هنرمندان از نمادهای‌های حرم مطهر حضرت معصومه (س) الهام بگیرند

خبرگزاری شبستان: آیت الله سعیدی گفت: هنرمندان می‌توانند از نمادها و آرایه‌های موجود در معماری این مکان شریف الهام‌های مختلف بگیرند و آنچه مدنظر اهل بیت (ع) است، به دیگران انتقال دهند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) امشب (29 مرداد) در مراسم اختتامیه کارگاه کشوری تولید پوستر «نقش بهشت» که در کتابخانه آستان مقدس حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: در روایات اسلامی، همواره به مومنین و پیروان اهل بیت(ع) بر احیای امر اهل بیت (ع) تأکید شده است.

 

بحث‌های هنری یکی از مصادیق احیای امر اهل بیت (ع) است

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) اظهار داشت: امر اهل بیت (ع) مجموعه ای از وظایف و تکالیف است که برترین آنها توحید است که امام رضا (ع) در حدیث سلسله الذهب به آن اشاره کردند و پس از آن پیروی از اهل بیت (ع) است.

 

آیت الله سعیدی ادامه داد: اقامه نماز، ادای زکات، امر به معروف و نهی از منکر و همچنین معارف و بیان بحث‌های هنری از جمله زیرمجموعه‌هایی است که در معارف و امر اهل بیت (ع) می‌گنجد.

 

وی تصریح کرد: کسانی که در عرصه هنر تلاش می‌کنند تا به وسیله آن معارف اهل بیت (ع) را برجسته کنند و در برابر دید و احساس بینندگان قرار دهند، یکی از مصادیق احیای امر اهل بیت (ع) است.

 

زیارت اهل بیت (ع)، یک حرکت پرمعنای عرفانی و ادای تکلیف است

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) درباره زیارت بقاع متبرکه، گفت: زیارت اهل بیت (ع)، یک حرکت پرمعنای عرفانی و ادای تکلیف است که در ذیل « أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی» می‌گنجد.

 

آیت الله سعیدی افزود: فلسفه زیارت این است که زائران ارادت خود را به اهل بیت (ع) نشان دهند، به وظیفه قرآنی خود عمل کنند، همچنین زائران در حرم اهل بیت (ع) الهام بگیرند و خود را در برابر اهل بیت (ع) در تراز آنها قرار دهند و پیام آنها را به دیگران منتقل کنند.

 

حضرت معصومه (س) مهاجر الی‌الله و مجاهد فی سبیل‌الله بود

 

وی با بیان این که وجود مقدس حضرت معصومه (س) دارای چند ویژگی است، عنوان کرد: حضرت معصومه (س)، دختر نمونه آل الله از نظر مقام و موقعیت است، همچنین این بانوی گرامی مهاجر الی الله است که از خانه خود برای انجام یک رسالت مهاجرت کرد.

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) اضافه کرد: حضرت معصومه (س) مجاهد فی سبیل الله بود و حرکت ایشان یک جهاد بود، قبل از ورود حضرت معصومه (س)، شهر قم لقب حرم اهل بیت(ع) نام گرفته بود و حضور آن حضرت در قم، حرم در حرم اهل بیت (ع) است.

 

انقلاب اسلامی ایران به برکت حضرت معصومه(س) از قم نشأت گرفت

 

آیت الله سعیدی تصریح کرد: با حضور حضرت معصومه (س) در قم دو جریان عمده در قم پای گرفت که از این شهر به سایر نقاط صادر شد، از جمله بحث علمی و حوزه علمی در جوار حضرت معصومه (س) شکل گرفت.

 

وی ادامه داد: قبل از ورود حضرت معصومه (س) به قم، شهر قم شهر اهل ولایت و محدثین بود، اما پس از ورود آن حضرت وجهه علمی این شهر پررنگ شد، همچنین وجهه انقلابی حضرت معصومه (س) از دیگر اختصاصات ایشان است، به طوری که با حضور این بانوی گرامی، قانونی برای جوشش معارف اهل بیت (ع) و مجاهدین و مبارزین ایجاد شد.

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) تأکید کرد: در قم هم پرچم اهل بیت (ع) و هم پرچم علم برافراشته شد، قم هم حرم اهل بیت (ع) شد و هم قلم در اینجا شکل گرفت و جان گرفت و انقلاب اسلامی ایران از قم نشأت گرفت.

 

هنرمندان از نمادهای‌های حرم مطهر حضرت معصومه (س) الهام بگیرند

 

آیت الله سعیدی بیان داشت: هنرمندان می‌توانند از نمادها و اشکال موجود در معماری این مکان شریف الهام‌های مختلف بگیرند و آنچه مدنظر اهل بیت (ع) است، به دیگران انتقال دهند.

 

وی با اشاره به این که بزرگان و علمای بسیاری از حرم حضرت معصومه (س)، استفاده‌های معنوی کردند، گفت: هنرمندان می‌توانند در محضر حضرت معصومه (س) و از نمادهای این مکان شریف پیام‌های مختلفی بگیرند و با معارف اهل بیت (ع) را زبان هنر به مردم انتقال دهند.

 

هنرمندان عرصه هنر ایرانی اسلامی با همت عالی وارد حرم مطهر شوند

 

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) یادآور شد: در روایات اسلامی آمده است که هر کس حضرت معصومه (س) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است، بهشت جایی است که هر چه بخواهی در آن هست و زائران حاضر در حرم حضرت معصومه (س) بهشتی می‌شوند و هر چه بخواهند، در آن هست و چنانچه به خواسته خود نرسیدیم، کم کاری از خود ماست.

 

آیت الله سعیدی تصریح کرد: هنرمندان عرصه هنر ایرانی اسلامی با همت عالی وارد حرم مطهر شوند و به یک یا دو اثر اکتفا نکنند، بلکه همت‌های خود را گسترده بگیرند و به این نیت که معارف اهل بیت (ع) احیا شود، گام بردارند.

 

کد خبر 567351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha