ادای حق تلاوت مهمترین ویژگی حافظان قرآن کریم است

خبرگزاری شبستان: استاد عباس سلیمی با اشاره به بایسته های اخلاقی حافظان قرآن گفت: حامل قرآن کسی است که مو به مو از بایدها و نبایدهای قرآنی اطاعت کند، بین خود و خدای خود قرآنی بیندیشد، قرآنی سخن بگوید و قرآنی عمل کند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین همایش حافظان کل قرآن کریم استان تهران صبح امروز به همت اداره کل سازمان تبلیغات استان تهران با حضور عباس سلیمی، استاد قرآن، حجت الاسلام قهرمان نژاد، رییس اداره امور قرآنی استان تهران، مهدی شکری، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن و حجت الاسلام نیک نژاد، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.

عباس سلیمی در ابتدای این نشست با بیان اینکه وجود حافظان قرآن به عنوان حاملان معارف الهی یک برکت بی بدیل در سطح جهان و کشور است، خاطرنشان کرد: برای درک بایسته های اخلاقی حافظان قرآن شناسایی جایگاه و مقام انسان در جهان و اینکه در کدام مختصات قرار گرفته است، لازم است.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم اظهار داشت: پیامبر (ص) می فرمایند خدای متعال سه دسته مخلوقات را آفریدند، دسته اول فرشتگان که خداوند سرشت آنان را بر اساس عقل و خرد استوار کرده، حیوانات که اساس آنها بر مبنای شهوت و غرایز بنا شده و فرزندان آدم که بر اساس عقل و شهوت آفریده شدند.

سلیمی ادامه داد: پیامبر (ص) ادامه می دهند در این وادی هر کسی که عقل را بر شهوت خود حاکم گرداند از فرشتگان الهی برتر است و کسی که شهوتش بر عقلانیت او چیره شود از حیوانات پست تر می باشند این در حالی است که بنی آدم به نص صریح قرآن از کرامت برخوردارند و خدای متعال جایگاه بلندی برای آنها قایل می باشد.

این استاد قرآن گفت: بر اساس این روایت از پیامبر در بین بنی آدم بالاترین مقام در نزد سه دسته از انسان ها می باشد، دسته اول انبیای الهی، دوم علمای دین و سپس حاملان قرآن، در این میان حافظان قرآن 4 ویژگی خاص را دارا می باشند مرگ قرآنیان مانند رحلت پیامبران الهی است، برانگیخته شدن آنها مانند بعثت پیامبران، عبور آنها از روی پل صراط همراه با انبیای الهی و پاداش آنها در روز قیامت نیز مانند انبیا عطا خواهد شد.

وی با بیان اینکه حامل معارف الهی بودن برای حافظان قرآنی نعمتی است که باید آن را شاکر بود، تصریح کرد: در این راستا باید بررسی شود که آیا هر قاری و مدرس قرآن لزوما حامل قرآن محسوب می شود یا خیر، حامل قرآن کسی است که بین خود و خدای خود قرآنی بیندیشد، قرآنی سخن بگوید و قرآنی عمل کند.

سلیمی ادامه داد: اندیشه، گفتار و رفتار حامل قرآن مطابق با دستورات خداست این در حالی است که امام صادق (ع) می فرمایند قاریان سه گونه هستند کسانی که قرآن می خوانند به خاطر تقرب به زمامداران، کسانی که حروف قرآن را حفظ می کنند اما حدود آن را ضایع کرده که متاسفانه تعداد این افراد در جامعه بسیار است و دسته سوم کسانی هستند که قرآن را تلاوت می کنند اما حدود آن را نیز رعایت می کنند اینها در روز قیامت حق شفاعت دارند.

این استاد قرآن با بیان اینکه به واسطه حضور حاملان قرآن در جامعه بلا دفع شده و به برکت وجود آنان خیر و نیکی به جامعه نازل می شود، گفت: امام علی (ع) در این باره خطاب به حاملان قرآن می فرمایند در ارزیابی بازار خدا کالای وجود شما هیچ قیمتی ندارد الا بهشت، بنابراین اگر می خواهید خود را بفروشید به کمتر از بهشت نفروشید.

وی با اشاره به تبیین جایگاه قاریان و بایسته های اخلاقی حافظان قرآن در جامعه خاطرنشان کرد: در این راستا باید به پنج سوال جواب دهیم؛ آیا ما حق تلاوت را ادا می کنیم، آیا مودب به آداب قرآن هستیم، آیا در جامعه مردم ما را قرآنی می دانند، آیا ما قرآن را باور داریم و آیا در روز قیامت قرآن از ما شفاعت می کند اگر پاسخ هر پنج سوال مثبت بود ما اهل قرآن هستیم.

سلیمی با بیان اینکه شرط رسیدن به جایگاه اکرم العباد برای حافظان در ادای حق تلاوت خلاصه می شود، گفت: پیامبر فرموده اند حق تلاوت یعنی مو به مو از بایدها و نبایدهای قرآنی اطاعت کنیم.

این استاد قرآن با بیان اینکه جامعه کنونی در حال حاضر عملکرد قرآنیان را به خوبی رصد می کند، اظهار داشت: در این میان بعضی از افراد رفتارهایی می کنند که موجب بدبینی مردم به دین می شود و این گناه بزرگی است.

وی با بیان اینکه تسخیر قله کرامت و حفظ آن تا زمان مرگ مستلزم ادای حق تلاوت قرآن است، تاکید کرد: 12 وظیفه برای قرآنیان در جامعه بیان می شود که در راس آن اخلاق اسلامی و دینی می باشد.

سلیمی با اشاره به بایسته های اخلاقی حافظان قرآن گفت: رعایت حدود الهی و عمل به فرایض، اجتناب جدی از گناهان پنهان و آشکار، ولایت مداری به معنای جامع آن، استمرار انس با قرآن، ارتقای معرفت دینی، خود را مخاطب قرآن دانستن، رفتار صحیح اجتماعی، گریز از دنیاپرستی و فرهنگ تکاثر، ساده زیستی، تعمیق باورهای دینی در نوجوانان و جوانان و اخلاص در کارها مهمترین وظایف حافظان قرآنی در جامعه می باشد.

کد خبر 566316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha