به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، در روز سی و یکم شهريور ماه سال 1359 و تنها پس از گذشت نوزده ماه از پیروزی انقلاب اسلامی بود که با حمله هوايي عراق به چند فرودگاه ايران و تعرض زميني همزمان ارتش بعث به شهرهاي غرب و جنوب ايران، جنگ 8 ساله حكومت صدام حسين عليه ايران آغاز شد.
جنگی نابرابر که در شرايطي به ايران اسلامي تحميل شد که مردم ايران دوران نقاهت پس از انقلاب را ميگذراندند و طبعاً به بازسازي كشور و آرامش و سازندگي ميانديشيدند. اما ايمان و اعتقاد راسخ رزمندگان ايران به حقانيت انقلاب اسلامي و وجود رهبر معنوي، پرجاذبه، دورانديش، مقدس و با حکمت و روحیه ی ایثار جمعی مردم سبب شد تا تا با لطف خدا پیروزی حاصل شود و دشمن بعثی ناکام بماند.
گفتنی است طی8 سال دفاع مقدس، 45 هزار رزمنده به اسارت ارتش تجاوزگر عراق درآمدند؛ ولی فقط 40هزارتن از آن ها به میهن بازگشتند. شماری از این افراد، به علت همکاری نکردن ارتش عراق با صلیب سرخ و عدم اعلام آمار دقیق اسرای ایرانی، مفقودالاثر شدند و شمار دیگری هم از این اسرا، زیر شکنجه های وحشیانه و ددمنشانه ارتش عراق و یا به علت عدم رسیدگی پزشکی و بهداشتی در زمان مجروحیت به شهادت رسیدند.
کتاب حاضر که به قلم آزاده ی جنگ تحمیلی «سید حسین تاج زاده» تحریر شده ، خاطرات این رزمنده ی آزاده را از لحظه ی آماده شدن نیروهای اسلام برای شرکت در عملیات، طی طریق در میان بارش خمپاره های دشمن و زخمی شدن و اسارت، تا بازگشت پیروزمندانه به ایران اسلامی بیان می کند.
این آزاده بسیجی خاطرات خود را از شبانگاه هجدهم بهمن ماه ۱۳۶۱ در منطقه عملیاتی فکه آغاز می نماید و ماوقع حضور در عملیاتی را که منجر به دستگیری و اسارت او توسط نیروهای عراقی شده را روایت می کند و پس از بازگویی نحوه اسارتش، به شرح حوادث و وقایع دوران هشت ساله اسارت در اسارتگاه های رژیم بعث عراق که خود ناظر آن بوده، پرداخته است.
نحوه بازرسی و تفتیش آسایشگاه ها، حضور اعضای صلیب سرخ، آزادی استفاده از قلم و کاغذ، نحوه اجرای فعالیت های فرهنگی اسرا، قرار دادن تلویزیون در آسایشگاه ها برای تخریب روحیه، کلاس های آموزشی و مذهبی، برگزاری تئاتر کمدی و… از دیگر موضوعات و وقایع مورد اشاره در این کتاب است.
گفتنی است کتاب حاضر را حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي،دفترادبيات وهنرمقاومت چاپ و منتشر کرده است.
نظر شما