افزایش فروش نفت به هند

خبرگزاری شبستان:روابط تجاری و اقتصادی کشورمان و هند در حوزه ها و بخش های مختلفی است یکی از مهمترین بخش ها نفت و گاز است؛ به تازگی نیز رویترز خبر داده است که صادرات نفت ایران به هند در ماه جولای ۲۱ درصد نسبت به ماه ژوئن افزایش یافت.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بعد از سقوط رژیم پهلوی فضای جدیدی در روابط ایران و هند ایجاد شد. عنصر مطلوب در انقلاب ایران برای کشور هند تاکید ایران بر هویت و استقلال خویش بود. هر چند که تفاوت‌هایی میان دو کشور در خصوص مسایل بین‌المللی و منطقه‌ای وجود داشته است، اما این تفاوت‌ها هیچگاه موجب مخدوش شدن روابط دوستانه میان این دو کشور نگردیده و هند از جمله کشورهایی بود که در زمانی اندک انقلاب اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. چالش‌هایی چون جنگ ایران و عراق، عدم تمایل ایران به برقراری رابطه با کشورهای سکولار و نیز ناآرامی‌های کشورهای حوزه خلیج‌فارس تا حدودی در روابط ایران و هند اثرات نامطلوبی را بر جا گذاشت. هر چند که دو کشور در دهه‌ی ۱۹۸۰ با وجود تمامی این مسایل در چالش‌ها به ارتباط خود در زمینه اقتصادی ادامه دادند. گرچه اعزام برخی گروه‌های مهندسی هندسی به ایران برای گره‌گشایی روابط دو کشور که باعث توسعه روابط آنها در سال‌های ۱۹۹۰ گردید را نمی‌توان نادیده گرفت.

 

بنابراین گزارش، روابط تجاری و اقتصادی کشورمان و هند در حوزه ها و بخش های مختلفی است یکی از مهمترین بخش ها نفت و گاز است؛ وزیر نفت و گاز طبیعی هند در این زمینه خبر داده است این كشور مشتاق واردات گاز طبیعی از ایران است. این واردات می تواند با خط لوله و یا به صورت گاز طبیعی مایع شده (ال .ان .جی)باشد. چندی قبل ایرنا در این رابطه به نقل از دارمندرا پرادهان نوشته بود: "هند آماده ایجاد تاسیسات پایانه ال .ان .جی در چابهار برای واردات واردات گاز از ایران است . باید در طرح های مشترك تولید گاز بین 2 كشور ،عرضه گاز در قالب قراردادهای بلند مدت و با قیمت رقابتی تضمین شود."

 

این گزارش می افزاید: به تازگی نیز رویترز خبر داده است که: "صادرات نفت ایران به هند در ماه جولای 21 درصد نسبت به ماه ژوئن و بیش از 2 برابر نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافت و به بالاترین رقم در 5 ماه گذشته رسید." فارس در این زمینه به نقل از رویترز نوشته است: "پس از اینکه 2 پالایشگاه دولتی هند خرید محموله‌های نفتی از ایران را پس از شکافی چندساله از سر گرفتند، صادرات نفت ایران به هند در ماه جولای نسبت به ماه ژوئن بیش از یک پنجم افزایش یافت و به بالاترین رقم در 5 ماه گذشته رسید.

 

شرکت «هیندوستان پترولیوم» و «بهارات پترولیوم» به ترتیب دومین و سومین پالایشگاه بزرگ دولتی هند، پس از اینکه تحریم‌های غرب علیه ایران مانع از ارائه پوشش بیمه به تاسیسات نفتی پالایش‌کننده نفت ایران شد، خرید نفت از این کشور را متوقف کردند. بر اساس آمارهای عبور و مرور کشتی‌ها و خدمات رهیابی نفتکش‌ها، هند در ماه جولای روزانه 461 هزار بشکه نفت در روز از ایران خریده است که حدود 21 درصد بیشتر از میزان نفت وارداتی در ماه ژوئن است و بیش از 2 برابر 215 هزار بشکه نفت در روز وارداتی در مدت مشابه سال گذشته از ایران است.

 

با توجه به خرید روزانه 400 هزار بشکه‌ای پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی هند، واردات نفت هند از ایران در سال مالی که از آوریل (بهار 95) آغاز می‌شود در آستانه ثبت بیشترین میزان در 7 سال گذشته قرار دارد. بهارات پترولیوم آخرین محموله نفتی از ایران را در نوامبر 2011 و هیندوستان پترولیوم آخرین محموله نفتی خود از ایران را در می 2013 خریداری کردند. شرکت ایندین اویل، بزرگ‌ترین پالایشگاه هند، بزرگ ترین خریدار نفت ایران در ماه جولای بوده است و حدود 158 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده است. درحالی‌که پالایشگاه اسار اویل با واردات 126 هزار و 300 بشکه نفت در روز از این نظر در جایگاه دوم قرار دارد."

 

یادآور می شود: هند در 7 ماه نخست 2016 حدود 359 هزار بشکه نفت در روز از ایران نفت خریده است که 67 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است. بر اساس آمار، خرید نفت دهلی‌نو از ایران در بازه زمانی آوریل تا جولای، 4 ماه نخست سال مالی کنونی، حدود 43 درصد افزایش یافت و به 404 هزار بشکه نفت در روز رسید. این رقم برای مدت مشابه سال گذشته برابر با روزانه 283 هزار بشکه بوده است. در مجموع، صادرات نفت ایران به 4 مشتری بزرگ آسیایی‌اش در ماه ژوئن 47.1 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است که بالاترین رقم در 4 سال اخیر به شمار می‌رود.

کد خبر 566472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha