امام جمعه هر شهر در رأس تربیت فرهنگی مردم و مبارزه با طاغوت فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: حجت‌السلام والمسلمین خادمیان در واکنش به انتقادها از آيت‌الله علم‌الهدی درباره اجرای کنسرت در مشهد گفت: کنسرت مثل یک ماده مخدر عمل می‌کند و حال معنوی و معنویت را می‌برد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی؛ امام جمعه مشهد، اخیراً سخنانی در مورد اجرای کنسرت در مشهد بیان کرده است که گزیده و اهم سخنان این امام جمعه به شرح زیر است:

«مشهد شهر زیارتی است نه شهر توریستی و گردشگری که مراکز تفریحی و عیاشی درست کنند.»

«نباید برای لغو یک کنسرت در مشهد لازم باشد با مسئولان و مردم چانه بزنیم.»

«تو کنسرت می‌خواهی، مشهدی نباش، برو یک شهر دیگر زندگی کن.»

«هر روز یک کمپین راه بیندازی و یک دار و دسته؟ این کمپین‌ها و دار و دسته‌ها، اردوکشی بر ضد امام‌رضا(ع) است، این مقابله با حرم امام‌هشتم(ع) است. کمپین‌هایی هم که برای این اقدامات راه‌اندازی می‌شود مقابله با امام‌هشتم(ع) است... هر روز کمپین جدیدی برای کنسرت راه می‌اندازند، این‌ها اردوکشی در مقابل امام‌رضا(ع) است.»

«چرا هر فکری که به ذهن یک مدیر یا دولت می‌رسد برای جذب توریست، آن‌هم توریست فاسق و فاجر و خوشگذران، می‌خواهد آن را در شهر امام‌رضا(ع) پیاده کند؟»

پس از این سخنان انتقادها از آیت‌الله علم‌الهدی، شروع شد که حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین خادمیان نوش‌آبادی؛ کارشناس مذهبی، در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، به این انتقادات واکنش نشان داد.

وی گفت: در طول تاریخ، شیطان در سه ضلع طغیان نمود و طاغوت داری سه ضلع است؛ طاغوت سیاسی، طاغوت اقتصادی و طاغوت فرهنگی. اما از همه خطرناک‌تر طاغوت فرهنگی است. شیطان در محتوای طاغوت فرهنگی اصالت انسانیت را مضمحل می‌کند برای همین پیامبران(ع) در طول تاریخ از سوی خدای سبحان موظف بودند ابتدا به طاغوت فرهنگی حمله کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان افزود: ابراهیم(ع)، اول بت فرهنگی را شکست و حضرت‌یوسف(ع) در دیدار برادران اول سراغ طاغوت فرهنگی آنان رفت: «هل علمتم ما فعلتم بیوسف و اخیه اذ انتم جاهلون». حضرات‌موسی‌وعیسی(ع) ایضاً و خاتم الأنبیا(ص) نیز همین‌طور: «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق».

وی افزود: در روز فتح مکه، پیامبر‌اکرم(ص) طاغوتیان سیاسی را به شرطها عفو نمود و طاغوتیان اقتصادی را نیز عفو کرد اما درباره رقاصه‌ها، مطربان و طاغوتیان فرهنگی چنین دستور داد: «لما کان یوم فتح مکه امن رسول الله صلی الله علیه و آله الناس الا اربعة نفر و امراتین و قال: اقتلوهم و ان وجدتموهم متعلقین باستار الکعبه»

این کارشناس مذهبی افزود: ببینید پیامبر(ص)، عباس که اهل ربا بود را عفو می کند (طاغوت اقتصادی). ابوسفیان، طاغوت سیاسی را عفو می‌کند. اما چند رقاصه و آوازه خوان را می‌فرماید حتی اگر به پرده‌های کعبه آویخته شده بودند بکشید زیرا خطر طاغوت فرهنگی این است که اصالت انسانیت را می‌پوساند این جاست که متولیان فرهنگ ملت باید هشیار و مقتدرانه عمل کنند.

وی افزود: به راستی آیا شأن حریم امام‌رضا(ع)، غنا و موسیقی است؟ مکانی که در روایات ما آن همه سفارش به آن شده است، این که در زندان‌های مشهد و شهرهای دیگر چه خبر است مساله‌ای دردناک است اما زندان مکانی است که مجرمان بر اثر فعل خود در آن گرفتار شده‌اند. آمار اعتیاد، طلاق و... اگر بالاست دلیل نمی‌شود در برابر هتک حرمت علنی یک مکان مقدس، متولی فرهنگ یک  شهر که امام جمعه در رأس آن است ساکت باشد. جلوگیری قهری یک بعد قضیه است پر نمودن خلاء فرهنگی هم وظیفه دیگر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان افزود: حکومت اسلامی موظف است مظاهر فسق علنی را تعطیل کند حال اگر کسی در خلوت رفت و مثلاً شرب خمر کرد و یا زنا نمود آن حکم دیگری دارد، مثل این می‌ماند که پدری بگوید در این جامعه اگر خودم برای پسرم مواد مخدر تهیه نکنم فرزندم از بیرون و نا اهلان تهیه می‌کند! آیا این حرف، معقول است؟ چرا پیامبر(ص)، عباس رباخوار را عفو کرد اما مطربان، رقاصان و خوانندگان را عفو نکرد؟ چرا سارق (طاغوت مالی دستش بریده می‌شود؟ اما زانی محصن و زانیه محصنه (طاغوت فرهنگی) باید سنگسار شود؟

وی افزود: بله، مواد مخدر و... آفت سنگین و خطرناکی است اما ضرر و خطر و آفت آن را همه می‌دانند و می‌بینند، اما طاغوت فرهنگی که در قالب غنا و موسیقی وارد می‌شود موذیانه است، ظاهری زیبا دارد و باطنی نابودگر: «مسها لین و سمها قاتل».

این کارشناس مذهبی افزود: شما ببینید جمعی به نشریه یالثارات خرده گرفتند اما هیچ‌کس نگفت هنرپیشه‌ها الگو هستند؛ نباید این‌طور لباس پوشیدن را ترویج دهند، مگر حضرت‌علی(ع) نفرمود: «لعن الله من لا یغار» ببینید در برابر طاغوت فرهنگی؛ ائمه(ع) و علمای ما سخت‌تر از طاغوت سیاسی و اقتصادی موضع می‌گرفتند.

وی افزود: این که بگوییم بانیان کنسرت مجوز دارند و هزینه کرده‌اند طبق قانون نباید متضرر شود این حرف جایگاه ندارد. شما ببینید در قوه قضاییه مبحثی به نام ماده 18 مطرح است یعنی اگر رأیی در دادگاه صالح قطعیت یافت اما اگر متضرر از رأی دلیلی اقامه کرد که ثابت شد رأی قطعی قاضی صالح دادگاه صالح خلاف بین شرع صادر شده رأی، نقض می‌شود، خوب فردی که در دادگاه قبلی رأی به نفع او بوده قطعاً گرفتار ضرر می‌شود پس بیاییم چشم خود را ببندیم و بگوییم وجود ماده 18 در قوه قضائیه که کارشناسان فقهی و حقوقی آن،  تشخیص می‌دهند رأی فلان قاضی خلاف بین شرع بود گناه است، زیرا منتفع قبلی رأی، طبق رأی قانونی گرفتار خسارت می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان افزود: با برپایی بسترهای طاغوت فرهنگی، تمام معنویت ملت دچار خسارت می‌شود پس نه شرع اجازه می‌دهد و نه عقل می‌پذیرد وقتی یک مرجع معتبر تشخیص خلاف شرع بودن را می‌دهد می‌تواند حتی رأی قطعی دادگاه صالح را نقض کند ولو این که سال‌ها گذشته باشد، این که یک کنسرت است!

وی افزود: موضع آیت‌الله علم‌الهدی، موضع صحیح اسلامی است نه یک سلیقه شخصی یا استظهار فقهی ساده. محل اجرای کنسرت تجلی خانه خدا نیست، این که از واضحات است. این همه روایت در مذمت موسیقی اگر حرمت قطعی آن را حکم نکند ترک و دوری از آن را متذکر می‌شود. اگر از کنسرت اخلاق و عرفان خارج می‌شد خدای سبحان حداقل یک پیامبر را با تار و تنبک و ساز و رقص مبعوث می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان افزود: ظاهر کنسرت، زیبا است اما باطن آن حیا، غیرت و...  را کم‌رنگ و بی‌رنگ می‌کند. در روایت داریم غنا و موسقی، نفاق و تفرقه ایجاد می‌کند. کنسرت مثل یک ماده مخدر عمل می‌کند و حال معنوی و معنویت را می‌برد، کنسرت و موسیقی تفریح نیست، تخدیر است.

وی افزود: اگر پدیده شاندیزها و... مال مردم را به اختلاس و استلاب برد کنسرت و موسیقی ایمان و روحانیت ملت را می‌برد، اگر هروئین، کراک و تریاک، مخدر جسم است کنسرت و موسیقی مخدر ایمان و روح انسان است، کنسرت و تار و تنبک یعنی طلاق انسان از ایمان و معنویت!

این کارشناس مذهبی افزود: امروز همه فهمیده‌اند اهل غنا و موسیقی بیشتر در معرض  افسردگی روحی هستند اصلاً در نهی خدا شفا و فایده و ثمر و اثر و تفریح نیست، جوانان و ملت ما ذوب در سیره اهل‌البیت(ع) هستند، اگر حرف دین و حلال و حرام را به آن‌ها برسانیم با آغوش باز استقبال می‌کنند، ملت ما حرمت امام‌رضا(ع) را با هیچ چیز عوض نمی‌کنند، شما ببینید فوتبالیست این مملکت با اینکه در اروپا زندگی می‌کند خطبه عقدش را در حرم امام‌رضا(ع) جاری می‌کند، این چه پیامی دارد؟ چه دستی پشت صحنه است که اصرار دارد حریم مقدس مشهد منحرف به یک امر خلاف شأن (اگر نگوییم حرام) بشود؟

وی افزود: خدا، علامه عسکری را رحمت کند، وقتی سال‌ها پیش یکی از جراید روایت مجعول و دروغین را منتشر کرد که پیامبر(ص) در حال استماع موسیقی و دیدن ساز و دهل زدن برخی اصحاب در عروسی بود ایشان اعلام فرمودند که این روایت، ساخته وهابیت است و بلا سند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین خادمیان افزود: بنده هم در کتاب جمال حضور خود این مطلب را تبیین کردم، کسی به امام صادق(ع) گفت من اهل غنا و موسیقی نیستم اما همسایه من چنین است وقتی من به اتاقی می‌روم که مجاور خانه همسایه است صدای موسیقی و... می‌شنوم و نشستنم را طولانی می‌کنم حکم چیست؟ حضرت فرمود اگر در چنین حالی جان بدهی از خدا حیا نمی‌کنی؟

وی افزود: این یعنی چه؟ آیا شأن امام‌رضا(ع) این است که یک طرف بگوییم تسمع کلامی و تشهد مقامی و از طرف دیگر حاضران معلوم‌الحال در کنسرت تار و تنبک بنوازند و اشعار هجو و لغو و ترانه بخوانند؟ البته در کشور اسلامی باید در همه‌جا فکری برای مبارزه با طاغوت فرهنگی در همه ابعاد شود، اما در حریم آل‌الله(ع) باید بیشتر مراقبت انجام گیرد.

این کارشناس مذهبی افزود: موضوع این است ملت در مشهد کنسرت نمی‌خواهد زائر آن حرم عرشی فقط برای زیارت می‌رود دستی پشت پرده دارد با معنویت زائران بازی می‌کند و امام جمعه، فقیه و بزرگوار این شهر مقدس خوب متوجه شده است و إن‌شاءلله با کمک مؤمنین برای همیشه این دست‌ها قطع شود. امام جمعه هر شهر در رأس تربیت فرهنگی مردم آن شهر و مبارزه با طاغوت فرهنگی است.

وی در پایان سخنانش افزود: البته هر آسیب و آفت و ناهنجاری را باید متذکر شود تاراج اموال ملت به هر شکل چه اختلاس باشد چه استلاب هر آفت ضرر زننده چه طلاق باشد، چه ستم به ضعیف و... باید در شورای اداری و خطبه‌های جمعه تذکر داده شود اما مانند سیره انبیاء(ع) و ائمه‌هدی(ع) برای برخی خطرهای فرهنگی که چهره‌ای موذیانه دارد باید فریاد زد.

کد خبر 566255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha