عبدالرحمن جامی برای جهان اسلامی قابل تقدیر است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عبدالرحمن جامی از زوایای گوناگونی ارجمند و ارزشمند است نه فقط برای این خطه، بلکه برای جهان اسلام قابل تقدیر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی دکتر عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش خاتم الشعرا عبدالرحمن جامی که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی تربت جام افتتاح شد گفت: جامی را در چهره های مختلف می توان روایت کرد از یک سو او یک دانشمند طراز اول جهان اسلام است در جامعیت علمی افراد کمی مانند او هستند.

 

وی اظهار داشت: در علوم ادبی، صرف و نحو، عروض و قافیه و علوم ادبی و علوم بلاغی و هنر آثار متعددی از او به جای مانده است.

 

صالحی آثار جامی را متون تدریس جهان اسلام در دوره های متوالی خواند و افزود: شرح جامی در حوزه ادبیات در بین شیعه و سنی تدریس می شده است و پس از انقلاب اسلامی یکی از متون درسی در حوزه علمی و عقلی عرفانی، کتب جامی بوده که مورد تدریس اساتید واقع شده است.

 

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جامی را نباید تنها یک شاعر خواند گرچه وی یک شاعر بزرگ بوده اما جامی یک دانشمند بزرگ هم بود، دانشمندی که توانست در هرات و سمرقند، در تحصیل، تدریس و تالیف پیش تازه باشد.

 

صالحی تصریح کرد: وجه دوم جامی عارف بودن اوست به طوری که جامی در سلسله عرفان اسلامی جایگاه ویژه ای داشته و دارد و از یک سو عرفان را عمومی تر کرد و به نثر فارسی نوشت تا بیشتر بخوانند و بفهمند و هم ساده تر نوشت تا راحت تر درک شود.

 

وی نقش جامی را در عمومی کردن عرفان متمایز خواند و افزود: بی تردید جامی نقطه عطفی در عامی سازی اندیشه ها و نقطه نظرات ناب عرفان اسلامی است.

 

صالحی با بیان این که جامی عرفان ابن عربی را وارد عرفان خراسانی کرد و پیشگام بود افزود: آن گونه که می دانید عرفان خراسانی کسانی مانند ابوالخیر، ابویزید بسطامی و غیره که در این سلسله هستند فاصله ای با عرفان نظری داشتند و دارند اما جامی است که عرفان خراسانی را با این عرفان ابن عربی پیوند می دهد.

 

وی ادامه داد: جامی عرفان اجتماعی را توسعه داد عرفانی که انزوا گرا نبود عرفانی که با سیاستمداران برای نصحیت و پشتبانی ارتباط داشت.

 

دکتر صالحی تصریح کرد: جامی یک شاعر ادیب هنرمند بود که نثر و شعر را باهم پیش می برد به این جهت از او به عنوان شیخ اجل نام برده می شود.

 

وی با اشاره به اینکه ما شاعران زیادی را در بحث شعر داریم اما در حوزه نثر یا قدمی برنداشته اند یا توجه نکرده اند و جامی به عنوان نقطه اتصال در سبک های شعری مورد توجه است، در حوزه ادبی می توان ده ها ویژگی برشمرد که در مقالات به آن اشارات تکمیلی شده است.

 

وی در پایان تاکید کرد: این همایش مبارک بسیار ارجمند است چرا که این منطقه تمدنی مورد توجه ارجاء درونی و بیرونی قرار گرفته است، صدها مفاخری که از این مرز بوم برخاسته اند ستارگان بشریت اند تنها به این منطقه یا کشور ما تعلق ندارند بلکه حق تمام مردم دنیا است که آنها را بشناسند.

کد خبر 566601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha