درآمدزایی ١.٥ میلیارد دلاری فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی

خبرگزاری شبستان:عمليات اجرايي اين فازها، تيرماه سال ۱۳۸۶ با حضور رياست جمهور آغاز شده بود. حال پس از تکمیل این فازها ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز شیرین از این فازها به شبکه سراسری تزریق شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توسعه‌ فازهاي‌ 17 و 18 ميدان‌ گازي‌ پارس‌ جنوبي‌ به‌ منظور توليد روزانه‌ 50 ميليون‌ متر مكعب‌ گاز طبيعي‌، 80 هزار بشكه‌ ميعانات‌ گازي‌ و  400 تن‌ گوگرد و توليد ساليانه‌ یک ميليون‌ تن‌ اتان‌ و 1.05 ميليون‌ تن‌ گاز مايع‌ (پروپان‌ و بوتان‌)"LPG" انجام‌ شده است. تاسيسات‌ فرا ساحلي‌ اين‌ طرح‌ در فاصله‌ 100 كيلومتري‌ از ساحل‌ عسلويه‌ احداث‌ شده است. چهار سكوي‌ حفاري‌ توليدي‌ شامل‌ 44 حلقه‌ چاه‌، دو رشته‌ خط‌ لوله‌ 32 اينچ‌ دريايي‌ انتقال‌ گاز، دو خط‌ لوله‌ 4 اينچ‌ انتقال‌ محلول‌ گلايكول‌، تاسيسات‌ دريايي‌ اين‌ طرح‌ را شامل‌ مي‌شود.

 

بنابراین گزارش، پالايشگاه ساحلي اين طرح در زميني به مساحت تقريبي 155 هكتار و در مجاورت فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي احداث شده و شامل چهار واحد شيرين‌سازي گاز، واحد تثبيت ميعانات گازي و مخازن ذخيره آن، واحد شيرين‌سازي و نم‌زدايي گاز، تبريد گاز و جداسازي گازاتان، پروپان و بوتان، واحد سولفور و مركپتان‌زدايي و تراكم گاز جهت انتقال، واحد بازيافت و دانه‌بندي گوگرد و واحد احياي منواتيلن گلايكول است. بخار، آب شيرين و خنك‌كردن پالايشگاه توسط واحدهاي پشتيباني پالايشگاه و برق موردنياز نيز از نيروگاه مشترك طرحها تأمين می شود.                                                     

 

این گزارش می افزاید: اجراي پروژه فازهاي 17 و 18 به مشاركت سازمان گسترش و نوسازي ايران (IDRO)، شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران (IOEC) و شركت مهندسي و ساختمان صنايع نفت (OIEC) واگذار شده بود. عمليات اجرايي اين فازها، تيرماه سال 1386 با حضور رياست جمهور آغاز شده بود. حال پس از تکمیل این فازها  ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز شیرین از این فازها به شبکه سراسری تزریق شده است و  ١.٥ میلیارد دلاری از دیماه ٩٣ تا مردادماه امسال درآمدزایی برای کشورمان داشته است.

 

شانا در این زمینه به نقل از حسن بویری، مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی نوشته است: "طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ شامل ٢ مرحله است. مرحله نخست، شامل راه اندازی ٢ سكو، پالایشگاه و حفاری ٢٢ حلقه چاه بود که این مهم دیماه ١٣٩٣ انجام شد. از دیماه ٩٣ تا مردادماه امسال، با اجرای بخش نخست این  طرح تزریق ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری، تولید حدود ٦ میلیون بشکه میعانات گازی و صادرات ٤ میلیون بشکه از آن، ٨٢ هزار تن اتان، ٨٦ هزار تن بوتان و ١٣٥ هزار تن پروپان محقق شده است که درآمدزایی ١.٥ میلیارد دلاری را برای کشور به همراه داشت.

 

بخش دوم طرح توسعه این فازها شامل راه اندازی سکوهای ١٧B و ١٨B است. با راه اندازی کل طرح فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی ٥٦ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت برداشت گاز ایران از میدان پارس جنوبی اضافه می شود که امیدواریم تا بهمن ماه این مهم عملیاتی شود. هم اکنون بخش پالایشگاهی این فاز با ظرفیت کامل در مدار است، هم اکنون هر چهار ردیف تصفیه گاز پالایشگاه در حال تولید هستند. ردیفهای سوم و چهارم گاز خود را از دریا و از سوی سکوهای  ١٧A و ١٨A می گیرند. ردیفهای اول و دوم هم تا زمانی که سکوهای ١٧B و ١٨B راه اندازی شوند گاز خود را از فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی دریافت می کنند. فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از چهارسکوی تولیدی هریک با ظرفیت برداشت ١٤ میلیون مترمکعب گاز تشکیل شده است. ٢ سکوی ١٧A و ١٨A دیماه ٩٣ وارد مدار شدند و اینک سکوی ١٨B با ظرفیت برداشت ١٤ میلیون مترمکعب گاز در روز از طریق ١١ حلقه چاه این سکو نصب شد."

 

یادآور می شود: فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از جمله فازهای اولویت دار برای بهره برداری بودند با این حال ساخت سکوهای ١٧B و ١٨B از برنامه زمان بندی عقب بود، از سوی دیگر ساخت سکوهای فاز ١٤ که از اولویت برخوردار نبود نیز جلوتر از ساخت پالایشگاه بود، بنابراین در اسفندماه ٩٣ با تمهید وزارت نفت بنا شد ٢ سکوی فاز ١٤ که دارای تشابه مهندسی با فازهای ١٧ و ١٨ بودند، جابجا شوند.

کد خبر 566130

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha