شهر خود را وامدار آنها می ‌دانند، بیان کرد: طی دو سال اخیر حتی یک ریال از بودجه فرهنگی به مساجد داده نشده و علت آن هم این است که می گویند تعریفی برای کمک به مساجد نداریم.

 

فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان، از ساخت 40 خانه عالم توسط سپاه استان خبر داد و با اشاره به اینکه احدات این پروژه ها تا پایان مهرماه به اتمام می رسد، ادامه داد: اولویت ما رسیدگی به مناطق محروم است و با بضاعت حداقلی تلاش می کنیم که بخشی از مشکلات این مناطق را حل کنیم.

 

وی به تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و یاد آور شد: ایشان در ابتدای سال این موضوع را یک اولویت دانستند که باید در حوزه اقدام و عمل توسط مردم لمس شود که در این راستا نقش مساجد بسیار مهم و اثرگذار است.

 

وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم روحیه امید را به جوانان تزریق و آنها را در یادگیری و توانمندی برای ورود به شغل های دیگر که با حداقل ها تولید درآمد می کند، حمایت کنیم، ادامه داد: در راستای اقتصاد مقاومتی، 31 میلیارد تومان وام در جهت توانمندسازی کسانی که دنبال اشتغال هستند و آموزش آنها، اعطا می شود.

 

کد خبر 567403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha