به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجتالاسلام حسن صنعتکار، کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کاشان با بیان اینکه رسالت پیامبران و کتابهای آسمانی بهویژه قرآن، تربیت جامعه بشری براساس کرامت بوده است، عنوان کرد: کرامت موهبتی است که از منظر قرآن مجید در بین مخلوقات ظاهری خداوند تنها مخصوص آدمی است و هیچ موجود زمینی دیگری به این شرافت توصیف نشده است و این شرافت سبب میشود انسان بدیها و زشتیها را کنار زده و با جمع کردن خوبیها روح و جان خود را تعالی بخشد.
این مبلغ دینی افزود: خداوند انسان را برای دست یافتن به کرامت به حال خویش رها نکرده و از دو طریق وحی و عقل بهترین مخلوق خود را تکریم کرده و سایر موجودات را از این نعمت ها محروم کرده است.
صنعتکار با اشاره به جایگاه معصومین(ع) در کرامت بخشی به انسان خاطر نشان کرد: اهل بیت (ع) بهعنوان حاملان وحی و عاملان حقیقی قرآن که سرچشمه های خرد و دانش در وجود این بزرگواران متمثل است اقیانوسی از کرامت هستند که با تبعیت از آنان و قرار گرفتن در مدار ولایت شان، ما نیز به بهره کامل تر و وافرتری از کرامت این خاندان دست می یابیم.
این کارشناس مذهبی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین فرازی از زیارت جامعه کبیره اظهار داشت: در زیارت جامعه که امام هادی علیه السلام، ویژگی های ائمه معصومین علیهم السلام را بیان می فرماید چنین میخوانیم: « عادتکم الاحسان و سجیتکم الکرم»؛ یعنی احسان و نیکی، برنامه همیشگی شما (امامان) است و اخلاق شما، بزرگوارانه و کریمانه است.
وی افزود: این احسان و لطف و کرم آنهاست که دنبال گرسنهها میروند و صبر نمیکنند تا گرسنهها به آنها مراجعه کنند و چنانچه کسی به اهل بیت مراجعه میکرد، بیجواب نمیماند و اگر اهل بیت چیزی برای بخشش نمی یابند، تنها موجودی خود را بذل میکنند حتی خودشان گرسنه هستند؛ امّا هنگامی که مسکین، یتیم و اسیر می آید، موجودی خود را به آنها انفاق میکنند و خود با آب افطار میکنند، چنین خاندانی پذیرای سائلان معرفت و معنویت و شفاعت کننده گناهکاران و تائبان و نادمان هستند، آنچنان که این درهای لطف و رحمت در جوار حرم رضوی و حریم کریم اهل بیت حضرت معصومه(ع) برای ملت ایران گشوده است.
حجتالاسلام صنعتکار با تشریح سجایای کریمانه امام رضا(ع) تصریح کرد: روایت بسیار زیبا و مشهوری از امام رضا (علیهالسلام) روایت شده است که نهایت کرامت آن بزرگوار را نسبت به زائرین و محبین خودش به نمایش می گذارد آنجا که می فرماید هر کس به زیارت من بیاید من در سه جا به دیدن او میروم هنگامی که نامه های عمل به دستهای راست و چپ داده میشود، در وقتی که اعمال را در ترازوی عدل الهی سنجش میکنند و به هنگامی که از پل صراط عبور میکنند.
کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کاشان در بخش دیگری از سخنان خود رسیدن به کرامت، عزت و نور ایمان را تنها در سایه ولایت معصوم دانست و ابراز داشت: اما در طی سفر خود از مدینه به توس در روایتی ماندگار می فرمایند که محکمترین و استوارترین پناهگاه و حفاظ انسان در برابر کجی ها، گناهان، وسوسه ها، اشتباهات، ناملایمات و مشکلات، دژ استوار کلمه طیبه لااله الا الله است که هر کس در آن وارد شود از عذاب الهی در امان خواهد بود.
وی افزود: جمله پایانی حدیث مشهور سلسله الذهب لازمه ورود در این دژ را تبعیت از امام معصوم و ولی خدا می داند چون تفسیر حقیقی کلام وحی در نزد آنان است و آنان کسانی هستند که به فرمایش حضرت علی(ع) با حق هستند و حق با آنان است.
این مبلغ دینی شناخت جایگاه ولی اللهی را گام مهم در تحقق این شرح دانست و تصحریح کرد: امام صادق علیه السلام جمله زیبایی خطاب به یکی از شاگردانشان دارند که می فرمایند: «اگر گوهری در دست تو باشد و همه دنیا به تو بگویند که آن چیز بی ارزش و پستی است؛ آیا عقیده تو بر میگردد و احساس حقارت میکنی؟» صحابی گفت: نه!! امام(ع) فرمودند: «پس گوهر خود را نگهبان باش و نگه دار.» و جامعه ما بویژه نسل جوان بیش از همیشه نیازمند چنین معرفتی است.
حجتالاسلام صنعتکار با اشاره به ویژگیهای تفکر شیعی اظهار داشت: شیعه معتقد است که دارای صاحب و ولی است و خود به تنهایی نمی تواند به سرمنزل مقصود برسد و نیازمند کسانی است که این راه را شناخته و به خوبی طی کرده اند و پروردگار نیز آنان را مورد تایید خود قرار داده است و بدین جهت در هیچ وقت و زمانی به حال خود رها نشده است.
وی در پایان تاکید کرد: شیعه اکنون در انتظار غیبت کبرای امام خود به سر می برد و بی صبرانه منتظر ظهور امام خویش است و ما را در این زمان غیبت معصومین(ع) به فقیهانی ارجاع داده اند که امر امام معصوم را دنبال میکنند و لذا در این عصر ما از نائب معصوم تبعیت کرده و زمینه را برای حکومت جهانی امام عدل فراهم میکنیم.
نظر شما